[]

ilk motosiklet

şu sıralar motor ehliyeti de almayı düşünüyorum. tabi gönül bir ninja 250 istiyor. olmadı cbr250r. ama pahalı geliyor.

öyle güzel görünüşlü ve kaliteli ucuz motor ben göremedim. spor duruşlu karenajlı falan motorların yanı sıra eski motorlar da hoşuma gidiyor. misal suzuki gn250'yi beğeniyorum, özellikle cafe racer modifiyeleri çok hoş duruyor. temizine fazla denk gelemedim maalesef. buradan da sordum o motoru ama pek bir fikir çıkmadı. bir diğer hoşuma giden motor ise mz251, hem ucuz hem pata küte öğrene öğrene giderim diye düşünüyorum. görünüşü de hoşuma gidiyor. ama 2 zamanlı olması ve o mobilet sesi düşündürüyor.

bu motorlarla tecrübesi olan birileri aydınlatıp fikir verebilir mi? tavsiyeleri bekliyorum. başka alternatifler de olur. ama ybr125 cbf125 falan olmasın rica ediyorum onlar zaten görünen köy. teşekkürler!

 
buradan bana alenen veya mesajla küfür etmenizi de göze alarak:

(bkz: yeni başlayanlar için motosiklet/@compadrito)
  • compadrito  (17.02.14 21:33:08) 
@compadrito, sakat iş tabi. tırsmıyor değilim. ama ne yalan söyleyeyim ultra monoton ve baymaya başlayan bir hayatım var şu sıralar. bir şeyler bulmam gerekiyor günlük hayatımı güzelleştirecek, sabahları yataktan daha kolay çıkmamı sağlayacak. motosiklet gibi yıllardır isteyip de yapamadığım bir şey şu an benim için tam sırası.


  • thejester  (17.02.14 21:35:47) 
compadrito çok haklı.

türkiyede yaşıyorsanız almayın.

www.google.com.tr
  • Absinthe75c  (17.02.14 21:37:05) 
İlk motosikleti kesinlikle fitessiz al. Hem vites değiştirip hem trafiğe dikkat etmek ilk başta zor.


  • armagan  (17.02.14 21:45:49) 
"Motor ehliyeti de" derken?

"Pata kute ogrene ogrene" derken?

Bence yanlis bir yerden giris yapiyorsun motosiklete. Tecruben yok anladigim kadariyla. Motor surmeyi istiyorsan gelinecek son nokta motora karar vermek deniliyor.

Bence egitim alarak basla (honda, gis vs zilyon secenek var) paralelde ehliyet islerini hallet. Bu surede ekipmanlarini toparlamaya calis. Zilyon video izle, kitap, makale oku. Suser isen eksitekere katil.

Bu isler bitene kadar zaten 3-4 farkli motora binmis olacaksin. Sonrasinda ekipmanlarini da tamamlar kalan butcenle motora karar verirsin.

Soruna da cevap vermis olayim. Bence kafandaki motorlar arasinda en mantiklisi cbr250r.

Ha bir de compadrito gibi cok adam cikacak karsina. Goz ardi etme, ama seni engellemesine de izin verme.

Zor ama inanilmaz keyifli bir yola giriyorsun :) Hosgeldin :)
  • dark dante  (17.02.14 21:48:25) 
1. Motorsiklet kazasında yolcuydum. Karşı tarafın sigortasından talep ...
www.engelliler.biz › ... › Trafik Kazası Sonrası Haklar
◦ Cached
◦ Share
2. 
Translate this page
3 posts - 2 authors
öncelikle herkese merhaba; arkadaşımın kullandığı motorda arkada yolcuydum, bizim yolumuza giren bir otomobile çarptık,arkadaşımın omzu kırıldı benim.


