[]

Masaüstü bil. arızası

Selamlar,
Neredeyse bir yıldır şöyle bir problemi var masaüstü bilgisayarımın:

Açılışta kilitleniyor. Yalnız rastgele anlarda, rastgele işler yaparken. Örneğin aşağıdaki durumlardan birini görüyorum:
-açılıştaki bip sesi gelmiyor
-monitore ve klavyeye sinyal gelmiyor
-açılır açılmaz veya herhangi bir anda mavi ekran (nadiren)
-açıldıktan sonra, hiçbir şey yapmazken rastgele bir anda (bazen bir kaç saniye içinde, bazen 10-20 dk sonra)
-video izlerken
-internette iken
-bazen de cpu fanını aniden coşturup kilitleniyor


ilk başlarda her açtığımda 1-2 kez kitlenir sonra düzelirdi. Alışmıştım buna. Sonraları bu sayı 10-15'e kadar çıktı, ama bir kere kilitlenme eşiğini atlattıktan sonra artık kilitlenmiyor. Bu çok ilginç.

Birkaç kez format attım, değişmedi. bir kere tamirciye götürdüm, harddisk'te bad sector oluşmuş dedi, harddiski değiştik, 1 ay sorunsuz çalıştıktan sonra yine tekrar etmeye başladı. Şimdi tekrar çekilmez hale geldi, ilk kez sürekli kilitlendiği için açamadım dün mesela. Bugün 3-4 kez uğraştım, şu an yine açmaya çalışıyorum kilitleniyor.

İlginç şey, bunun rastgele anlarda olması, sonra düzelmesi, ama düzelene kadar rastgele sayıda kilitlenmesi. Dediğim gibi bir kez düzeltikten sonra kapatana kadar hiç kilitlenmiyor. Uyku moduna almam da işe yaramıyor, aktif olunca yine kilitlenmeye başlıyor. Yalnız çok nadir açılışta hiç kilitlenmediği de oluyor.

Şimdi ne yapayım bu makineyi? Donanımsal bir arızası var gibi, bir kere tamir edilemedi ya, artık pek güvenim de kalmadı tamir edilebileceğine?

Yer Eskişehir, yine de burası için bir öneriniz varsa faydası olabilir belki.

Uzun oldu biraz, vakit ayırdığınız için teşekkürler.

 
anakart üzerindeki kondansatörler şişmiş olmasın? açıp kontrol et.


  • sutlu nescafe  (14.08.14 22:03:00) 
Ben anlamıyorum ama eğer böyle görünür bir arıza varsa ilk götürdüğüm tamirci söylememezlik yapmazdı herhalde, bir harddsik satmak için? Yoksa yapar mıydı yahu :) hay allah


  • puc  (14.08.14 22:10:16 ~ 22:10:27) 
anlamak o kadar zor değil. www.tnpcnewsletter.com

söylememezlik yapabilirdi bence. anakart arızası olunca at bunu yenisini al diyecek, sende düşüneyim diyeceksin. onun yerine hdd değiştirip 100-200 lirayı aldı geçti.
  • sutlu nescafe  (14.08.14 22:16:05) 
çok çeşitli hatalar almışsın. anakart değişimine gider o. yama tutmaz gibi geldi bana.


  • washe  (14.08.14 22:30:37) 
selam,
acilista mavi ekran ram arizasindan kaynaklanabilir.
calisirken sisme de ayni nedenden yapabiliyor. ram degistirdiniz mi? farkli bir ramle bir kac gun kullanip cozum olursa yeni ve daha yuksek kapasiteli ram almanizi oneririm.
  • allan quatermain  (14.08.14 23:14:09) 
anakarttan ziyade psu'da sıkıntı var gibi geldi bana, bir arkadaşınızdan falan psu'sunu ödünç alıp deneyin bence.


  • diabolus79  (15.08.14 00:08:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.