[]

Hangi bilgisayarı alalım ?

Üniversitede araştırma görevlisiyim bilgisayar alacağız çalışmalarım ve analizlerim için acaba hangisini almam daha iyi olur? www.hepsiburada.com

www.is-istasyonu.com

ikisinin de fiyatları aynı teşekkürler.

 
dell'in işlemcisi daha iyi.

msi'ın rami daha yüksek.

msi'da 3 tane 128lik ssd var . dell'de 256 bu rakam. ikisi de 1 tb 7200 rpme sahip onun dısında.

dell ile birlikte win 8 pro geliyormuş ama msi'da wqin8 yazılmıs. bu önemli çünkü işletim sistemine de ücret ödüyorsun, aldığın fiyata dahil. dell bu açıdan önde.

msi 24 dell 36 ay garantili. bu da öenmli çünkü 2si de sorun çıkaracak sana ara ara, donanımsal sorunları olabiliyor sık sık.

sen olsam hangisini alırdım? tek seçeneğim 2sinden birini almaksa, msi'ı alırdım. ama belirttiğim detayları göz önünde bulundur mutlaka seçerken. çünkü ben performanstaki küçük dğeişimlerin senin için öenmli olmayacğaını düşünerek bu kararı verdim.
  • paranoyak kedi  (27.11.13 16:04:15 ~ 16:13:56) 
paranoyak kedi çok güzel açıklamış gerçekten.
ram'i upgrade etmek daha kolay sonuçta işlemciyi değiştirmeye göre onu unutma.
bir de bu makinalar çok hantal, taşıması hammal gibi hissettirecektir. belki desktopta daha iyi konfigurasyonlar oluşturulabilinir.
  • jedilance  (27.11.13 16:23:18) 
ya her zaman taşınmayacak okulda kalacak genelde ama gerektiğinde de kalkıp gidebilmeli :) @paranoyak kedi ikisinden birisi şart diye bir şey yok başka bilgisayar da alınabilir.


  • ekaterina  (27.11.13 16:57:54) 
bu saatten sonra kimse akademisyen maaşına az demesin. 5000 liraya bilgisayar alıyorlar işe bak


  • fikir muhendisi fikri  (27.11.13 17:38:24 ~ 17:38:37) 
@fikir muhendisi kendi maaşımla değil proje kapsamında okul alıyor okulun demirbaşı olacak yani.


  • ekaterina  (27.11.13 17:55:51) 
cevaplarda sıkıntılı bir taraf var..

biri workstation biri gamerbook.

birinin ekran kartı ferrari ama kepler mimarisi kullandığı için arazide traktöre (traktör dell in kullandığı opengl temalı quadro ekran kartı oluyor) geçilir.

ötekinin ekran kartı mobile versiyon olsa da 3d poligon modelleme - video render falan işlerinde quadroya göre sıçar.

kullanım amaçları ve üretim versiyonları farklı 2 laptop linki var ortada kimse aga bu nedir dememiş. ilginç tabii.
  • nudistadam  (27.11.13 17:57:52) 
gamere değil ki, onu zzten performanstaki değişikliklerin önemli olmadığını düşünerek yazdım demiştim. yani gamer özelliklerini göz ardı edersek, ikisini de workstation olarak düşünürsek, almasın ın daha avantajlı olacağını düşündüğüm hangisiyse onu belirttim zaten akademisyenim çalışmalarımö ve analizlerim için kullanacağım demiş. gamer makinesi olarak kullanılmayacak yani


  • paranoyak kedi  (27.11.13 18:22:30) 
nudistadam+1
bu bilgisayarlar birbirinden baya farklı. msi bir oyun bilgisayarı, her özelliği bunun için özel düşünülmiş. dell ise bir iş. video render falan yapmayacaksanız dell her türlü daha iyidir. msi ın video dışında iyi olduğu bir konu daha var o da veri okuma/yazma hızı. 3 tane ssdyi raid 0 bağlamışlar yani toplam veri okuma/yazma hızı dellin 3 katı. ama bu da oyunlarda işe yarar daha çok, yükleme sürelerini azaltır.

iş içinse bence dell, msi in görüntüsü bile bir ofis yada labda sırıtır.
bir de illa laptop olmayacaksa desktop öneriyorum ben, daha uzun yıllar götürür, daha az arıza verir ve çok çok daha ucuza gelir.
  • yakuza123  (27.11.13 18:22:42) 
güzel kardeşim kedi,

quadro-firepro ekran kartları 3d tasarım-modelleme-render işlerinde kullanılır.

opengl temalı kartlardır. bu directx oyunların altından kalkamıyacakları anlamına gelmez ancak opengl kullanan programlar için tasarlanmış oldukları gerçeğini de değiştirmez.

directx kartlar ise ati/amd hd serileri ve nvidia tarafında geforce - gtx serileridir.

eksik bilgi içeren fakat iyi niyetli cevaplarınızın devamını diliyorum.

iyi akşamlar.
  • nudistadam  (27.11.13 18:48:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.