[]

Reptilian ırkı hakkında

Selamlar ,
Çocukluğumdan beri mitoloji , fantastik edebiyat ve benzeri konular ile ilgilendim.
Ergenliğin getirdiği bir özellik olarak komplo teorilerini inceledim ve bu işleri cidden araştırma şansım olan bir bölümü bitirmek üzereyim.

Son 1 yıldır felaket derecesinde duyumlar ile karşılaştım.
Örneğin Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli bir istihbarat subayının bermuda üçgeninde 3 adet uzaylının tutulduğunu söylemesi ve son zamanlarda orada sıkıntı yaşanmamasını bu uzaylıların ya kontrol altına alındığından ya da bir anlaşma sonucu bırakıldığından olduğunu söylemekte.

Koskoca bir profesör(ismi gizli kalsın) tamamen şans eseri katıldığım bir konuşmada bazı şeylere hazır olmamız gerektiği bir gün bu dünyada yalnız yaşamadığımızı öğrenirseniz şaşırmamamızı söyledi.

Doctor who dizinde bir bölüm vardı yer altında yaşayan yeşil derili bir ırk var.bu ırk uykuda ve uyanmamaları lazım çünkü insanlık yayılmış.
bölümün son sahneleri çok ilginç çünkü doctor orada bulunan bir avuç insana nasıl yapıyorsanız yapın ama bu ırkın geleceğini dünyaya yayın diyor.bir din , efsane veya komplo teorisi olarak yapın ama yapın diyor.

Daha sonra yayından kaldırılmış V dizisinde benzer bir konu işleniyor.

Daha bir çok örnek var bu konuda siz neler düşünüyorsunuz?

 
-kimileri inanmak istediği için inanıyor onlara lafım yok. ki zaten bu kadar büyük bir evrendeki tek canlı olmamız mümkün değil bence de.
-ama böyle saçma komplo teorilerine inananlara pek sağlıklı bakmıyorum açıkçası.

  • yakuza123  (15.01.14 23:42:52) 
şurada keyifli tartışmalar dönmüş: www.reddit.com ilgini çekecek noktalara temas edilmiş.


  • deckard  (15.01.14 23:42:57) 
Reptilian ırk, klonlar, ufolar gerçek değil. Belki de hepsi hologram. Mesela şu eski tablolardakilerin ufo olduğu söyleniyor. Gerçek mi değil mi bilmiyoruz. Söylentiler yayıyorlar. Sürekli bilimkurgularda bu konular işleniyor.

www.ihtiyacodasi.com

Yeni doğan bir bebek ufo söylentilerinin olduğu bir dünyaya doğmuş oluyor. Zamanla tüm bu zırvalara inanır hale gelecek insanlık. Çipler takılacak, madde olarak paralar kalkacak, otomatik kasalar gibi insan yüzü görmeden yaşayıp gideceğiz. İnternet insanları soyutlayarak buna önayak oldu bile. Kısa keseyim, bu konu derin bir konu aslında.

Saçmalık, komplo teorisi diyip geçenler kendi gerçekliğinde yaşamayı tercih eden rasyonel insanlar. Ama bir de maddeden oluşmayan manevi bir yaşam var. İşte bu alemlere girdiğiniz zaman da işin içinden çıkamıyorsunuz dipsiz bir kuyu çünkü.
  • sadecece  (16.01.14 00:40:11) 
ucundan biraz okudum onlarla ilgili ama daha fazla ilerlememe izin vermedim. şu tarafından bakmanı istiyorum. bunların hepsi senin nasıl düşüneceğini sağlamak üzerine kurulu. seni bunlara inandırarak bunu kendi faydalarına kullanacaklar. uzaylılara yeterince inanırsa insanlar, abd sahte bir uzaylı tasarlayıp bunu insanlara yutturabilir. yuttururursa ne olur?
uçu çok açık. hatta ben bi tane uydurayım. bu uzaylı insanlara bulaşan bi virüs salar etrafa h3n2'nin ölümcül olanı diyelim. abd de gelir ve der ki "hepinizin kollarına ve beyinlerine benim ürettiğim çiplerden takılırsa bu virüsten korunursunuz."
bize çip takacak da ne olacak?
uçu çok açık.
  • groundhog day  (16.01.14 00:48:09) 
beyler dünyadan başka yerde hayat yok. dünyada da bilinenlerden başka (insan hayvan bitki) canlı yok. ufolar yok. örümcek adam ve ninja kaplumbağalar da yok.

