[]

Kuzenim hırsızlık yaptı.

Bir miktar parayı(4bin 750 tl) evdeki seccadenin altına koydum (hayatım ironilerle dolu amk (bkz: ateyist)). Neyse geçen gece akşam 22:00'da para oradaydı. Gece çıktım, bir arkadaşta kaldım. Sabah eve girerken kuzenim de benimle beraber girdi, benden önce evden çıktı. Ben evden 11:00'de ayrıldım ve parayı kontrol etmedim. Eve tekrardan saat 20:30'da geldim. Bu akşam 22:30'da da paranın orada olmadığını farkettim. Evin dışarısını çeken kamera kayıtları var. Ben saat sabah 7:30'da eve giriyorum, kuzenim benimle giriyor. 10:15'te evden ayrılıyor o saatten sonra da eve yabancı hiçbir kimse girmiyor.

Evde herhangi bir tahribat, kapıda zorlama v.s. yok, sadece seccadenin altındaki para kayıp.

Böylesi bir senaryoda tek şüpheli kuzenim. İstedim ki duyulmasın, önce kız arkadaşını aradım, durum böyle böyle dedim, ben sadece şüpheleniyorum, sakın böyle birşeyden bahsetme ama duyarsan lütfen bildir dedim. Kız direkt kuzenime parayı sen mi aldın diye mesaj atmış. Olay boka da sardı. Kuzen şu an kızın evinde, kız gizlice eve almış, çıkamam diyor. Mesajlarında abi benden nasıl böyle birşey beklersinvari, benim ahlakımı eleştiren mesajlar atıyor ki ben sadece para yok dedim.

Kısacası;

Şimdi ben bu parayı, böylesi bir ortamda bu çocuktan nasıl geri alırım? Nasıl suçunu kabul eder.

TL;DR: elimde kanıt yok, param zeval gördü. ben bu parayı nasıl geri alırım ?

 
paranın miktarı da önemli.

önemli bir miktarsa döve döve itiraf ettir.

ulan ben de maaşı ayakkabı kutusunun içine saklamıştım dikkat çekmez diye. yer mi değiştirsem napsam
  • raskolnikov2  (10.02.14 01:00:25) 
aile ve yakınlarına duyur, polise gideceğini de kesin duyur. yine de itiraf etmezse gerçekten polise git.


  • armagan  (10.02.14 01:02:49) 
Çek kenara anlayışlı babacan şekilde konuş. Önce kabul etsin. Bir kez kabul etti mi artık inkar edemez. Sonra parayı tahsil edersin göz korkutmayla şantajla.


  • orhan tv  (10.02.14 01:03:21) 
getir eve kayıtları göster. bakalım ne diyecek.


  • kül  (10.02.14 01:06:33) 
polisi çağırdım, kanıtlayamazsın dediler, öyle dediler, böyle dediler.. Keşke en baştan arasaymışım dedim ben de.


  • ateyist_  (10.02.14 01:06:43) 
parayı unut ve kuzeni de başka bir bahaneyle hastanelik et o zaman.


  • armagan  (10.02.14 01:09:01) 
ya sen iftira atıyorsan? ben niye iftira atayım kadar ben neden çalayım da aynı kapıya çıkıyor. ben kendi bileziğini bozdurup çalındı diye küçük çocuklara suç atan akraba gördüm oradan biliyorum :)


  • andy kaufman  (10.02.14 01:09:58) 
Ne bileyim armagan vurmak kırmak, gemileri yakmış olurum. gitti cidden para.. bir hırsızlık vakasını zihnimde bu kadar basit sonlandıracağım aklıma gelmemişti, çalınmış geri gelir gözüyle bakmıştım hep, tecrübe oldu.


  • ateyist_  (10.02.14 01:12:23) 
Kuzenin kamera kayıtlarına göre falan tek şüpheli fakat senin tanıdığın kuzenin böyle bir şey yapar mı, herhangi bir yere borcu falan var mıydı? Eğer kuzenin öğrenmemiş olsaydı 1-2 gün içinde o parayla bir şey yapacaktı ya da yapmış da olabilir tabi ama eğer haberi olmasaydı yüksek ihtimal illaki sana o kadar parayla yapılabilecek bir şey yaptığından falan bahsederdi veya kendisine bir şey alırsa görürdün.

Ha bir de ne kadar kanıtlar onu gösterse direkt bi insanı suçlamak kötü yani bilmiyorum.

aslında yine haberi olmasaydı eğer mesela ben olsam eve gelip beraber, benim bir ödemem vardı dur parayı alayımda ödeyeyim gibisinden konuşup parayı bulamamış gibi yapıp hareketlerini izleyebilirdin, işte ne kadar önemli bir ödeme falan olduğunu söylerdin falan, sonra biraz seccadenin etrafından uzaklaşır acaba başka bir odaya mı koydum gibisinden söylenir odadan çıkardın, yüksek ihtimal o şuraya düşmüş gibisinden bulup getirecekti ya da orada bir yere koyup senin bulmanı sağlayacaktı. Ne senaryo yazdım he.

