[]

Nasıl esrar kullanan birisini ailesine karşı ispatlarım VOL 2

Öncelikle Vol 1 (git: www.eksiduyuru.com)

Gün itibariyle bahsi geçen kişiyi aşırı dozda uyuşturucudan kaybetmiş bulunmaktayız. Önceki duyuru da esrarı güzel birşeymiş gibi gösterip bana karşı savunanlara TEŞEKKÜRLER.


 
kimse asiri doz esrardan olmez. onu soyleyeyim once. sen duyuruda esrar demistin o adamlar o yuzden savundular. ayrica esrar kullanmak baska uyusturucular kullanmanin on hazirligi degildir.
bu o kisinin kendi tercihi olmus. sorumlu hissetme. yapabilecegin bir sey yok.

  • bohr atom modeli  (31.10.13 22:30:32 ~ 22:30:55) 
aşırı doz esrardan değil başka bir maddeden ölmüştür muhtemelen. ama esrarı masum göstermeye çalışanlar hakkındaki yorumuna katılıyorum. esrara başlayan adam esrarla noktalamaz uyuşturucu serüvenini.


  • evandro roncatto  (31.10.13 22:38:36) 
suç sosyoloisinde, özellikle de uyuşturucuyu ilgilendiren bir terim olarakmerdiven etkisi vardır. esrar'ın yasak olduğu ülkelerde yasak olmasının en temel sebebi esrar kullanan insanların öldürücü uyuşturuculara geçme eğilimidir. bu eğilim ispatlanmıştır ve istatistiksel olarak önemli bir oranda gerçekleşmektedir.

siz çok doğru davranmışsınız, fakat hem kişinin ailesi hem de burada bi bok bildiğini sanan gerizekalılar sizi suçlamış hem de akıl vermeye kalkmışlar.

artık olan olmuş. başınız sağolsun. allah ailesine sabırlar vesin.
  • perferil  (31.10.13 22:42:17) 
önceki duyuruya cevap verenleri boşuna suçlamayın, herkes fikrini yazıyor ve kimse olayın bütün yönlerini bilemez. bence sorudaki üslubunuz hatalı, sanki üstünüze vazife olmayan bir şeye karışıyormuşsunuz izlenimi veriyor. ayrıca sadece esrar dediğiniz için kimse ağır uyuşturucuları düşünerek cevap yazmamış. öte yandan yardımcı olmaya çalıştığınız insanın vefat etmesi tabii ki çok kötü, başınız sağ olsun.


  • quasiromantic  (31.10.13 22:45:42) 
bu duyuruya önceki duyuruya cevap yazıp benim üstüme gelen kişilerden bi cevap bekliyorum. bunun haricinde ben esrar yazmışım diye takılanlar olmuş. ben nerden bilebilirim kullandığı şeyin esrar yada sentetik birşey olup olmadığını?


  • mayday  (31.10.13 22:46:05 ~ 22:47:09) 
internet aleminde geri zekalı çok. başınız sağolsun mayday. her yazılanı ciddiye almamaya çalış. sokakta görsen yüzüne bakmayacağın insanlar cem yılmazın deyimiyle excaliboor_84 diye nick alıp sallıyor internette.
sen elinden geleni yapmışsın, allah rahmetlinin tahsiratını affetsin.

  • fayfim  (31.10.13 22:59:04) 
Duyuru açmışsın ve milletten yorum beklemişsin. Şimdi de yorumlar için hesap soruyorsun. Hakkın yok.

Başınız sağolsun.
  • armagan  (31.10.13 23:02:59) 
esrar değil, başka bir şey kullanıyormuş demek ki.

