[]

Solak Bas Gitar Önerisi

Selamlar herkese. bas gitar çalmak istiyorum ve başlangıç için nasıl bir gitar edinmeliyim, solak olan birinden mi ders almalıyım, sağ elini kullanan birinden ders alırken zorluk yaşar mıyım... bunlar dışında her türlü öneriye açığım.




 
eğer eline hiç gitar almadıysan, sol elin klavye elin olmasında bir sıkıntı olmaz. hatta böyle yaparsan daha iyi olur, güzel solak gitar bulmak epey zor ve pahalı oluyor.

sağ elini kullanan birinden ders alırken de zorlanman için bir sebep yok.
  • ilkot  (11.02.14 14:03:41) 
benim düşüncemde yeni başlayacak isen normal gitarla başlaman. solak gitarlar hem zor bulunuyor hem pahalı oluyor. ayrıca solaklık normal gitar için bence bir avantaj. çünkü sol elin klavyede olacak. sağ ele göre daha çok güç ve beceri isteyen taraf sol ele düşecek.


  • spirit crusher  (11.02.14 15:26:11) 
bende solağım. solak olan birinden neden ders alasın ki. öyle birşey yok hani. başlangıç için değilde bütçeni söylersen daha çok yardımcı olabilirim.

edit: ayrıca solaksan solak gitarla başlaman gerekiyor!.
  • camiroquay  (11.02.14 15:32:08 ~ 15:33:39) 
ben de solağım, ama ilk başlarken zorlayarak sağ elle başladım ve 13 - 14 senedir böyle gidiyor. solak bas bulmak daha zordur doğru ama solak olup sağ elle çalarak neler kaybedeceğini bilemeyeceksin. gerçi ant şimşek de bu şekilde çalıyor ama bence solak bas gitar ile başla.

solak birinden ders almana gerek yok. başlangıç için ucuz mümkünse ikinci el bi bas ile başlayabilirsin, sonrasında hiç bir bass tatmin etmeyecek zaten.
  • alembic  (12.02.14 08:43:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.