istihbarat subayı, profesör, reptilian, klonlar, bermuda şeytan üçgeni, din, efsane, komplo teorisi.. bunlar kulağa 25 yaşından sonra komik gelecek. işini maaşını arabanı zamları ve yolsuzlukları düşüneceksin.
  • vfgerty  (16.01.14 00:55:47) 
koskoca evrende yalnız olabildiğimiz "gerçeği"ne kesinlikle inanmıyorum. ruhani varlıklara ve insan dışındaki başka formların var olduğunu düşünüyorum. böyle düşünmemin sebebi de evrenin büyüklüğü.

bu kadar büyük bir evrende sadece "biz" varız demek, bana egoistlik gibi geliyor.

reptilian ırkını bilmem, bermudayı ya da uzaylılarla olan anlaşmaları bilmem. ama gerçekler sadece bizim görebileceğimiz şekilde somut ve elle tutulabilirden daha öte. bilmediğimiz ya da doğruluğundan emin olduğumuz fakat yanlış olan binlerce şey olduğuna eminim.
  • dahinnotha  (16.01.14 01:04:11) 
evladım bi şey büyük diye illa içinde canlı olmak zorunda mı?

mesela 10 dönüm bir tarla düşün. içine bi tane toplu iğne atarsan içinde bi tane toplu iğne olur. haaadii caaanııım koskoca 10 dönüm tarlada bi tane mi toplu iğne var. siktir git lan olur mu öyle şey. tarlanın büyüklüğüne bakarsak en az 40-50 tane toplu iğne olması lazım.

:9
  • vfgerty  (16.01.14 01:09:49 ~ 01:10:47) 
bi şey illa büyük diye içinde başka canlılar da olması lazım değil ama sırf biz göremiyoruz diye başka canlıların olmadığını düşünmek de saçmalık. değil midir efem?


  • groundhog day  (16.01.14 01:15:40) 
marsın ve venüsün basınç ve sıcaklık değerlerine google'dan bakılmasını salık veriyorum.


  • vfgerty  (16.01.14 01:27:34) 
ben konuyu başka açıdan ele aldım güzel kardeşim. bir yaşam formunun illa oksijene ve suya veya uygun sıcaklığa ve basınca ihtiyaç duyması gerekiyor mu? çerçevenin dışına çıkmak gerek bana kalırsa. eksi bilmemkaçlarda hala sapasağlam kalabilen yaşan formları keşfediliyor. bitki olsun böcek olsun.
imkansız olmasa gerek. ha ben uzaylılarla henüz karşılaştığımızı düşünmüyorum. kesinlikle yoktur demenin de mantıklı olmadığını savunuyorum. zira ne yaşam formları var, aldığı nefes nefes değil. yok bu olmadı galiba:D

  • groundhog day  (16.01.14 01:40:25) 
Ufo ve bermuda şeytan üçgenine inanırım da, şu replitian meselesi bana saçma geliyor. Illuminati&replitian konusu saçma bence.