3. 
Motorsiklet Kazasında - Kululuyuz.biz
www.kululuyuz.biz/Kulu-motorsiklet-kazasinda-9992....
◦ Cached
◦ Share
4. 
Translate this page

Oct 7, 2013 - Kulu#39;da meydana gelen Trafik kazasında 2 kişi yaralandı. nbsp; Edindiğimiz bilgiye gouml;re,


5. 
MOTORSİKLET KAZASINDA HAYATINI KAYBEDEN ... - Dailymotion
► 2:03
► 2:03


www.dailymotion.com/.../x10sicf_moto...
◦ Similar
◦ Share
6. 
Dailymotion


MOTORSİKLET KAZASINDA HAYATINI KAYBEDEN HAZIR ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI ...



7. 
MOTORSİKLET KAZASINDA HASTA OLAN AMBULANSMIŞ MEĞER
aysenurkayaaydogan.blogcu.com/motorsiklet-kazasin...
◦ Cached
◦ Share
8. 
Translate this page

Nov 6, 2013 - MOTORSİKLET KAZASINDA HASTA OLAN AMBULANSMIŞ MEĞER. Tarih 29 ekim,Yer; savaştepe,olay trafik kazası,şok durumlar;lastiği patlak ...


9. 
2:03 MOTORSİKLET KAZASINDA HAYATINI KAYBEDEN ... - YouTube

► 2:03
► 2:03


www.youtube.com/watch?v=nX4N...
◦ Similar
◦ Share
10. 
YouTube

Jun 11, 2013 - Uploaded by barış gezici
MOTORSİKLET KAZASINDA HAYATINI KAYBEDEN HAZIR ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.



11. 
Motorsiklet Kazasında Hayatını Kaybeden Hazır Asker Son ... - Vimeo
vimeo.com/68132426
◦ Cached
◦ Share
12. 
Vimeo


Jun 11, 2013 - Motorsiklet Kazasında Hayatını Kaybeden Hazır Asker Son Yolculuğuna Uğurlandı.


13. 
Motorsiklet Kazasında Onu Kaybettim in English Translation
www.translate.com/english/motorsiklet-kazasnda-onu.../55084694
◦ Cached
◦ Share
14. 


Dec 1, 2013 - motorsiklet kazasında onu kaybettim translated to English.


15. 
Polis inceledi; 342 motorsiklet kazasında sadece 14 sürücünün ...
rasthaber.com/33091_polis-inceledi-342-motorsiklet-...
◦ Cached
◦ Share
16. 
Translate this page

Polis inceledi; 342 motorsiklet kazasında sadece 14 sürücünün kaskı vardı. 18- 09-2010. BURSA (CİHAN)- Bursa Emniyet Müdürlüğü, şehirde yılın ilk 8 aylık ...


17. 
LİSE ÖĞRENCİSİ MOTORSİKLET KAZASINDA CAN VERDİ ...
www.toroslargazetesi.com.tr/lise-ogrencisi-motorsiklet...
◦ Cached
◦ Share
18. 
Translate this page

Nov 21, 2013 - LİSE ÖĞRENCİSİ MOTORSİKLET KAZASINDA CAN VERDİ. Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde 15 yaşındaki lise öğrencisi Abdullah Kulaksız, ...


19. 
(Özel) Motorsiklet Kazasında Ölen Kadının Düşmesi Güvenlik ...

►
►


www.haberler.com › Güncel › Haber
◦ Share
20. 


Sabah Saatlerinde Meydana Gelen Motorsiklet Kazasında, Olena Çoşkun İsimli Kadının Bariyerlere Çarpan ...

Gugıla çift tırnak içinde motorsiklet kazasında yazdım. Bu daha ilk sayfa!

