[]

Ne yapmali aile faciasi olabilecek bir borc para durumu

Simdi benim bir abim var. Bu at yarisi iddia bokuna babamin, ailemin, esinin iligini somurdu yillarca. yaklasik 50 bin tl borcu var 5 sene once 50 bin tl idi hala ayni. adam mal cunku degismiyor. hep baskalari tolere etti. peder birikmisini verdi. peder arabasini satti. konu yardim etti komsu yardim etti. benden hep para istedi simdiye kadar ama bir kere bile vermedim direkt pedere anneme soyledim onlar abime kizdilar sorunu kendileri kapatmaya calistilar.

yine 1500 tl borcu varmis taksiti odeyememis kesin iddia bir sey oynadi. bir kagit gelmis borcunuzu 1 hafta icinde odemezseniz ... diye sanirim haciz falan gelecek. abim evli ve iki cocugu var. anne babam abimle birlikte kaliyor tahmin edilebilir nedenlerden oturu. ben bu sefer anne babami arayip soylemedim ama soylesem mi onu dusunuyorum? burnu surtsun artik istiyorum ama bir yandan da hacizde neler olur onu dusunuyorum ne yapsam? ne tavsiye edersiniz?


 
Valla ne kadar verirseniz o kadar devam eder.

Aynından bizde de vardı, abi değil başka bir yakin akraba diyelim. 100 bin TL sadece bizden yedi, kendisinin de 300 bin civari borcu var. Oyle fazla bi geliri de yok, nalburu var sadece.

Artık bizde de verecek para kalmayınca kendine geldi adam borclarini odemeye basladi vs. Ama suyun aktığını bildiği sürece yiyordu.

Bence burnu sürtsün kesinlikle, ileride o çocuklara çok daha fazla zarar verir bu olay.
  • archely  (30.01.14 07:19:26) 
alkolik babamın 50bin tl borcunu kapattı akrabalar, adam geçen benden kredi çekmemi istedi siktir çektim. hala içiyor adam. bırak hapise falan girsin.


  • hasmetizm  (30.01.14 07:23:18) 
o uslanmaz gibi geldi bana.. bunda suçlu biraz da sizsiniz. Daha da para falan vermeyin, ona harcayacağınız parayı çocuklarına harcayın daha iyi. belki haciz falan gelince akıllanır.


  • veilofsin  (30.01.14 07:41:34) 
Elinden tum maddi olanaklari alin, masaya oturup tum borcunu ogrenip onu da son defaya mahsus olarak kapatmaya calisin. Bir sonraki adimi tefeci gibi duruyor cunku.


  • brkylmz  (30.01.14 07:57:03) 
abiniz çalışıyor mu bilmiyorum. ama eğer çalışıyorsa aldığı maaşı da oraya yatırmaması için "vasi tayini" davası açabilirsiniz.

böylece bir yakını - ki bu genellikle eşi olur- abiniz için vasi olarak tayin edilir ve tüm varlığının kontrolü abinizin eşine geçer. bu şekilde olursa biraz dizginlenmiş olur sanırım bu bağımlılığı.
  • arma aski  (30.01.14 08:00:55) 
@brkylmz defalarca denendi ise yaramiyor.

@arma aski bu sonraki asama olabilir. ben de bunu soyluyorum ama dikkate alinmiyor bizim peder bey tarafindan.
  • juvee  (30.01.14 08:50:57) 
biliyorum başına bişey gelmesin istiyor olabilirsiniz ama burnunun kesinlikle sürtmesi gerek. insanoğlu (hakaret olarak almayın) ama yavşaktır. taviz vermeye gelmez. 1-2 defa belki ama daha fazla değil...


  • cemiyetin unlu simasi  (30.01.14 08:56:46) 
burnu sürtecek. başka yolu yok.

hala damadı. bizimki biraz saf. kardeşi ile iş yapıyor. babası ve kardeşi bunu yıllardır düdüklüyor. ya parayla, ya iş gücüyle.
iyi bir fabrikada güzel maaşa çalıştığı zamanlarda da aynısını yaptılar. işten çıkarılınca her şey bozuldu.
şimdi çeşitli olayların sonucunda bizim saf damat, abisinin ve babasının türlü sorumluluğunu üzerine aldı, borçlar, senetler, vesaire derken içeri girdi.
karısı ve üç çocuğu geride kaldı.
abisi ve babası dışarda... uğramıyorlar bile.
bu arada salak eline bir ara geçen üç beş para ile metres yaptı. metres ortalarda görünmüyor!!!

anlattığım örnek uç olabilir. damadın aklının başına gelmesi için hapis cezasını olumlu görüyoruz. dışarıda olduğu her gün bir trajediye yol açtı çünkü! içeride aklı başına gelir belki.

senin kardeşin aklının başına gelmesi için aslında kardeşinin değil, sizin bir nebze zarar görmeniz gerekiyor belkide. "daha ne olsun" diyebilirsin. 1500'ü son ana kadar bekletin. bakalım ne olacak!
  • cliquot  (30.01.14 09:56:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.