[]

Karar Aşamasındayım

gözümü kararttım. sanırım bodoslama istanbula gidiyorum.

arkadaşlar dokuz eylül işletme mezunuyum. geçen sene mezun oldum, çeşitli ekonomik sebeplerden dolayı 1 senemi kariyersiz bir işte geçirdim. ve şuan müthiş bir boşluğa düşmüş durumdayım.

kpss diyorum, banka diyorum, şu diyorum bu diyorum.
ama olmaz arkadaşlar, her şeyi garantiye alarak, sağlama alarak yaşayamam. ve her şeyi garantiye almaya çalışarak yaşarsam, kaybederim.

sanırım, yaz sonunda bodoslama istanbul'a gideceğim. bir öğrenci evine 3. 4. olurum, elimde pek para yok gerçi ama bir an önce iş aramaya başlarım.

izmir'de hayat yok. hayat ölmüş, gelecek de göremiyorum.

ingilizcem var, upper-intermediate seviyesinde, biraz üstüne düşersem advanced'e çıkarım. biraz daha üstüne düşersem ielts veya toefldan ortalama bir puan da alırım.

ne bileyim, elim yüzüm de düzgündür.
web programlama işlerine baya kafa yordum, onlarda da iyiyim hatta ortalama üstüyüm diyebilirim.

diyeceğim o ki, ben bodoslama istanbula gidiyorum. kariyer işini falan siktir ettim, izmire boğuluyorum artık hep aynı şeyler. istanbul'a gideyim, herhangi bir işe gireyim. elimde diplomam var, dilim kötü değil, en kötü ihtimalle web programlama yapabiliyorum belki o beni bir yere sokar, elim yüzüm de düzgündür hani pazarlama işleri falan hiç istemesem de onlara dönerim en kötü ihtimalle.

kararımı verdim, peki bu başlığı niye açtım?
onaylanmak belki cesaretimi arttırır diye açtım. ya da gözüme perde indiyse de, belki yazacağınız cevaplar perdeyi kaldırır diye yazdım.

olumlu sayabileceğim yanlarımı saydım. olumsuzlar?
- elimde avucumda doğru düzgün para yok, en kötü ihtimalle 2000-3000 lik kredi çekerim, o kadar önemli değil aslında insan istedikten sonra.
- 2014 aralıkta askerlik geliyor. hah, bu önemli işte. hem de çok ciddi ve tehlikeli. yüksek lisansla erteleme yoluna mı giderim, bilmiyorum. ama bu ayağımı bağlayan en kötü şey.

askere gidiş başvuruları 15 mayısta değil de, geçen seneki gibi 1 temmuzda sonlansaydı, ağustosta askerdim aslında.

neyse. cevap falan bekliyorum:(

 
Senin durumun çok karışık, İstanbul' u unut bence. İzmir bitti demişsin, İstanbul çok daha kötü. Hele iş miş bulmadan geliyorsun boşver bence direkt.

Hadi bir çılgınlık yap gel diyeceğim de, askerlik yapmamışsın abi. Daha o var yani. Şimdi işe girsen 3 ay sonra tekrar çıkacaksın, ki yani kimse istemez öyle bir tip, hele İstanbul' da iş bulmak bu kadar zorken. Tavsiyem, kal İzmir' de. Bir sonraki celp dönemine kadar bekle. Sonra askere git, gelince yapacağını yaparsın. Önünde engelin olmaz en azından.
  • liriamer  (06.07.13 21:51:48) 
iyi yapıyorsun. öncelikle hala alım yapan devlet üniversitesi varsa yüksek kazanıp askerliği ertelet. istanbulu seçmek iyi bir fikir ama artık iş aramak için kapı kapı dolaşmıyorsun. kariyer sitelerinden vs başvur, mülakat için istanbul'a git gel yaparsın. bankalar insanı sömürür ama daha iyi bir iş bulana kadar bankalarda takılabilirsin.özel sektöre adımını atınca iş garantinde hiç bir zaman olmayacak bunu da unutma.

uzun lafın kısası gözünü karartmak iyidir. aynen devam
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (06.07.13 21:53:29) 
askerligin olmadigi icin ancak gecici islere seni kabul ederler. askere git.

sonra aserlik dounusu kariyer sitelerine cv birak. internette firma rehberleri var. gozune kestirdigin kobi ustu sirketlerin insan kaynaklarini ara. is konusunda saldirgan ol ve istanbulun buyuklugunden faydalan. ama once askere git. yuksek lisansi falan siktiret ben sana diyim.
  • kratos  (06.07.13 21:56:28) 
askerlik. işte kafamı en çok karıştıran şey de buydu zaten.