Anlamadığınız şey şu: Alkol de bir uyuşturucudur. Esrar ile alkol kıyaslanırsa, artı ve eksileri ortaya dökülürse, esrar daha zararsız bir madde olarak sınıflanabilir. Kendi adıma alkol için de, esrar için de "müthiş, herkeşler her saat içsin" demiyorum. Ama esrarı ölümcül bir şeymiş gibi de sunamazsınız, cahil cahil. Rahmetli belli ki, başka şeyler kullanıyormuş. Şimdi durduk yere esrarı şeytanlaştırmanın bir alemi yok.
  • ben bizzat kendim  (31.10.13 23:04:39) 
eski duyuruya cevap verenlerdenim , sordun fikrimizi yazdik birader bunda garip bisey yok ki.. esrar dedin , ispatlarsan cocugun ailesiyle olan tum baglarini kopartacagini , cocugu zor durumda birakacagini belirttin , belki de ispatladin bunu ve cocugu daha buyuk bi buhrana surukledin o da kurtulusu bu tarz seylerde aradi nerden bilelim aq ? pislik pesinde kosan sendin..

kimyasal desen cok daha farkli seyler yazardik .. tamamen bambaska seyler.. olayin sorumlusu biz degiliz birader bosuna gorusunu yazanlari sucluymus gibi lanse etme .. ne seni ne de cocugu taniyoruz .. onun biseyi kullanip kullanmamsinin da bize bir etkisi yok .. fikrimizi sordun yazdik , sormasaydin biseyler yapsaydin madem cok dusunuyordun cocugu ? misal oncelikle ne kullandigini bi ogrenseydin hani cok ilgilisin ya ? hani biseyler yapmaya calisiyosun ya .. gelip duyuruya soru sormakla cocuk icin bisey yaptigini dusunuyosan , vicdanini rahatlatabilecegini dusunuyosan yaniliyosun ..

belli ki sorunlari vardi , oturup onu ogrenmeye cocugu dinlemeye calissaydin belki de bi faydan olacakti.. bunun yerine cocugu ailesine sikayet etmekkle tehdit edip bunu ispatlama gayretine dustugun icin otur kendinle gurur duy..
  • kennym  (01.11.13 01:07:20) 
öncelikle başın sağolsun. O zaman da aynı şeyi düşünüyordum, şimdi de aynı, bu yüzden kennym +111

esrarın zaten ölümcül olmayacağını söylememe gerek yok, yurtdışında kanser tedavisi görenlere dispanserlerden verilen bir şeyden bahsediyoruz. artık böyle saçma şeyleri tartışmayalım bile. esrar içen başka şey de içer falan filan, bu tamamen kişinin mallığından ve cahilliğinden kaynaklanır. böyle bir kişiyi anca bilgilendirerek uyarabilirsin.

zaten anladığım kadarıyla arkadaşın esrar değil, bonzai tarzı sentetik bir uyuşturucu kullanıyormuş. içinde AM ve JWH maddelerinin bulunduğu ot karışımları (esrar değil çeşitli otların içine karıştırılmış toz).

1. esrar içen birini şu anda öldü işte şeklinde gösteriyosun. belli ki başka bir şey içiyormuş.

2. bunu düşünerek, burdakilere bok atıyorsun.

yani kısacası bu konuda haksızsın.
  • awareim  (01.11.13 11:01:44) 
adam esrarın zararları olmadığını bildiğini zaten yazmış. ama o duyuruda yine yazmış ki esrarla başlayan esrarla bitmiyor. çoğunlukla diğer uyuşturuculara geçişte bir basamak oluyor. nitekim de öyle olmuş, arkadaşımızı kaybetmişiz. o sırada ailesi bunu ciddiye alsaydı belki çocuk şimdi bir psikiyatri kliniğinde gözetim altına alınmış, yaşıyordu. çok mu güzel bir şey lan esrar içmek? nesini övüyorsunuz? benim de tecrübelerim var ama en azından güzel bir şey olmadığını bilerek bunlar. bi de utanmadan, sıkılmadan alay ediyor, küçük görüyorsunuz. utanacağınızı bilsem yüzünüze tükürmek isterdim ama ondan da anlamazsınız ki siz.


  • fayfim  (01.11.13 14:30:59 ~ 14:31:52) 
@fayfim, sen kimsin de, kime ahlak dersi veriyorsun?

