[]

Hepiniz mi sinema gurususunuz yahu ?

şimdi şu duyuruda arkadaş demiş ki film kültürüm 0, önerilen filmlere bir bakın allah aşkına ben de cevap yazayım dedim, bir benim önerdiklerime bakın bir de diğerlerine :(((((( (baldur hariç) www.eksiduyuru.com , ne zaman çekildi yahu bu filmler, anladım ki benim de film kültürüm 0 mış. Var mı başka benim gibi böyle aaa ne bunlar diyen gelin başbaşa verip üzülelim lütfen.




 
ben değilim.


  • baldur  (14.08.14 21:45:56) 
we're the same <3


  • ekaterina  (14.08.14 21:49:22) 
ben sadece vizyondaki filmleri biliyorum öle kültür filmi mesaj içeren sıkıcı filmleri bilmiyorum.

Ha izleyenler onalr sıkıcı değil bi kereee diye bilirsiniz zevkler ve renkler diyorum..
  • basond  (14.08.14 21:50:48) 
belli bir film havuzum var canım sıkılınca açar birini izlerim. aksiyon tercihimdir. çok zor yeni film izleyebiliyorum. şu aralar bond, expendables ve warcraft filmi dışında sinemadan bir beklentim yok.


  • rabban  (14.08.14 21:50:59) 
bazilarini biliyorum :(

izledigim filmi uc ay sonra hic izlememis gibi tekrar izleyebilen biriyim, balik hafizam var :/ soylenen filmlerin cogunu izlemisim ama unutmusum cogunu.


issiz adamlariz.


not: benim izlediklerimi de senin yazdiklarinmis cogunlukla :D o ilk yazaninkileri hayatimda duymadim.
  • fakyoras  (14.08.14 21:51:07 ~ 21:52:13) 
Yahu adam film kültürüm 0 demiş pulp fiction'ı izlemedim demiş, bence onların ki komik. Yani farklı tarzlar arıyorum bana çok değişik örneklerle gelin dememiş ki :/ Haksız mıyım ama


  • ekaterina  (14.08.14 21:51:27) 
ya tamam da adam zaten sinema kültürüm sıfır demiş sen de en başta bilinmesi gerekenleri yazmışsın. bir sorun yok yani.


  • baldur  (14.08.14 21:51:27) 
bende değilim.


  • sutlu nescafe  (14.08.14 21:51:30) 
herkesin zevki farklıdır, kendini kötü hissetme bence. kimi avrupa sineması takılır kimi amerikanın köpeğidir(bazı istisnalar hariç ben mesela). kimi eski filmleri sevmez kimi 90 sonrası izlerim ben gardaş der. kimi imdb 250'yi kutsal bir liste olarak görür kimi imdb nin puanlamasına güvenmez(yani çoğunluktan farklı bir kafa yapısı vardır) diye uzar gider bu. konu, yönetmen, oyuncu meselesine hiç girmiyorum bile.


  • gadasiz  (14.08.14 21:51:33) 
o acayip filmleri öneren kişi tepedeki saykedelik adam değil miydi? :) o abiyi herkes çok över, çok faydalı bulur, saygı duyar. yani benim duyuruda gördüğüm hep buydu. hani "herhangi biri" değil bence kendisi sinema konusunda da... o yüzden takılma, üzülme. yani "aga spider man'i tavsiye ederim :))" deseydin üzülmene hak verirdim ama saykedelik adam kadar bilmiyorsun diye üzülme.


  • pescador  (14.08.14 21:52:49) 
sana helal olsun ekaterina. ahhahaha. ama üzülmeyelim lütfen.


  • bxgx  (14.08.14 21:54:22) 
lafım tepedekine değil daha sonrakilereydi bu arada. @tepedeki ben de seviyorum seni <3


  • ekaterina  (14.08.14 21:56:24) 
pis cahil.