edit: cümleler çok düşük la, ben yatıyom :)
  • atom karincanin torunu  (10.02.14 01:22:23 ~ 01:24:24) 
abi benden nasıl şüphelenirsin ben öyle bi insanmıyım gibi şeyler söylüyosa şüphelen tabi öyle bi şeyle yüzyüze gelen biri böyle oturup açıklama yapmaz ne diyosun sen der küfreder iftira var ortada çünkü. yine de eve iyice bi bak


  • alttire  (10.02.14 01:26:51) 
bana pek mantikli gelmedi kuzeninizin almis olmasi. eger cok salak bi insan degilse paranin tamamini degil, icinden 200-300 gibi bisey alir ki calindigi belli olmasin. cunku o para ortadan kayboldugunda kendi ustune kalacagini bilir.

seccadenin etrafini, dolap cekmece vs neresiyse oralari iyice bi arayin bakalim. belki kenardan kaydi dustu siz acarken falan.

ararken de seytan aldi goturdu, satamadan getirdi diye soyleyin. seccade, ateyist ve seytan. tam sirlar kapisi gibi anasini satayim.
  • nicki martin  (10.02.14 01:57:49) 
hocam en yakın karakola git durumu anlat, kamera kayıtlarına bakın, oradaki polislere rica et.böyle böyle benim amacım bu parayı kurtarmak, şikayetçi olmak istemiyorum, ama durumda böyle böyle de. ver telefon numarasını arayıp konuşsunlar, işte biz şu karakoldan arıyoruz lütfen en kısa sürede buraya gelin diye. iki dakka oradaki polis sıkıştırsın, kamera kayıtlarını izletsin zaten çözülür olay.

hani adamın diyeceği bak senden başka giren çıkan yok, madem öyle neden gelmedin eve kaçıyorsun kuzeninden diye.

gerekirse diye söylüyorum, kapı cam çerçeve parmak izi bile alırlar, şikayetçi olursan.ha umarım eminsindir eve camdan pencereden birinin girmediğine, ve paranın hakkaten kayıp olduğuna
  • killerbee  (10.02.14 02:09:28 ~ 02:10:55) 
bir kötü senaryo: bahis oynar yerine koyarım dedi ve yattı, para uçtu


  • buhebu  (10.02.14 02:14:41) 
kuzeninin geldiği değil, geçen gece akşam 22:00'dan itibaren (paranın orada olduğundan emin olduğun son an) olan kayıtları izledin değil mi?

"kendi üstüne kalır diye yapmamıştır" fikrine katılmıyorum.
sonuçta senin o parayı ne zaman oraya koyduğunu bilmiyor.
3 ay önce koyup, bir daha kontrol etmemiş ya da 1 ay daha kontrol etmeyecek olabilirdin.
o arada da evine 10 kişi girer çıkar, kim olduğunu anlayamazsın.
sanırım o zaman diliminde yakalanması şans olmuş biraz.

açıkçası bence de böyle bir şeyi yapmamış insan çok daha farklı tepki verirdi.
  • blatta hiberna  (10.02.14 02:19:48 ~ 02:20:38) 
bence 12 angry men filmini izle ve olay hakkında yeniden düşün.


  • dafaiss  (10.02.14 03:56:21) 
Hata en başta parayı seccadeye saklaman.Ondan sonra eğer kesin ispatın yoksa kimseyi suçlayamazsın.İkinci hatanı yapmış olursun.


  • sonhakan  (10.02.14 06:09:17) 
kuzenin namaz mı kılıyor da seccadeyi açmış? nerden aklına gelir ki seccadenin altına bakmak?


  • anection  (10.02.14 06:52:04) 
sen neden direk kız arkadaşına mesaj attın ki?
Sende de var bir kabahat.
Önce kendin soracaktın kendisine.
Para gitmiş bence döve döve itiraf ettir.
  • basond  (10.02.14 08:00:18) 
@anection haklı bence, kuzenin neden seccadeyi kurcalamış olsun? Tesadüfen bulma ihtimali nedir? Parayı oraya koyduğu biliyor mu, bilen başka biri var mı? bir ihtimal paranın yerini değiştirmiş olabilir misin?


  • yakuza123  (12.02.14 11:13:32) 
Ne oldu sonuç


  • basond  (12.02.14 11:16:47) 
evet ya ben de merak ettim, gitti mi paraciklar?


  • nicki martin  (12.02.14 12:09:53) 
@yakuza123 uzun süredir call of duty'nin cd'yi istiyordu benden, cd de seccadenin yanında.

Sonuç olarak; para henüz elimize geçmedi. Kuzen pek ortalarda görünmüyor. Ailesi ve etrafı olayı öğrendi, yelin kulağı varmış harbiden. Ben olayı uzatmadım çünkü işler istediğim şekilde gitmedi ve paranın tekrardan elime ulaşmayacağına yeterince kani oldum.

Önümüzdeki aylarda düğünü var, sıkıştırdığımda düğün ve takı ile alakalı 2-3 cümle sarf etti, sanırım düğünden sonra parayı geri teslim etmeyi düşünüyor.

Çok teşekkür ederim ilginiz ve paylaştığınız bilgiler için.

Umarım bir benzeri sizlerin başına gelmez.
  • ateyist_  (16.02.14 14:36:52 ~ 14:37:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.