[]

üniversiteye yeni başladım, çok kötü durumdayım

merhabalar.

bu sene farklı bir şehirde üniversiteye başladım. burası tam bir öğrenci kenti ve ayak uydurması bir çok insan için kolay olsa gerek fakat ben uyduramadım arkadaşlar. öncelikle şunu söyliyim benim hayatım boyunca hiç kız arkadaşım olmadı. aslında benim hiç arkadaş çevremde olmadı. her zaman yalnız adamdım yani. ayrıca acayip tipsizim de. daha ne olsun ki? Cafelerin, barların, çay bahçelerinin hatta bankların önünden geçerken daha da mutsuz oluyorum. çünkü insanların kızlı erkekli güzel arkadaş ortamlarında muhabbet ettiklerini, şakalar yapıp güldüklerini yahut dertleştiklerini görüyorum. insanların nasıl sosyal bireyler olduğunu görüyorum. bugün okulda bir kıza soru sorayım diyaloğa gireyim dedim, kıza arkasına döndü cevap vermek için ve tipi görünce bir daha suratıma bile bakmadı mesela. insanlar çok zalim be

velhasıl kelam, ben bu yalnızlığı yenebilir miyim günün birinde?

 
çok zor yenersin dostum, gerçekler acıdır... :)


  • Steska  (20.09.13 22:56:33) 
caps at


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (20.09.13 22:57:04) 
kardeş, ben hep şuna inanırım; bir şeyi kötü olacak kötü olacak diye düşünürsen, iyi olmayacağına dair garanti verebilirim, önce bunu kır. çirkinmişin, tipsizmişin bilmemne bunlar fasa fiso. insanlarla konuş kaynaş, önce şunu at üzerinden, kadın erkek ayırmıyorum.


  • hope ender  (20.09.13 22:57:20) 
kendini ve çevreyi iyi tanıyorsun. bilinçlisin.

tek yapman gereken tipin herşey olmadığının farkına varıp kendine güvenmen. insanlar seni tanıdıkça seninle iletişim kuracaklardır. sabret kabuğuna çekilme raad ol.
  • vadidekikaktus  (20.09.13 22:59:07) 
eğer saç sakal birbirine karışmış ve bakımsız bir görüntün varsa kızların kaçması doğaldır. önce sakal varsa eğer düzenli bir şekilde kes, düzgün olsun yani. saçına da şekil ver.

giyimine özen göster, salaş giyinme bence. ayrıca kendine güvenin olsun, kızlar kendilerine güven veren erkeklere yanaşıyor. biraz cool takıl, kendine has bir gülüşün olsun abartarak değil. ama her şeyden önce kendindeki o cesareti, güven vermeyi başkalarına hissettir.

etrafında gördüğün hiç kimsenin senden bir farkı yok. sadece doğru zamanda nasıl davranıcaklarını biliyorlar. o yüzden kendine güvenli bir şekilde yürü, konuş. dik dur. (bence)
  • bilgisayar muhendisi adayi  (20.09.13 22:59:09 ~ 23:00:33) 
Eskişehir mi orası?


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (20.09.13 22:59:15) 
1) caps at
2) çirkin olmak hayat maçına 1-0 geride başlamaktır, bunu 6-1'e de çevirebilirsin bro :)

  • gates  (20.09.13 23:01:12) 
düzenli spor yapmaya başla. spor yapan erkek yalnız kalmaz, bunalım yaşamaz. bir de geyik ortamlar yerine seveceğin bir sosyal faaliyet bul, orada arkadaş yap. ne bileyim tiyatro müzik vs.
yeneceksin bu sorunu üzülme.