ben hala kararsızım, kasıma veya aralık celbi düşerse aralığa kadar boş boş durmak istemiyorum. 2014 aralıkına kadar tecilim var, yüksek lisansla tecili 2 sene daha uzatabilirim diye düşünüyorum. 2016 aralığa kadar kim öle kim kala, öyle bir durumda.

ama askerlik. dediğiniz gibi, bu aralıkta askere gitsem, döndüğümde aynı cesareti bulabilir miyim bilmiyorum. sıkıntı orada işte.


of askerlik offff. çok lazımsın ya off
  • tchuck  (06.07.13 22:03:21) 
@liriamer, 3 ay sonra tekrar çıkmaacağım ki. tecilim 2014 aralığa kadar. yüksek lisansla 16'ya kadar uzatabilirim üstelik.


  • tchuck  (06.07.13 22:05:08) 
Geçtiğimiz 3-5 yıl içinde aynı yol ayrımlarından benzer kaygılardan geçmiş biri olarak ilk tavsiye edeceğim şey ilk iş olarak askerliği bitirmen olacak. Kesinlikle ve kesinlikle önce askerliği bitir, o işi aradan çıkar.

Ondan sonra da bence İzmir'de iş bakmalısın, herkes İstanbul'a gele gele yukarıda bahsettiğin özellikler artık İstanbul'da piyasada kolayca bulunabilen genel geçer sıradan özellikler oldu.

İstanbul'da herhangi bir firma kariyer sitelerine yüksek lisanslı, askerliğini yapmış, yurtdışı eğitim veya çalışma tecrübesi olan en az 2 yabancı dil bilen gayet üst seviye bir ilan girdiğinde bile anında binlerce tarife uygun aday bulabiliyor ve bu çalışanları hemen kolayca İstanbul gibi dev bir havuzda kolayca bulabildiğinden düdük kadar maaşa mahrum bırakıyor. O maaşla da 2-3 kişilik evlerde yaşıyorsun, sosyal hayatından, alışverişinden kısıyorsun, yaşamından kısıyorsun. İstanbul'da diğer şehirlerden İstanbul'a bakıldığı gibi limbo bir hayat yok. Gerçekten İstanbul'un keyfini rahatını yaşayan, sefasını süren nüfusun toplasan belki %15 idir.

Bütün bunların yanı sıra İstanbul'da yaşam koşulları çok düşük, çok hırpalıyor şehir insanı, normal standart bir günde bile dayak yemişe dönüyorsun. Bütün otobüsler metrobüsler balık istifi, trafik ilerlemiyor, ulaşım pahalı, gezme tozma pahalı, avmler dükkanlar barlar sahil her yer kalabalık, hastaneler şişmiş durumda, şehir doldu artık...

Askerliği bitir önce, sonra İzmir veya Antalya'da iş bak derim.
  • 3200  (06.07.13 22:07:12) 
tecilini bozdurup aralık'ta askere git. sonradan iş bulman kolaylaşacak. askerlik gözünü bu kadar korkutmamalı.


  • zgrydn  (06.07.13 22:10:18) 
kesinlikle aralıkta askere git. her ne kadar yüksek lisans ile ertelerim diyorsun ama seni kim işe alırsa alsın, adam günün birinde askere gidecek gözüyle bakarak alacak. hem askerdeyken iş güç nolacak diye düşünme stresin de olmaz.
askerliğin son zamanlarında yavaştan iş bakmaya başlarsın hem.
hiç gerek yok böyle bir maceraya atılmana
  • kafkef  (06.07.13 22:13:00) 
ben olsam ben de gözümü karartırım ama uyku tulumuyla otostop çekerek gezerim bu seneki aralığa kadar. ordan da askerlik oh mis


  • 102030  (06.07.13 22:44:01 ~ 22:49:44) 
soyle bisey gormustum:
www.facebook.com

bi cv salla baksinlar.
  • groovettyn  (07.07.13 20:28:18) 
@kafkef, galiba dediğiniz gibi askerliği öne alıcam.

askere kadarki vakitte napsam ki diye düşünüyorum. keşke askerlik diye bir şey olmasaydı ve hevesimi kaybetmeden hemen gitseydim istanbula. gözümü karartmışekn
  • tchuck  (10.07.13 23:58:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.