1. Esrar doğrudan ölüm riski yaratmaz.
2. Esrar yasadışı yollarla alındığı için, başka uyuşturucu maddelere ulaşma riski doğurur. Bu nedenle, eğer böyle bir sorun varsa sorumlusu esrarı yasaklayan devlettedir.
3. O kadar cahilsin ve cahil cesareti ile konuşuyorsun ki. O duyuruda "esrar içiyor, ailesine söylemek istiyorum" yazıyordu. Bu çözüm mü? Onunla konuşmak, onu anlamak, çözüm üretmek yerine, "ailesine ispiyonlamak". Belki denilen gibi, ailesi daha çok baskı yarattı, ne malum? Ayrıca, çocuk 15 günde esrardan başka maddelere geçmiş falan değil belli ki. Belli ki, sorun esrar değil. Şimdi siz hala esrarı suçlayın. Sorun sizin kafa yapınızda.
  • ben bizzat kendim  (03.11.13 19:26:27) 
@ben bizzat kendim
muhattapım değilsin kardeşim. yaşın kaç bilmiyorum ama kendi kendine sinirlenip de karşındakilere cahil vs diye hakaret etmekle bir yere varamayacağını, haklı olamayacağını öğren. bildiğin hayatında yaşamaya devam edebilirsin. inşallah bir gün pişman olmazsın.

  • fayfim  (03.11.13 20:17:34) 
@fayfim.

muhtemelen senden büyüğüm, ayrıca meselenin yaşla ilgisinin olmadığını bilecek kadar hayat tecrübem de var. Sinirlenmedim. Yersiz ve izansız "yüzünüze tükürürdüm" diye biten mesajına yanıt verdim.

Cahil yazmamın sebebi, önceki mesajda yazılan içeriği ve bağlamı göz ardı etmen ve esrarı sorumlu göstermen. Bunların üstüne de "esrar öldürmez" diyenlere "çok mu iyi lan esrar" dedikten sonra hakaret etmen.

Kendim bir esrar tüketicisi miyim? Devlet otoritesi tarafından yasaklandığı için asla. Eğer yasak olmasaydı, "kırk yılda bir" derdim. Bu bağlamda, alkol de iyi bir şey olmamakla beraber, her olayda suçu yüklenecek bir sorumlu değil.

Velhasılı, her konuda çözümün diyalog ve hoşgörü ile olacağını bilecek kadar da hayat tecrübem var. Olmayan bir olay üzerinden insanlara hakaret etmeden evvel, bir soluklanmakta fayda var. Neticede, olay olmadı. O çocuk esrardan ölmedi.

Ayrıca, "muhattabım değilsin" yazınca, bir anda kendini bir dağın tepesinde bulmuyorsun, aklında olsun.
  • ben bizzat kendim  (03.11.13 21:37:07) 
"yüzünüze tükürürdüm" ile biten cümlenin hababam sınıfındaki ahmet'in repliği olduğunu bilmeyecek birisi olduğunu sanmazdım. hele ki yaşı benden büyük birinin bilmeyeceği hiç aklıma gelmezdi. gerçekten bilmiyorsanız o konuda bir yanlış anlaşılma olmuş.
öldürmeyen her şeyin iyi olmadığı konusundaki ısrarım sürüyor ayrıca. çok da doğru yazdığımı düşünüyorum. dünyada öldürmeyen ama kullanılması doğru olmayan pek çok madde var. eroin de bunlardan birisidir mesela. "fiziksel" sağlığa ciddi herhangi bir zararı yoktur. şaşırtıcı değil mi? güzel bir şey mi peki eroin kullanmak? hayır. tıpkı esrar gibi. kullanıp kullanmadığınızla hiç ilgilenmiyorum.
derdini insan gibi anlatan insanları muhattap alırım ben. tepeden bakmakla alakası yok. cahil vs diye hakaret eden bir mesajı ne ciddiye alırım ne de ayrıntılı bir cevap veririm. bakın normal bir şekilde yazdınız, cevap verdim.
hakaret etmeyince muhattap alınıyorsunuz yani.
  • fayfim  (03.11.13 21:50:28) 
Olm gel anlatayım sana, Esrar kullanıyorum, ailem de arkadaşlarım da iş arkadaşlarım da biliyor, tahmin edeceğinden çok daha iyi bir işte, çok iyi bir gelirle çok iyi bir hayatım var, çevremdeki insanlar arasında benimle birlikte ya da ayrı olarak esrar kullananlarda var. Başladığımda da sonrasında da ince ince araştırdım, aşırı dozu nasıl oluyor, merdiven etkisi nedir diye.


