[]

Tur la mı Tur suz mu yurt dışı tatili..

Hep turla dışarı çıktım bügüne kadar.Fiyat açısından çok fark etmidiğini düşünüyorum.Rehbersiz gezmek zor olmuyormu dışarıda gezerken?




 
gözün açıksa, yabancı dilin varsa, herhangi ters bir durumda panik yapmazsan ve harita okumayı bilirsen problem olmaz.


  • patricia kitten  (25.07.14 10:35:26) 
harita okuyabiliyorsan ve günlük program yaparsan hiçbir problem olacağını sanmam. ingilizce bildiğin varsayılıyor.


  • nilmiye  (25.07.14 10:52:19 ~ 10:52:31) 
patricia kitten+1

Hatta daha özgür olursun. Turlarda genelde şehir dışında otellerde kalınır, kendin ayarlarsan merkezde bulursun, gece eğlencesi daha kolay olur ulaşımdan dolayı. Bunlar avantaj.

Öte yandan turun avantajları: Kısa sürede daha çok yer gezme fırsatın olur (Dezavantaj: Sürelerini sen belirleyemiyorsun çoğu zaman). Şehirler arası ulaşımı dert etmene gerek kalmaz. Benim gördüğüm kadarıyla turlar daha ucuz oluyor çünkü kendin ayarlayınca uçak biletleri pahalı oluyor çok erkenden almıyorsan.
  • long live rock n roll  (25.07.14 10:55:40) 
En son turla gittim, bu sefer kendim gidiyorum. Bundan sonra da kolay kolay turla gitmem. Rehber pek birseye yaramiyor ki. Bizim bir arkadas, daha pasaport kontrolden ciktik aninda rehberi aradi nerdesiniz diye. Yahu bir saga sola bak kayip mi oldun hemen telefona sariliyorsun? Bu arkadas gibiysen turla git.

Edit: Ayrica turlar genelde pahaliya geliyor. Ucak biletini son anda almadigin surece kendin gitmen daha hesapli.
  • delifaruk  (25.07.14 10:55:43 ~ 10:57:26) 
çooooooooooooooooooooooook uzun senelerdir turla gitmedim
turla gittiğimde mutlaka bişeyler eksik kalıyor. zaten bi şehir panoramik turu tura dahil, diğer tüm turlar için fahiş fiyatlar isteniyor. bi travel guide alıp, 2-3 trip advisor okuyup, wikitravel'a bakıp 10 numara geziyorum senelerdir

avrupa (neredeyse tamamı), amerika ve brezilya dahil
  • la noix  (25.07.14 11:02:39) 
Tek şehir konaklamalı yapıyorsan genelde kendin organize etmen daha avantajlı. Yalnız, turların bence en önemli avantajı direkt uçuş organize etmeleri. Kendiniz planladığınızda bulunan ucuz biletler genelde aktarmalı oluyor. Çok uzun saatler sözkonusu değilse sıkıntı olmuyor gerçi.

Gezme tozma işi de, yukarıda denildiği gibi dil + önceden plan program yapmaya bakıyor. Ben bir şehire gitmeden mutlaka eksşisözlük ve internetteki blkogları geziyorum. Hatta şunu da yapaiblirsin, turların sitelerinde günlük prgormalar var, oradan da kopya çekebilirsin.
  • kint  (25.07.14 11:41:32) 
az zaman çok ülke şeklinde sıkıştırılmış bir seyahat yapılmak isteniyorsa tur ender de olsa avantajlı olabiliyor.
ülke arası geçişler, uçuş, konaklama ve kahvaltı sizin kendi başınıza ayarlayacağınızdan daha uyguna gelebiliyor yani. balkanlar ve orta avrupa için özellikle geçerli bu dediğim. ama ekstra turlardan uzak durulmalı. çok ekstrem durumlar hariç.
yani yine kendiniz rehbersiz gezeceksiniz, turun sadece konaklama ve transferlerinden faydalanacaksınız.
  • icemint  (25.07.14 11:48:54) 
hotelde kalmayacaksan fiyat farkı çok oluyor.
şehir içi için free walking turlar oluyor ücretsiz. ilaveten turist info dan bi harita alırsan şehirdeki tüm önemli yerleri bulabilir, seçip gezebilirsin.

  • sttc  (25.07.14 13:53:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.