şaka şaka ben de senin gibiyim. herkesin kendi zevki deyip geçmek lazım.
  • ontheroad  (14.08.14 21:56:54) 
giciklik yapmis olmak istemem sinema gurusu olmasam da, 4 sene okulunu okudugum icin o verdigin ornekler disinda ornekler verebilirim. mainstream in disinda o kadar guzel isler oluyo ki onlari bulup kesfetmek falan cok eglenceli geliyo... bu da benim hobim diyebilirim.


  • rentts  (14.08.14 22:00:43) 
Ovvv ben senden de kotuyumdur, cunku film izlemeyi sevmem.

Senaryo benim canimi sikarsa cart diye kapatasim gelir.
Yalnizken zaten film izlemem, sikilirim.


Film gurulari da hic oyle "isiltili" gorunmez gözüme. Net.
  • cecilia  (14.08.14 22:05:47) 
imdb top 250 işini görür, eksiklik hissediyorsan.


  • gurur  (14.08.14 22:38:30) 
Top 250 yi izledim daha da bir sürü izledim ama onları izlemedim işte :)


  • ekaterina  (14.08.14 23:18:39) 
ben de sinema gurusu falan değilim. imdb/rotten/metascore karşılaştırarak iyi filmleri izlerim.

film kültürüm bildiğin 0 diyen birine önce sinemayı sevdirecek, günümüzde sürekli gönderme yapılan ama kaliteli filmler öneririm ben olsam. ki sanırım sen de böyle yapmışsın. daha sonra imdb puanını değil yönetmenleri takip etmesi gerektiğini söyler, birkaç önemli isim öneririm. bunu da diğer arkadaşlar yapmış.

bir de sour'un dediği gibi hollywood filmleriyle sınırlandırma kendini.
  • Lim5  (15.08.14 01:08:03) 
linke tıklamadım da, milletin entel olma çabasını ayrı bir boyuta taşıyarak nerede az izlenmiş, zeki demirkubuzetto gibi yarım saat avurtlarını çökerte çökerte sigara içen adamların filmini yapan abidik gubidik yönetmenlerin festival filmlerini falan önerdiğini sanıyorum. bunlar hep beyinsiz olmasına rağmen "her şeyin en iyisini hak ettiğini düşünen" ve asla azla yetinmeyen kezban türk kızını etkileyebilmek için zavallı hemcinslerimin içine düştüğü bir durum. adam okuyor, yetmiyor. yazıyor, yetmiyor. dinliyor, yetmiyor. nerede popüler olmayan var, ona koşuyor bu sefer.

benim fikrim bu.
  • yirmisantim  (15.08.14 01:30:59 ~ 01:32:10) 
onexey de bilindik filmler yazmış. Daha doğrusu Amerikan sineması seven birinin bileceği filmler. Mesela lesmiserables bir sürü yönetmen yazmış, Amerikalı olmayanlar haricindekilerini isim olarak duydum ama oturup da izlemedim filmlerini, genel olarak sevmiyorum çünkü Avrupa sinemasını. Özellikle Fransızların çok sikko filmleri var afedersin. Sevdiğim filmler var tabii ki ama tercihim her zaman Amerikan sinemasıdır. Amerikan köpeğiyim evet. Gıcık olurum Amerikan sinemasını aşağılayan tiplere de. Popüler olan kötüdür diye saçma salak bir algı var. Pulp Fiction istediği kadar popüler olsun harika bir filmdir ve izlenmesi gerekir. Ne yani Tarantino iyi film çekiyor filmleri popüler diye tü kaka mı olacak? Veya Scorsese'nin filmleri de çok ünlüdür, popüler kültür eseridir ama muhteşemlerdir. Dediğim gibi kimsenin bilmediği sikko filmleri izleyip off çok kültürlüyüm havalarına girenleri sallamamak lazım. Bu sözlerim lesmiserables'a değil bu arada görürse yanlış anlamasın, çok var öyle tip ondan yazdım.


  • i was made for you  (15.08.14 02:45:21 ~ 02:48:17) 
önerilenlerin çoğunu izledim.
b sınıfı film de severim, 50 dakika kameranın kıpırdamadığı şeyleri de.
guru değilim, sadece yaşlıyım:)
  • yalnux  (15.08.14 02:49:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.