  • yardiray1500  (20.09.13 23:02:41) 
bundan 3 ay sonra bir öğrenci evinde bira şişesi elinde uyuklayacaksın. 1 yıl sonra ekimde erciyes'e gideceksiniz. bir ihtimal kayacaksın.
tahmin edemediğim bir zamanda sevişeceksin aşık olacaksın terk edileceksin. kasma bu kadar. soru sorduğun kız ihtimal vermioyorum am tipsizsin diye bir daha bakmadıysa siktirsin gitsin. (ki böyle bir ihtimal yok)
özgüven eksikliği diyoruz biz buna. ayrıca bu sene başladıysan daha maksimum iki hafta olmuştur hele bi dur. kendine güven. kimseye kendini beğendirmek durumunda değilsin. sen beğeneceksin. arkadaş olacağın kişileri seçeceksin ki kimse arkadaşsız kalmaz yani. dert etme. hayatını yaşa. ohh mis. ayrıca ekşi'nin zirvelerini kaçırma.
  • sparkle kiddle  (20.09.13 23:04:53) 
lan olm madem çirkin olduğuna eminsin, o zaman çirkin kilolu ne bileyim yani diyelim ki, ortalama tiplerin bile bakmayacağını düşündüğün kitle ile yakınlaşmayı denesene. özellikler yaklaşımı diyeceğim ben buna ;)


  • fempusay  (20.09.13 23:06:10) 
sıkıntı şu ki. ben nasıl bir ortama girersem gireyim kimse benim yanıma yaklaşmıyor.insanlar benden negatif enerji alarak uzaklaşıyor sanki. otobüste en son benim yanım dolar mesela. okulda da öyledir. kendim oluyorum sonuç bu


  • eskiden  (20.09.13 23:06:46) 
hepsini okuyamadım affola ama ana temayı anladım gibi..

10 sene sonranızdan samimi olarak cevap veriyorum:

le manyak olma, en harika geçecek dönemdesin, tadını çıkar, ota boka takılma, melankoli yapma, iş hayatına girince kafanı taşlara vurursun ah 1 gün daha üniversitedeki halime dönebilsem diye. yeminle bu böyle, şurada 25 yaş üstü 100 kişi cevaplasın..

umarım yardımı olur:)
  • su olsam ates olsam  (20.09.13 23:07:42) 
aç bir bilgisayar oyunu :(


  • buzdagi  (20.09.13 23:08:30) 
sen kendini cirkin buldugun ve insanlarin bu sebeple senden uzaklastigini dusundugun icin, evet o enerjiyi cevreye yayiyorsun, insanlar senin sana yaklastigin gibi yaklasiyorlar. sen kendine deger vermezsen, kendini sevmezsen, diger insanlar neden sevsin ki?

Guzellik, kucuk seylerde, guluste, mimiklerde bakista olabiliyor. Insanlarin birbirini begenmesi icin baska etkenler var, yok babasina benzetiyor, yok bilmemkimi hatirlatiyor.

Gercekten kendine bakim, deger cok onemli. Sizin aradiginiz en basta sevgili de degil ki, cirkinlikle ilgisi yok bunun. Yanlis dusunuyorsunuz, tamamen yanlis.
  • gunes123  (20.09.13 23:11:50) 
asıl dostum. rahatlarsın.


  • doxanikee  (20.09.13 23:15:54) 
@gunes123 +1000000


  • mea maxima culpa  (20.09.13 23:17:04) 
bu rahat ol herşey güzellesecek diyolar ya o yalan. kardesim evet üzücü bir durum ama buı böle insanlar mal orospu cocugu zalim sen hep böle üzüleceksin maalesef bu hayat böle gecicek yapman gereken bu yalnizliktan keyif almayi ögrenmek


  • slimcharles  (20.09.13 23:24:52) 
erkeğin güzeli çirkini olmaz, erkeğin zengini olur fakiri olur. fakirsen bırak bu işleri.