Kafan biraz daha karışsin istiyorsan "agarta" meselesini araştır bir de bakalım. Ufo, uzaylı, nazi, kuzey kutbu, afganistan konularında değişik bir yaklaşım olur sana
  • dieselsingle2  (16.01.14 04:01:37) 
Bilimin şu ana kadar bulduklarına ve ünlü bilim insanlarının düşücelerine göre Evrende insandan başka akıllı varlıkların olması olası, dünyadan başka hayat barındıran gezegenlerin olmasıysa oldukça olası fakat büyük ihtimalle hiç bir zaman karşılaşamayacağız çünkü ışık hızı gibi şu anki bulgularımıza göre herhangi bir akıllı varlığın aşamayacağı bir sorunumuz var. Bize en yakın güneş sistemi 4 ışık yılı uzaklıkta ve ışık hızıyla bile gidebilsek 4 yıl sürüyor yani ve bırakın ışık hızını en fazla 50.000 km/saat hızla gideiliyoruz ışık ise bu sırada 1 milyon küsür km gidiyor. Uzayı bükme, warp falan gibi olaylar var fakat bunun için de gerekecek enerjiyi sağlamamız pek olası değil. şimdi karanlık enerji , karanlık madde, antimadde falan bayağı bir girmek gerekiyor ama neyse çok uzun konu.
Ufolara da gelirsek görüldüğü iddia edilen ufoların çok çok çok büyük oranı yanlış tahminlerden ibaret. Bulutları, meteoroloji balonlarını, dilek fenerlerini, araba farlarını vs. ufo zannetmekte insanlar. Geri kalan ufo iddialarının çoğuysa ya gerçekten deli insanların saçmalamaları ya da bundan kar sağlayacak şarlatanların uydurmalarıdır ( ki sahte bilim yolu ile milyarlarca dolar kazanıyor insanlar kuantum düşünce, meleklerle konuşun, cinlerle fıtık tedavisi, suya iyi şeyler söylemek ve en bilineni medyumluk, büyücülük gibi bir yığın alanı var bunun ciddi bir para kaynağı) geri kalan iddialar da ki %0.001 gibi bir şeyler de ender görülen doğal olaylar örneğin yıldırım küreleri (çok ilginç bir konudur ve cidden çok ender görüldüğünden kaydı ve bilimsel çalışma en az yapılabilen fenomenlerden biridir. Ve maalesef şarlatanların para kapılarından da biridir) ve deprem ışıkları ( 17 ağustos'ta bizzat şahit oldum ve bilimsel açıklaması da var gayet) , aurora borealis (normalde kutup dairesine özgü olsa da ender manyetik fırtınalarda ingiltereden görüldüğü biliniyor).

Reptilianlar falan da aslında çok eski bir uydurmaca ve yeniden ünlü oluyor internet aracılığıyla. Özellikle ortası boş dünya hikayesi ve nazilerle bağlantılı bir olay ve gerçek değil maalesef.

Kısaca çoğu mitolojik inanışlardan ibaret şeyler bunlar tarih boyunca insanlar hep farklı şeylere inanmışlar ve bunlar da çağımızın mitolojisi. Bu tarz hikayeleri uydurmayı seven manyaklar var ve gerek bu insanların uydurmaları gerekse gerçekler yayılıp gittikçe çarpıtılarak bu hale geliyor. Bundan beslenen alanlar da bu hikayeleri ateşleyerek ilgiyi sıcak tutuyor mesela loch ness canavarı ile turizm yada uzaylılar ile bilim kurgu arasında bu bağlantı kolaylıkla kurulabilir.

Bilim kurgu hakkında da bir şeyler yazayım ki yanlış anlaşılmayalım. Bilim kurgu güzeldir okuyun, izleyin, tartışın. Bilimi ateşleyen konulardan biridir ve bu gün bilim kurgu olarak gördüklerimiz ileride teknolojinin ve bilimin bir parçası olabilir. Örneğin internet, cyborglar, implantlar, robotlar vs. hep bilim kurguyken şimdi gerçekler. Fakat insanlar bilim kurguyla bilimi çok karıştırmaya başladılar. Öyle her bilim-kurgu filminde görükleriniz gizli laboratuarlarda aslında yapılan şeyler değil. Örneğin tam olarak hala görünmez olamıyoruz (özel kıyafetler, kameralar vs deneniyor birşeyler) veya ışınlanamıyoruz ( bunun yakın zamanda ve belki de hiç bir zaman olabileceği yok gibi) veya her hastalığı iyileştiremiyoruz ( ama tıp inanılmaz bir hızla gelişiyor) vs. Kısaca demek istediğim şu ki enerjinizi bu tarz komplo teorilerine ayıracağınıza bilime ayırın çünkü bunların gerçekliğini sadece bilim test edebilir. Uzaylılar varsa bunu ufolog ( o da neyse) olduğunu iddia eden şarlatanlar değil bilim insanları olacak veya ışınlanmayı vs. vs.