29 bin sonuç geldi...
  • compadrito  (17.02.14 21:56:44) 
@dark dante, uzunca bir süredir okuyorum zaten ilgili şeyleri, bulabildiğim düzgün her türlü eğitim videosunu falan da izliyorum. ehliyet ile birlikte eğitim de alacağım, ama istanbul'daki kadar alternatifimiz yok ankara'da maalesef. "de" derken, araba ehliyetim var, motosiklet ehliyeti de alacağım. "pata küte" derken de, "aman sinyali bozulmuş servise götüreyim" diyecek kadar üstüne düşmeyeceğim (kendim çözmeyi deneyebileceğim yani), maddi açıdan çok kıymetli olmayacak, acemiliğimi rahat rahat üzerinde atabileceğim bir motordan bahsediyorum.

cbr evet çok güzel ama bütçeyi zorlar.
  • thejester  (17.02.14 21:57:11 ~ 22:26:26) 
ya kibarlık edeyim eyvallah diyeyim dedim dedim de. yeter arkadaş akşam akşam. ben de biliyorum nasıl bir ülkede yaşıyoruz, motorcuların başına neler geliyor. dün doğmadım herhalde. ben de biliyorum onlarca kaza hikayesi, arkadaşlarımın da başına gelen saçma sapan olaylar, onlarca cahil sürücü veya yol saçmalığı sebebiyle ucuz atlatılan kazalar. onu mu soruyorum ben. motora başlayayım mı diyorum. teşekkür ederim allah razı olsun çok düşüncelisiniz ama benim sorduğumla ne alakası var şimdi.


  • thejester  (17.02.14 22:00:05) 
hocam, şahsi fikrim cbr 125 r ile başla. ben çok memnunum, 2. ellerini 6500 civarında bulabilirsin. ancak lastikleri konusunda söylenenler doğru, biraz kayıyor. bir de, eğitim şart. akademiye yazılmadan alma, hem orada farklı motorlar da görebilirsin. trafikte görünmezsin, o yüzden dikkatli olman lazım her daim. kawasaki'nin yedek parçaları pahalı, yedek parça açısından da en makulü honda. yamaha yzf 125 de çok acayip güzel ama hondadan en az 3k pahalı. tavsiyem, en kötü 250 ile başla.

sonra gelen edit: pardon, bütçeyi okumadan yazdım.
  • hiperaktifmanyetik  (17.02.14 22:15:27) 
bütçe şu an için max 5000 tl gibi gözüküyor. kask vb. hariç, sadece motor. onları ayrı tutuyorum, hiç ucuza kaçmadan halledilecek tabi ki.


  • thejester  (17.02.14 22:17:56) 
compadrito uçak en tehlikelisi ona bakarsan ama habire biniyorsun.

soruya cevap veriyorum. vitesli motor alınmaz öyle çat diye. önce ehliyet ya da 49cc bir scooter alınır sonra en fazla 125lik en altta bahsettiğin tarz bir şey alınır. 250lik yarış motoruna geçene kadar en az 3 yılın var. yoksa ölürsün doğru.
  • blossom  (17.02.14 22:19:41) 
Compadrito, bunlari biliyoruz, farkindayiz.

Buna benzer tamamen farkli konularda bir cok haber bulabiliriz. Her motosiklet duyurusuna bu sekilde "atlamandan" sikildim.

Yaklasiminin yanlis oldugunu dusunuyorum. Insanin icini karartacagina, "arkadasim, sen bunu yapmaya karar mi verdin? bak karsilasabilecegin seyler arasinda bunlar da var. bunun icin egitim al, alkolluyken kafan bozukken surme, egitim al, dikkatli ol, ekipmanina ozen goster, egitim al, parani motora degil egitimine ekipmanina yatir" de. Yapici ol.

Thejester,

Super. Motordaki trafik algisi bakis olayi farkli olsa bile b ehliyetinin olmasi avantaj. Eger manual sanzimanli bir arabayi iyi kullanmayi biliyorsan, scoter i direk eleyebilirsin. (Ki sende oyle yapmissin, bence dogru tercih. Bunun nedenini konusabiliriz.)

Ankara da egitim olayindan icin rahat etmeyecekse bir hafta sonu istanbula gelmeyi zorlamaya calis.. (Ankarayi bilmedigim icin soyluyorum.)

