[]

Sevgili Motorseverler, sorularım var!

Çok değerli motorsever duyurucular,

benim çocukluğumdan beri hayalimdir motor sahibi olmak. şu sıralar ciddi anlamda takıntı olmaya başladı bu bende. İstanbul'da yaşıyorum ve ayrıca kadınım.
şimdi sorum esasında başlangıç için regal raptorun iyi olacağını okudum ancak sizlerin de fikri varsa paylaşırsanız sevinirim.
genel olarak chopperları daha çok seviyorum ama scootera da uzak değilim ancak etrafımda bana bu konudan anlayan destek olabilecek kimse yok. mesela ikinci el motorlara bakarken neler dikkat etmeli? güvenlik, ehliyet vs şeyleri biliyorum ancak ufak tefek tamirat işlerinden anlasam da kalkıp motor tamir edebilecek halim de yok. motorum olduğunda her gün servisi de ziyaret etmek istemiyorum. motorların bu bakım işleri nasıl oluyor? yani kısaca motorlu hayat nasıl, bi deyiverin çok rica ediyorum.

model önerileri olursa da ayrıca çok makbule geçer cidden.

Teşekkürler şimdiden

 
istanbul icin scooter cok uygun, bak uygun degil, cok uygun. trafikte vitesle debriyajla ugrasmiyorsun, sele alti bagajinda esyalarini tasiyabiliyorsun, kullanimi cok kolay.

saglam bir motor alip periyodik bakimlarini zamaninda yaptirirsan pek sorunla karsilasmazsin. bende maxi scooter var, 2. yil oldu, dag bayir, uzun kisa yol, yaz kis, yagmur camur hep kullaniyorum, hic sikinti olmadi.

bir de koruma konusu var; en cok dikkat etmen gereken, saglam ve kapali bir kask, korumali mont, eldiven, dizlik alip bunlari giyinmeyi de aliskanlik haline getirmen lazim.

hazir hevesin varken basla direkt, cok mutlu olacaksin, 2 tekerli araclar bi harika dostum.
  • nawres  (13.08.13 10:02:25) 
@mayhemdemon inan bilmiyordum, çok çok sağol. iş yerinde video izleyemiyorum ama akşam ilk işim videoları izlemek olacak.
@nawres maxi scooterlar için hangi modelleri önerirsin peki? seninki hangisi? koruma vs biliyorum zaten ama sağol tekrar.

  • sirkelimon  (13.08.13 10:37:22) 
nawres +1

Kesinlikle scooter tavsiye ederim, en azından başlangıç için vitesiydi, debriyajıydı uğraşmadan trafiğe, gidona ve dengeye dikkat verebilmek adına scooter bulunmaz bir nimet. Çok iyi otomobil kullanmak ve çok iyi bisiklet kullanmak bile zaman zaman alışmak için yeterli olmuyor, bu yüzden güzel bir scooter, ucuzuna kaçmadan alınmış tam koruma ekipmanı ve bol bol gezinti tavsiye ederim. Aldığınız koruma kaportanız olacak, bunu unutmayın.

Evrim her zaman dört ayaktan iki ayağa doğru olmuştur. :) Yeni hayata hoşgeldiniz.
  • yarin bos musun  (13.08.13 10:38:27) 
öncelikle kesinlikle ehliyet alarak işe başla (eğer yoksa), mutlaka basit de olsa direksiyon dersi veren bir kurstan al ehliyetini.

eğitim al diyeceğim ama ülkemizde eğitime ulaşmak zor ve pahalı, net ten bol bol teorik olarak okuyup videolar izleyebilirsin emin ol çok faydasını görürsün.

viraj hakkında, frenleme teknikleri ve kontra hakkında bol bol oku, video izle ve pratik yapmaya çalış.

yıllardır motor kullanan ama ön freni sıkınca düşeceğini sanan, durmak için arka freni kullanmaya çalışan gerizekalılar gördüm, tanıdım.

regal çinliler arasında bildiğim kadarıyla kaliteli bir ürün, ama başlangıç olarak bir kadına zor gelebilir. scooter ile başlamak hem avantajları hem dezavantajları olan bir durum. ama dengeyi virajı trafiği öğrenip alışana kadar vitesle debriyajla uğraşmaması açısından iyidir.

bakımı vs kolay işler, tabi ki yapmaktan yapabilmekten zevk alabiliyorsan.

evdeki prizi söken, musluğu değiştiren bir karaktere sahipsen motor bakımında zor hiç birşey yok emin ol.

aslında anlatacak yazacak çok şey var ama yıllardır anlata anlata yaza yaza yorulmuşum yahu :)
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (13.08.13 10:59:47) 
ülkemizde eğitime ulaşmak zor ve pahalı değil. aramaya inanmak lazım.

yamaha'nın güvenli sürüş eğitimleri var, kadın adaylara ücretsiz oluyor(du en azından). zaten ücretli olsa da seviye 1 eğitimi 180 tl. güzel bir gün geçirirsin, ayrıca motor ile ilgili çok şey öğrenirsin. tavsiye ediyorum.

www.yamaharidingacademy.com

link'ten programı takip edip uygun tarihtekine rezervasyon yaptırabilirsin. kadınlara ücretsiz olan eğitimin tarihini de arayıp öğrenebilirsin.
  • esmer  (13.08.13 11:28:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.