  • midesiz  (20.09.13 23:25:03) 
gerçekler bir yana önemli olan fiziksel olarak saglikli ve kendine güvenli olmak. evet çirkinsen ve paran yoksa yarragi yedin üzülürsün hele üniversite hayatinda cok yalniz kalirsin ama en kötüsü olan liseyi atlatmişsin ama kim bilir ne büyük travmalarla . bi arkadasimiz vardi lisede dalga gecerdik hep kepçe kulakli die adam yillar sora bile bunlari unutmamiş içinde yer etmis hayatta hepimizden basarili olmasina ragmen bizim yanimiz da oldugunda ezilip büzülüyor.

neyse demem o ki dövüş sporlari kendine güven tazelemek için mükemmel bir yoldur. ayrica fiziksel görüntünü de iyileştirir. boks en güzeli bence antremanlari zevklidir ama agirdir ve ilerlemeye basladigini hissettiginde kendine inanilmaz güvenmeye baslarsin.
  • slimcharles  (20.09.13 23:36:43) 
sosyalliğe giriş 101:

tip, mizah, kültür. bu üçünden biri olmayınca zor. ki tip o kadar da önemli değil çoook yakışıklı falan olcaksın ki insanlar diğerlerine aldırmasın. demem o ki, kitap oku, komik ol vs. anladın işte.
  • tunachu  (20.09.13 23:37:59) 
Bu haber seni biraz rahatlatacaktır :)
www.milliyet.com.tr

  • foxmulder  (20.09.13 23:42:54) 
abi benzer durumlardayız. ben de bazen bir cafe'ye giriyorum, ben yalnız girince hiçbir garson iplemiyor. sorna geri çıkıyorum. işte bunlar hep yalnızlık...

kızın kendi ayıbı o, yaptığı orospuluk afedersin.

bir gün bizim de arkadaş çevremiz olacak, sevgilimiz olacak.
  • aguilas negras  (20.09.13 23:51:26) 
"bugün okulda bir kıza soru sorayım diyaloğa gireyim dedim, kıza arkasına döndü cevap vermek için ve tipi görünce bir daha suratıma bile bakmadı "

lan olum... çok güldürdün beni... aklımda bir karikatür canlandı: geldi yine tipini...

şaka bir yana... salla gitsin olum. hayattan keyif almaya bak. ne olacak... burada pembe tablolar çizenlere de inanma. paran yoksa ve kendi deyiminle "çirkinsen" pek şansın yok.
kendini geliştir ne bileyim spora git, gidemiyorsan koşu yap falan filan. derslerine asıl. bol bol kitap oku film izle. git klüplere üye ol, kurslara git bir şeyler yap işte. olmayınca olmuyor takma olayları ve insanları. herkes aynı şeyleri yaşa(ya)mıyor.
  • tabudeviren  (21.09.13 00:05:45 ~ 00:06:30) 
Suratina bakilmicak adamlar sadece herhangi bi vasfi yuzunden nasil kizlarla beraber etrafimda bi gorsen.. (biri dandik bi grupta gitarist mesela)
Tip hersey degil, iticilik de bence tiple ilgili bisey degil. Giyim tarzi, kulturel birikim, muhabbetinin iyi olmasi gibi vasiflar tipin onune kolayca gecebiliyor. Her olumsuz sosyallesme cabani tipine baglama zaten. Dunyadaki en itici seylerden biri eziklik.
Yakisikli olmayabilirsin ama nasil desem kendine "im more than that" desen, olumsuzluklarini gormek yerine olumlu yonlerini gelistirip ortaya koysan hersey duzelir.
Sacma salak da olsa azcik ilgi duydugun sosyal kluplere katil, sinema, bilim kurgu vs. Kendi ilgi alanindan insanlarla tanisip birikimini paylasir, arkadas edinirsin. Ya da yine bolumun disinda ilgin olan bi derse gir mesela.. ben birinci siniftayken ara ara ispanyolca dersine falan gidiyordum alakam olmamasina ragmen. Bi suru insanla tanistim.
Ve giyim demis miydim? Imaj herseydir. Pahali giyin demiyorum ama ozenli ve ilgi cekici giyin (absurd degil) bi tarz yakala.
Eyyurlamam bu kadar.
  • shejia  (21.09.13 00:09:01) 
bir an duyuruyu kendim açmışım gibi hissettim, ama ben 4 yıldır bu durumdayım.

verecek bir tavsiyem olsa kendim uygulardım önce, ama bu konuda yalnız olmadığını bil.
  • amateur  (21.09.13 03:41:10 ~ 03:42:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.