[]

Mide sorunsalı

Virüs mü ne varmış, Midem bulanıyor kusasım geliyor sürekli ama olmuyor.. Patates falan ye dediler.

Esas sorum şu Çok halsiz bıraktı beni. Portakal falan tarzı bişeyler yesem midem daha kötü olur mu ?


 
gastroenterolojiye git. virüsün adını öğren. helikobakter mi diye sor. doktora benim tanım ne tedavim ne diye sormak ve cevabı akılda tutmak çok mu zor?


  • vfgerty  (09.05.14 14:13:46) 
Rahatlamak için 2 çorba kaşığı nar ekşisi ye.


  • zam sampiyonu domates  (09.05.14 14:20:28 ~ 14:43:30) 
virüsün olmadığı yer yok zaten.

Helicobacter pylori adından da anlaşılacağı gibi bakteridir.

iyi bir gastroentroloğa teşhir koydur. bau arada her ınsanın bazen midesi bulanır. hasta olmanız gerekmez.
  • erektus  (09.05.14 14:23:03) 
Eğer oyle 1-2 günlük bi olaysa gerek yok doktora gitmene bu aşamada.
Virüs dediğin gastroenterit, mide bagirsak viral enfeksiyonu, dediklerine de uyuyor. Herhangi bi ilac kullanmana flan gerek yok, hafif şeylerle beslen, haslanmış patates idealdir. Susuz bırakma vücudunu. Kendiliğinden geçmesi lazım, eğer 2-3 günden uzun sürerse doktora görünürsün.

  • bugategonline  (09.05.14 14:23:11) 
@vfgerty, türkiye'deki doktorlara bir şey sorabilmek ne mümkün.. neyim var diyorum, adam mal mal yüzüme bakıyor diyeceğim ama yüzüme bile bakmıyor la. dayıyor sonra antibiyotiği, ağrı kesiciyi, geçmiş olsun bile demiyor.

bu arada geçmiş olsun.
  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (09.05.14 14:26:27) 
tanı ve tedavi için doktorun yüzünüze bakmasına gerek yok, yüzünüze bakarak tanı konulmaz zaten. midem bulanıyor kusasım geliyor diyin, o o sırada olmanız gereken tahlilleri işaretliyor olur, gider kan idrar bilmemne ne vermeniz gerekirse verirsiniz, tahliller çıkınca da gidersiniz yine yüzünüze bakmasına gerek olmadan bilgisayarda sonuçlara bakıp bilgisayardan e-reçetenizi hazırlar.
bir mide rahatsızlığı ya da bakteri mi virüs mü, bunların tanısı sadece şikayetlerinize göre konulamaz, aynı şikayetlere sebep olan bin çeşit şey var, gidin bir hastaneye ya da polikliniğe 10 dakikada tahlilleri yazar zaten, gider yaptırırsunız.

  • alice practice  (09.05.14 14:42:17) 
@vfgerty doktora gidecek zamanım olsa buraya sormazdım zaten


  • veilofsin  (09.05.14 14:49:10) 
asitli içeceklerden, kahve ve çaydan bi de soğandan uzak dur hacı.
meyve ile destekle bünyeyi.
geçmiş olsun.
  • seyduna6687  (09.05.14 15:11:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.