Videolar makaleler filan konuya hakimsin diye ozet geciyorum. Tipe takilmamak lazim.. Cbr icin butce cok geliyorsa, al bi ybr 125. Sende biliyorsundur bu motorla dunya turu yapanlar var. Asigi olan zilyon adam var. Milletin ne diyecegine, disaridan nasil gozukecegine bakma, bosver.

Biliyorum direk kuryeci motoru gibi gozukuyor. Bende takiliyordum buna. Ama gercekten cok mantikli secim olacaktir. Patlat bi ybr, en azindan bir sure sabret, isi coz, deneyim kazan o zaman gonlunden geceni alirsin.

Not: Simdi bir baktim da, yillarin motor surucusu gibi konusmusum galiba. Oyle degil. Bende aceminkn kraliyim. Baslangic surecinden gecerken cok kararsiz kaldim, cok yanlistan dondum. Ondan boyle konusmusum sanirim. Ukalalik olarak algilamamissindir umarim.
  • dark dante  (17.02.14 22:25:48) 
@dark dante, estağfurullah. aksine, teşekkür ederim yardımın için.

"abi cbr600rr la başlayayım 2 ay sonra çakarım fireblade'i" kafasında değilim kesinlikle. kurye motoruymuş falan da sallamam yani. hoşuma gitsin yeter ki. işte ybr'ler cbf'ler pek hoşuma gitmiyor ondan açtım bu duyuruyu. eski dökük bir zzr250 ile texas'tan güney amerika'nın ucuna kadar giden bir çiftin hikayesi vardı advrider'da, ondan beri cc mevzularına falan takılmamayı öğrendim. maksat keyif.
  • thejester  (17.02.14 22:43:38) 
dark dante ve blossom

sizlere verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim. sizleri sıktığımı biliyorum. ama sıkmaya devam edeceğim. çünkü bu benim, insani, vicdani ve mesleki sorumluluğum.

blossom, en tehlikelisinin uçak olduğunu hangi yayınlara dayanarak söylediniz? uçağın en tehlikesiz taşıt aracı olduğunu herkes bilir sanıyordum ben.
  • compadrito  (19.02.14 04:28:20) 
Compadrito nasil bir misyon yuklendin bilmiyorum, ilgilenmiyorum.

Fakat, uslubun cok rahatsiz edici. (Rica ediyorum bari bunu degistir) Bunu sende kabul etmissin. O zaman burada bir yanlisin var. Biraz farkli davransan hem insanlari rahatsiz etmezsin, hemde potansiyel suruculerin (sadece motosiklet degil araba, minubus, kamyon vs) daha bilincli olmasini saglarsin. (Kaldi ki bu bir insana binme! demekten cok daha degerli) Tahminimce yine sorumluluklarina sadik kalmis olursun.

Eforunu niye bu yonde kullanmiyorsun ki?

Ayrica hic motor kullandin mi? De ki, trafik cok sakat, off road da bunun keyfini yasayin? Oneriyle gel birader. Hot onu yapma hot bunu yapma.. Neyin kafasi bu?
  • dark dante  (24.02.14 22:12:38) 
ninja 250 diye aratınca bu duyuruya ve compadrito nun cevabına denk geldim.
kendisine şu istatistikleri yollamak isterim.
oransal olarak (yaralanmalı-ölümlü trafik kazalarında) motosiklet ve otomobil arasında fark yok.

www.tuik.gov.tr
  • losev bagiscisi  (21.05.15 16:03:53) 
eksiteker buluskalarina gidiniz efenim.


  • jimicik  (21.05.15 16:09:31) 
losev bagiscisi

o rakamlardan bir fikir edinebilmeniz için, hastane acil servisleri ve yoğun bakımlarında, ölüm raporu doldurmakla görevli olarak çalışmış olmanız ve TÜİK Demografi Şube Müdürünü makamında ziyaret edip, bu konu hakkında konuşmuş olmanız gerekir.

