[]

Oyun önersenize

FPS ve TPS özellikle. PC için. horror survival, değişik storyline'ı olanları ve değişik oyun elementleri olanları seviyorum genelde. ama farketmez.

mesela şunlar gibi: (seri dahil)
bioshock (favorim bu seri)
call of duty
battlefield
spec ops
metro 2033
metro last night
stalker
fallout
cryostasis
fear
portal
half-life
max payne
amnesia
penumbra

şunları önerir misiniz mesela: (uzayda ve gelecekte geçenlere pek bulaşmadım )
halo
killzone
crysis
far cry
deus ex
left 4 dead
borderland
descent
dead space
black mirror

yazmayı unuttuğum şeyler olabilir. daha az bilindik şeyler de önerebilirsiniz tabii. "cryostasis" cevher gibi bir oyun mesela.

bi de playstation'da uncharted serisi güzeldi. onun gibi PC oyunu da önerebilirsiniz.

resident evil'ı pek sevmedim bu arada. silent hill de bazen güzel bazen değil gibi geliyor.

not: bi de sorulabilecek en iyi yabancı site nere?

 
crysis 3
7 days to die

  • vfgerty  (24.03.14 19:34:09) 
Left 4 Dead 2 oynuyorum. zaman geçirmek için güzel bi oyun nonsteam indirirseniz online filan oynayabiliyorsunuz, map ekliyorsunuz.


  • allanpoe  (24.03.14 19:36:04) 
Bulletstorm. Tamamen bosbeles ama feci zevkli, tam stres atma oyunu. Onun haricinde Bioshock infinite son zamanlarda oynadigim en iyi fps idi ama onu oynadin sairim bioshock serisi dedigine gore.


  • fortisvita  (24.03.14 19:37:14) 
Deus Ex +999

Bunların dışında eski demezsen korku türünün ilahı Clive Barker's Undying var. Undying gibi mükemmel değil, ancak Clive Barker senaryolu Jericho var. Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth de iyidir. Remake'i de yeni çıkan yılların serisi Thief var.

Dazır dazır savaşayım, "Los! Los! Jawohl!" diye çığlıklar içinde oynayayım dersen Red Orchestra 2 var mesela. Bunun ciddiyeti de az kaldı dersen işi daha ileri seviyelere götüren ARMA ve Operation Flashpoint var.

TPS olarak Mafia var sevilir, L.A. Noire var sevilir. Hikayesi bu listelerden bambaşka ama American McGee's Alice ve Alice: Madness Returns var güzeldir.

İlk anda aklıma gelenler bunlar. Left 4 Dead serisi gibi ama yine genellikle online oynamaya dayanan Killing Floor var fena değil, hatta L4D'den daha çok severim ben.

Aklıma geldikçe ekleyebilirim de, başım ağrıyor biraz çok düşünemedim :(
  • thor odinsson  (24.03.14 19:40:06) 
dishonored.


  • geberix  (24.03.14 19:40:43) 
dead space 1-2-3, far cry 3


  • empty bottle  (24.03.14 19:51:12) 
oyunlar hakkında biraz bilgi verseniz güzel olur. neden onları önerdiğinizden bahsedebilirsiniz.


  • ermanen  (24.03.14 20:33:00) 
O zaman şöyle kısaca özet geçeyim:

Deus Ex: Senaryosu muhteşem, RPG öğeleri var, zamanına göre oldukça güzel grafikler ve farklı oyun sonları bulunduruyordu. Uzayda/gelecekte geçenlere pek bulaşmadım demişsin ama cyberpunk olsa da sevmesen de bir şans ver derim. Oyun tarihinin en iyilerinden birisi ne de olsa.

Clive Barker's Undying: Korku oyunlarını/filmlerini oldukça seven, en sevdiği yazarlar Lovecraft, C.A. Smith, Arthur Machen, Poe, Huysmans olan kısacası Weird fiction hayranı biri olarak Clive Barker'ın senaryosunu yazdığı bir oyunu boş geçemezdim. Çocuk denilecek yaşta oynadım ilk olarak, gündüz vakti oyunu kapatıp kendimi sokağa attığımı hatırlıyorum korkudan ki korku eşiğim oldukça yüksektir, hala da bu oyun korkutur beni. Gelmiş geçmiş en underrated oyun olabilir bence.

Jericho: Teknik sorunları boldu, heba edilmiş bir projeydi ama Clive Barker'ın hatrına oynadım ben, diğerlerinden zaman bulunduğunda veya hikayesi ilgini çekerse göz atabilirsin.

Call of Cthulhu: DCotE: Lovecraft'e tapan birisi olarak oynamamam zaten imkansızdı da, o çaresizlik hissini oyunda da güzel kullanmışlar. Yüksekten aşağı bakınca karakterin başının dönmesi gibi güzel detaylar var, rambo olamadığımız bir oyun olması bile yeterli bence :)

ARMA/Op. Flashpoint: Bu ikisi FPS'de simülasyon nasıl olurun cevapları olabilir. Sırf bir çalının içinde 45 dakika yattığımı biliyorum OpFor oynarken. Tutorialsız oynanmamalı bunlar.

Red Orchestra: Eskiden moddu bu, sonra oyun falan oldu. Bu da Call of Duty'ye göre oldukça, Battlefield'a göre de fazlasıyla gerçekçi ama bir ARMA/OpFor değil. Yine de hikaye güzel, yalnız single player'da botlar biraz aptal. Ama güzel bir olay bulmuşlar, önce Axis olarak oynuyoruz, sonra aynı cepheleri Allies tarafından oynuyoruz falan.

L.A. Noire: Hep Mafia çakması diye uzak durmuştum ancak bambaşkaymış. Henüz oynuyorum bitirmedim, bunca zaman ertelediğime pişmanım.

Mafia: Hikayesiyle, müzikleriyle, oynanışıyla mükemmel oyun. Özellikle ilk oyunun yeri çok başka.

Alice: American McGee denen adamın ne acayip bir kafada olduğunu gösteriyor resmen. Özellikle yenisindeki mekan tasarımları falan yüzünden bazen oyunu bırakıp sağı solu izlemeye dalıyorum. Mednıslı bir Alice hiç de fena fikir değil hem.

Killing Floor: L4D gibi, ancak wave başına para kazanıyoruz ve o paralarla silah, cephane, zırh gibi şeyler alıyoruz. Daha karanlık bir atmosferde geçiyor. Şurada yazmıştım: (bkz: #18414059)
  • thor odinsson  (24.03.14 20:57:16) 
thor süper cevaplar yazdın. L.a noire'e ben de önyargılı bakıyordum. deneyeceğim.

var mı arttıran? makina boşa akmasın.
  • ermanen  (24.03.14 23:34:52) 
arkadaş bir sorunca bu kadar ayrıntılı cevap vermiyorsunuz :(

ne oyunlar varmış da haberimiz yok yav ! neyse attım fava bekliyorum :)) sizin yüzünüzden 25 gb'a yakın 4 farklı oyun indiriyorum şu an :D
  • kuul  (25.03.14 00:44:38) 
bu arada ilgini çekiyor mu bilmiyorum dostum ama thief hiç de fena değil gibi. son versiyonu akk falan bırakmadı ama olsun be ! :))


  • kuul  (25.03.14 00:45:52) 
valla ben de gaza gelip birsürü oyun indirdim ama çok azını oynuyorum. insanın gözünde büyüyor.


  • geberix  (25.03.14 06:47:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.