[]

çin halk cumhuriyeti

burası nasıl bir ülkedir? gördüğüm haberlerden sonra bana çok güvensiz bir yer izlenimi verdi. çok fazla şiddet haberi okuduğum için olabilir. yaşanacak yer değil midir burası?




 
bence degil. konustugum bir cinli sunu soylemisti ki arabayla carptigin adami oldurmen daha iyiymis. yoksa omur boyu ona bakman gerekiyormus. dolayisiyla birine arabayla vurunca geri gelip bir daha eziyorlarmis falan.
ne kadar dogrudur bilemem.

  • lorenzen  (02.11.13 11:59:33 ~ 11:59:52) 
şangay'da gül gibi yaşıyor arkadaşlarım.


  • perferil  (02.11.13 12:06:47) 
hiç bulunmadım. ama aynı güvensizlik izlenimi bende de var. geçen bir haber okumuştum. halk sokakta gaz maskesi ile dolaşıyormuş aşırı kirli gaz salınımı yüzünden. temiz oksijene bile ulaşamayan insanlar nasıl güvenli bir yaşam vadedebilir? ayrıca AVM çılgınlığı orada TR'den daha ileri boyutta. Toplu konut yapımlarında TR'den yine daha ileriler olumsuz manada. Geçen bir haberde görmüştüm, penceresi olmayan evler satmışlar maliyeti düşürmek için. Tabi binayı pencere var görüntüsü vererek boyadıktan sonra. buna benzer bir çok haber görebilirsin. birbirlerine olan güveni bu denli düşük olan bir halkın mutlu olduğunun iddia edilmesi bana hiç inandırıcı gelmez açıkçası.


  • dahinnotha  (02.11.13 12:15:50) 
o kadar büyük bir coğrafya ki, her kısmı farklı sanırım. benim tanıştıklarım gayet de arkadaş canlısı ve sosyal insanlardı. ahlak anlayışlarını ağzım açık dinlemiştim. bence yaşanır.


  • tescillimarka  (02.11.13 12:16:19) 
çin'e gitmedim fakat özellikle son aylarda dota yüzünden çin, singapur, filipinler taraflarıyla daha bir yakından ilgiliyim.

adamların meclisleri falan şahaneydi. tescillimarka ve perferil'in de söylediği gibi, büyük şehirlerinin de muazzam güzellikte ve zenginlikte olduğunu gördüm. bence türkiye gibi çin. çok büyük bir coğrafya. bir yerde inanılmaz bir nüfus, iğrenç toplu konut şeysileri ve berbat bir hava kirliliği varken diğer yanda rahat yaşayan, bol bol temiz hava alan bölgeler vardır muhakkak.

yurtdışında yaşamayı çok isteyen birisi olarak, ben şu an çin'de yaşamayı kesinlikle istemezdim. tatile gidebilirdim ama.

(bu düşüncelerim biraz araştırma yaptıktan ve çinli elemanları tanıdıktan sonra gelişti. bundan 1 yıl kadar önce, hiçbir zümreye karşı ayrımcılık yapmamama ve kin gütmememe rağmen "çin'de tren kazası: 82 ölü" haberine sevinir haldeydim, o derece kıl oluyordum adamlara)
  • der meister  (02.11.13 12:35:14) 
televizyonda gösterilenler olası bir savaşta birilerinin istediği safta yer almamız için verilen telkinler

malum rusya, çin, suriye aynı tarafta görünüyor şu an

ben böyle düşünüyorum, bu sadece medyadakilere yorumum çin hakkında bir fikrim yok
  • Fakin idiyıts  (02.11.13 13:11:23) 
yabancılar için güvenli kendi halkı için güvensizdir. çin'de bir yabancı her zaman yerli halktan kat kat değerlidir.

bunun dışında her ülke-şehir gibi güvensiz ve güvenli bölgeler mevcut. turistik yerlerde genelde sorun olmaz. yaşanacak yer konusu yaşayacağım şehre ve beklentilerine göre değişiyor.
  • orpheus  (03.11.13 00:14:25 ~ 00:16:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.