Motosikletli genç kaza yaptı, kafa travması ve genel vücut travması teşhisiyle yoğun bakıma yatırdılar. İki gün sonra da öldü. Ölüm raporunu doldurması gereken yoğun bakım doktoru, zaten Allah'ından bulmuş olduğu ve böyle bir eğitimi de olmadığı için, ölüm sebebi olarak, 'Kardiyopulmoner arrest' yazar. Anlamı kalp ve solunum durmasıdır.
Eee, hani? Nerde motosiklet kazası? Böylece bu durum, istatistiklere kalp ve solunum hastalığı olarak geçer.
E iyi de, o kalp ve solunum durmasının asıl sebebi nedir efendim?
Başka bir örnek, gene kardiyopulmoner arrest. Bu defa gerçek sebep diyabet hastalığının komplikasyonları. O kişinin ölmesinin gerçek sebebi diyabet olduğu halde, bu durum ifade edilmez o çok değerli belgede.

Yani o rakamlar gerçeği yansıtmaktan uzak. Gerçeğin ne olduğunu bi Allah biliyo.

Öte yandan, motosiklet kazalarında, çoğunlukla 1 ya da nadiren 2 kişi ölür. 1 Kaza, 1 ölüm ya da 1 kaza 2 ölüm gibi düşünün. Farz edelim bu kaza da, istatistiklere doğru olarak kaydedilmiş olsun.

Motosiklet haricindeki motorlu taşıt araçlarının yaptığı kazalarda, 10 kişinin öldüğü bile olabiliyor. O grupta, 1 kaza ortalama 4 ölüme neden oluyorsa, motosiklette de, 1 kaza ortalama 1.3 ölümle sonuçlanıyorsa ve ölüm sayılarına baktığınızda sonuç eşitse, motor kazasının 3 misli fazla olduğu ortaya çıkar. Rakamları varsayımsal olarak seçtim.

Basit mantık yürütün efendim:

1. Motosikletin kaportası; sizin kafanız, vücudunuz, kollarınız ve bacaklarınız.
2. Her kazada ya da her harekette geçerli olan eylemsizlik ilkesi, motosiklet kazalarında da geçerli ve sizi o motorun üzerinde tutabilecek bir emniyet kemeri yok. Metrelerce havaya fırlayıp, saatte 50-100 kilometre süratle asfalta ya da diğer aracın ön camına, kaportasına yapışıyosunuz.
3. Motosikletin kütlesi, diğer motorlu taşıt araçlarının kütlesinden daha az. Çok kabaca bir benzetmeyle, tavuk yumurtasını, devekuşu yumurtasıyla tokuşturuyoruz.
4. Motosiklet için tehlike oluşturan taşıt araçları 4 ve daha fazla tekerlekli. Bizim konumuzdaki motosiklet ise 2 tekerlekli. Bu yüzden ciddi bir denge ve yola tutunma dezavantajı var. Otomobile vız gelip tırıs gidecek ıslaklık ve kayganlıktaki bir yol, motosiklet için çok büyük tehlike arz ediyor.
5. Motosiklet küçük olduğu için, diğer taşıt araçlarının sürücüleri tarafından son anda farkediliyor. Görülmüyor. Halbuki, trafikin 1 no'lu kuralı, 'Gör ve görül'. Görmüyosan ve görülmüyosan, büyük tehlikedesin demektir.
6. Türkiye'de yollar sadist ve katillerle dolu. Sizin canınız zerre kadar umurlarında değil. 'Motora binmeseydi goduğumun evlâdı' diye düşünüyor.

Hâl böyle olunca, otomobil ve motosiklet istatistikleri nasıl eşit olabilir sayın efendim?

bonus:

www.youtube.com
  • compadrito  (24.05.15 06:30:59 ~ 25.05.15 16:17:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.