[]

kara para aklamak tam olarak ne demek

cok basitce aciklayabilir misiniz?
benim 10 trilyonum var diyelim kacak ulkeye soktugum, gittim ev aldim 20 tane. kara para aklamis oldum mu?



 
paranı legal şekilde kazanmış gibi göstermek. bunun için bu parayı oradan kazanmış gibi gösterebileceğin bir işletme kuruyorsun, ya da burayı satın alıyorsun. sahte satışlar yaparak, karını olduğundan daha yüksek göstererek vergi dairesi sana "bu parayı nereden buldun?" sorusunu yönelttiğinde verecek bir cevabın oluyor.


  • zgrydn  (13.11.13 14:36:35) 
sen 10 ev alırsan (teoride) devletin bu adam ne iş yaptı da bu kadar para kazandı, biz şunu bir araştıralım deyip çevirdiğin haltları bulması lazım. bunun olmaması için de o parayı ticarette yada benzeri şekilde başta bir işte gelir gösterip sağ cebinden alıp sol cebine koyman lazım. sonra biri sana bu kadar parayı nereden kazandın diye sorduğunda şu işten diyebilirsin.


  • yakuza123  (13.11.13 14:39:12) 
Olmadın. O 20 evi hangi parayla aldığını merak ederler, sorarlar. Önce o parayı çaktırmadan kazanman lazım. Gidersin dağ başında bir yere "dayının yeri" diye mekan açarsın. Kredi kartı koymazsın, tüm işler nakit olur. Sonra sürekli müşteri geliyormuş gibi fiş kesersin. Paralar aklanır.


  • kanepeee  (13.11.13 14:39:18) 
kanepee doğru söylüyor. yani mühim olan, o paranın sana gelmesini legal göstermek, harcanmasını değil.


  • nereye bu gidis  (13.11.13 14:45:42) 
mesela bir otobüs şirketi kurarsın, ankaradan istanbula günde 500 tane yolcu taşıyor gibi gösterip kimseyi taşımazsın, sadece yolcu vergisine malolacak şekilde 500x50 desen 25000tl aklarsın. %18 ini vergiye verince kimse sana sormaz nerden geldi bu para? diye.

basit ve kapsamsız bir örnek ama sistem genel olarak böyle işliyor.
  • calligrapher  (13.11.13 14:48:03) 
eski bir kemal sunal filminde vardı. kemal sunal milli piyangodan büyük bir para kazanıyordu.
adamın teki de o bileti adamdan satın almak istiyordu. çünkü elinde yasal yollardan kazanılmamış çok para vardı.
adamın kemal sunalın biletini alacak, ve devlet "nerden buldun bu kadar parayı" derse de piyangodan kazandım diyecekti.
Ben ordan öğrendim kara para aklama olayını.
yani elindeki o nerden feldiği belli olmayan 10 trilyonu yasal bir yoldan kazanmış gibi göstermeye denir.
  • innerbliss  (13.11.13 15:03:57) 
  • hoot  (13.11.13 15:17:17) 
bilet olayı pek doğru değil. zira bileti satıyorsun ve bileti başkası tahsil ediyor. sonuç itibariyle elinde resmi bir belge yok. belge lazım.


  • sifirin altinda  (13.11.13 15:50:19) 
Mesela lunaparklar çok iyi yerlerdir para aklama için, o kadar bilet satmazsın ama sattın gösterirsin çok rahat.


  • ekaterina  (13.11.13 16:22:55) 
ev alarak olmaz.

kara para aklamak özetle kayıt dışı olan bir parayı kayda almaktır. örneğin bir spor salonu açar üye sayısı 100'ken 1000 kişi kaydolmuş gibi gösterirsin. bu gerçekte olmayan insanların parasını kasaya sen önder vergisini verip kdvsini ödersen o parayı aklamış olursun.

aynı şey oto yıkama için de geçerli. ancak bunlar masrafı çok yüksek uğraştırıcı yöntemler kitabına uygun ltd veya aş üzerinden çok daha büyük ve az masraflı aklama yöntemleri mutlaka vardır.
  • orpheus  (13.11.13 18:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.