[]

polis memuru yüksek lisans

üniversite mezunu(öğretmen) polis memuru yüksek lisans yapsa ilerde işine yarar mı?
yüksek lisans yaptığı alanla ilgili birimde mi çalışır en fazla?
polis okullarında, akademide vs öğretim görevlisi olabilir mi?


 
bildiğim kadarıyla komiser olmak ve diğer yüksek pozisyonlar için çok işe yarıyormuş.


  • arandur  (19.08.13 22:36:12) 
kısa bir eğitimle sözleşmeli polis memuru olan üniversite mezunlarının emniyet teşkilatındaki önü pek açık değil. çünkü akademili polis amirleri (komser yrd olarak başlayıp devam eden) bu konuda yeterli istihdamı karşılıyor.
ancak belli sınavlar açılıyor ve onda başarılı olan kısıtlı sayıda personel amirliğe yükseliyor.
fakat devlet memurluğunda belgenebilen her türlü yabancı dil, eğitim kademesi (yüksek lisans, master, doktora vb)memuriyete kıdem sağlar, ek gelir ekletir.
polis memurluğunda da bu geçerlidir.
yapılan branş sınavlarında da başarılı olursanız neden uzmanlaşamayasınız.
  • icemanr  (19.08.13 22:45:45) 
öncelikli olarak şunu söyleyeyim, "kısa bir eğitimle sözleşmeli polis memuru olan üniversite mezunlarının emniyet teşkilatındaki önü pek açık değil." cümlesi oldukça yanlış. üniversite mezunu pomemli polis memurları da gayet kadroludur, sözleşmeli değildir. kendilerinin 2 yıllık pmyo mezunlarından hiç bir farkı yoktur. (50 lira filan daha fazla maaş alıyorlar) ayrıca akademi yıllık 200 mezun veriyor, bunun da rütbeli ihtiyacını karşılaması mümkün değil. zaten bu yüzden çok sayıda polis memuru "komiser yardımcılığı sınavı" denilen sınava girer ancak herkes kazanamaz.

sizin konunuza gelicek olursak; biriminizin filan öyle okuduğunuz bölümle, ihtisasınızla pek alakası yok. çok ekstrem güçleriniz yoksa birim işi tesadüf veya torpile kalır. birimlerin büyük çoğunluğu her hangi bir özellik gerektirmiyor zaten. gerektirenlerin (çoğunun) branşı var zaten kursuna gidiyosun 1-2 ay içinde gereken her şeyi öğretiyolar. branşı olmayanlara giren de zaten 3-5 ay içinde gereken her şeyi öğreniyor.

-polis okullarında, akademide vs öğretim görevlisi olabilir mi?

bununla ilgili kesin bi şey diyemem ama bir alakası olduğunu düşünmüyorum.

bana sorarsanız siz yine yapabiliyorsanız yüksek lisans yapın. ben emniyet teşkilatının geleceğini iyi görüyorum. yani pek öyle görünmüyo aslında ama bi gün gerçekten hakedenin hakettiği yere geldiği bir yer olacağına inanıyorum. siz de inanın, yüksek lisans yapın.
  • mosakale  (19.08.13 23:04:20 ~ 23:05:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.