[]

Kredi çekmem mümkün mü?

Ailem ve bir yakın arkadaşımın üzerimden kullandığı, adıma kayıtlı totalde üç kredi var, birinde de gecikme var.

Şimdi böyle bir durumda ben bir bankaya gidip "6000 TL'ye ihtiyacım var, 3 ayda geri ödeyeceğim" desem bana kredi verir mi? Verirse sizce hangi banka verir? Vermezse başka nasıl bir yol izleyebilirim bu parayı edinmek için?

Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

 
maasina bagli ama gecikme varsa zor alirsin.


  • hosein  (13.11.13 14:49:03) 
3000 tl maaşın var diyelim, bütün kredi taksitleri toplamı 1500 tl olana kadar kredi alırsın, yoksa alamazsın.


  • kafkef  (13.11.13 15:00:01) 
Maaşın %50'si kadar mı alabiliyoruz yani? Eğer kriter buysa alabilirim sanırım.


  • banadamilolo  (13.11.13 15:07:42) 
kkb diye bir site var orada risk durumunu öğren


  • hoot  (13.11.13 15:08:50 ~ 15:11:34) 
Öncelikle önemli nokta aylık gelirin. Bankalar ev,araba,tüketici kredisi farketmez verirken öncelikle aylık gelirine bakar. Kredi ödemelerin aylık gelirinin %75'ini geçmediği sürece kredi kullandırırlar. Yani aylık gelirin 3000 lira ise aylık kredi ödemelerin 2250 lirayı geçmeyecek şekilde devam eden kredilerinin üzerine kredi kullanabilirsin. İkinci kontrol ettikleri şey ise tabiki sicilin. Borçlarını zamanında ödeyip ödemediğin, kara listede olup olmadığın.


  • Dr_Stat  (13.11.13 15:11:44) 
adına kayıtlı kredi ne zaman geciktirildi?

kredi risk raporu diye bi zımbırtı var, kkb bakıyor. son 18 ay dikkate alınıyor diye biliyorum. yani atıyorum adına kredi 19 ay önce geciktirilmişse ve ondan sonraki hepsini düzenli ödemişsen kredi puanın yüksektir. ayrıca tek bir gecikme var ve diğerleri sapasağlam yatıyorsa yine bi bankacıya gidip rica edersen kredin çıkar bence.
  • calligrapher  (13.11.13 15:19:34) 
teşekkürler arkadaşlar


  • banadamilolo  (13.11.13 15:21:19) 
gecikme olduğu için vermezler.


  • hepiniz oleceksiniz  (13.11.13 15:44:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.