Bir de ilgi alanları evrimsel biyoloji, astrobiyoloji ( çok temel olarak dünya dışı yaşam vs. evet :D ), ekoloji, bilim tarihi vs. olan bir biyolojik bilimler öğrencisi olarak diyebilirim ki gözünüzle gördüğünüzden bile şüphe edin ortalık illüzyonla ve gerçekleri , bilimsel bilgiyi vs. çarpıtarak yeri geldiğinde insan sağlığına bile zarar vermekten çekinmeyen insanlarla dolu. İnançlarınız yoluyla da kandırılmaktan koruyun kendinizi. inançlı olabilirsiniz fakat cinler, büyü, muska vs. diyenlere inanmayın bu ülkede insanları ben Allah'ım diye dolandıranlar var. Kananlar da dindar geçinen esnaflar. O kadar da olur mu demeyin dolandırıcılar öyle bir kandırır ki sizi tüm paranızı, onurunuzu kaptırırsınız.

Kısaca gerçekleri bilimden takip edin özellikle ingilizceniz varsa bilimsel makalelere göz atın. Çünkü bilim yalanın ve sahtekarlığın en az görüldüğü alan. makale nasıl yazılır , bilimsel dergilerde nasıl basılır vs. inceleyin öyle her isteyen kafasına göre uydurup yazamıyor.

Popüler bilim için de evrim ağacı gibi yerlerden faydalanın. Çünkü evrim ağacı o zor bilimsel makaleleri ve yeni bulguları an be an takip edip halkın anlayacağı dille size sunmak için gece gündüz çalışıyor. Yeri geliyor yöneticileri böyle yarın 9:30 da sınavı olmasına rağmen uyumayıp size bunları yazıyor vs :D
Makale arşivi : evrimagaci.org

Not 56346: bilim o kadar hızla ilerliyor ki ucundan takip etmenizi öneririm çok heyecanlı şeyler olmakta ve gittikçe bu hız artmakta örneğin bir yıl içerisinde fare ile fare beyin etkileşimi gerçekleştirildikten sonra fare - insan ve en sonunda insan- insan etkileşimi de gerçekleştirildi (bundan kastım bir canlı diğerini düşünce gücüyle kontrol edebildi ) ve en sonunda farelerin beynine sahte anı yerleştirmeyi başardık mesela. Şuradan her ne kadar anket sonucu olsa da 2013'ün önemli bilimsel keşiflerini görebilirsiniz : evrimagaci.org
2014'de daha çok şeyin keşfedileceği ve pek çok eski bilgilerimizinse güncelleneceğini şimdiden öngörmek mümkün.

Not 999999999: bu arada şunu da belirteyim eskiden mars'ta bakteri seviyesinde de olsa yaşam olduğu düşünülüyor ( sağlam bulgular var ) tabii sonrasında marsın atmosferi ve yüzeyindeki su buharlaşıp yok olunca geriye pek bir şey kalmasa da belki de hala marsın derinliklerinde bakteriler olabilir.
  • rexex  (16.01.14 04:22:00) 
Herkese teşekkürler ,
Agartha meselesine değinmek gerekirse Atatürk'ün kitapları arasında James Churcwardın kitaplarınıda gördüm. Bende okudum ve cidden güzel bilgiler olduğunu söyleyebilirim.
Türk bir yazar emre özyumurtacıların değişik bir kitabı var naziler hakkında onuda öneriririm.

Rexex harika bir yazı yazmış zaten lakin ben bir çok konuda farklı şeylere inanıyorum.
Örneğin nazilerin bilim dünyasına kattıklarını düşünürsek ve savaşı kazanan tarafın gözünden izlemekten başka çaremiz olmadığı için bu ilerlemelerin nasıl olduğunu konusunda hiç bir fikrimiz olamıyor.
Jetlerden , uzayı gözlemlemeye yarayan araçlar , kutbunda yapılmış bir çok araştırma nazilerin eseri ve daha nicesi.

Bilim kurgu konusuna kesinlikle katılıyorum.

Yinede söylemek gerekir bazen bilimin gelişmesi için kurgudan fazlası gerekir. Buda ya inancınıza sığınarak gelir ya da başka yollarla
  • colorwithnotexist  (16.01.14 08:50:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.