Esrar, yasak olduğu için kötüdür. Esrar ile ilgili suçların tamamı bulundurmak, üretmek, kullanmak ve satmakla ilgilidir. Bunlar dışında hiç bir suç esrar etkisi yüzünden değildir, "esrar kullanmıştım o yüzden adam öldürdüm/hırsızlık yaptım" diyen kişi yalan söylüyordur, türk kanunlarında ya da hakimlerin görüşünde hafifletici sebep olduğu için uydurulan şeylerdir.

Esrar ya da diğer hafif uyuşturucuların kullanımının ya da legal satışının yasak olmadığı yerlerde hem ağır uyuşturuculara geçiş hem de uyuşturucunun yasa dışı ticareti sonucu ortaya çıkan suçların oranı çok düşüktür.

Esrarın yasak olması dolayısıyla torbacı tabir edilen kişilerden satın alınması ve bu alışverişin şehrin gettolarına ya da gözlerden uzak noktalarına itilmesi dolayısıyla o ortamlardaki ya da torbacıların elindeki diğer ağır uyuşturuculara geçiş olmaktadır. Merdiven etkisi diye dilinize doladığınız durum tamamıyla bununla ilgilidir.

Yoksa bir kişi uyuşturucu/uyarıcı madde etkisine girmek isterse esrar kullanması şart değildir. Gidip bally ya da tiner alıp kafasını bulması zor değildir.

Ağır uyuşturucuların yolunun esrarla kesişmesinin tek sebebi torbacılar, tarlabaşı - hacıhüsrev gibi ortamlar ve bu kişiler üzerinden gidilmesidir.

Ha bir de bir kişinin aşırı doz uyuşturucudan ölmesi için ya yıllardır ağır uyuşturucular (LSD bile ağır uyuşturucu değil bak) kullanması gerekiyor ya da yeni başladığı bir uyuşturucuyu hiç ön araştırma/fikir edinme olmadan zart diye yüklemesidir. O durumda da zaten kendine faydası yoktur. Bırakın ölsün bence.
  • godless frog  (01.05.14 16:50:37) 
ben de cumle cumle gorusumu yazayim.

1) Esrarin zararsiz olduguna katilmiyorum. kola kadar zarari olsa bile bu zararli demektir. Ayrica oldurmemesi onu cok guzel bir sey yapmaz.

2) Rahmetlinin esrar kullandigini dusunmuyorum, adli tip dersinden taze bilgilerimle esrarin oldurmedigi kesin. ancak istanbul'da zaten o oldurmeyen esrari satan torbacinin kalmadigi soyleniyor. yani muhtemelen bonzai falan kullaniyordur, veya sentetik baska bir seyler. Kubar vs. tam emin degilim adindan simdi. hocamizin dedigi laf bonzai oldurur idi.

3) Esrarin boyle cicek bocek gibi gosterilmesini mantikli bulmuyorum. Mantikli bulan da bence anguttur veya eksi sozlukte cok takilip surekli amerikan dizisi izliyordur.

4) Son olarak basin sagolsun fakat onceden actigin duyuruyu okuyunca sanki arkadasini kurtarmak degil de cevresine rezil etmek istiyormussun gibi bir intiba uyaniyor insanda. O yuzden farkli tepkiler almis olabilirsin. Bence artik ugrasma, merhum da ailesi de huzurlu kalsin en azindan.
  • jangbogo  (01.05.14 17:08:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.