[]

Hangi bilgisayar?

Kuzenime bilgisayar alıcaz, kendisi 12 yaşında oyun falan oynayacak işte bi de 5-6 yıl(4-5 yıl da olur :)) gitmesi mühim. Şu ikisinden birisini alıcaz, i7-i5 farkı var bilgisayarlar arasında ama işlemci hızları da farklı acaba o fiyat farkını vermeye değer mi ? Bilgisayarlar;

www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com

 
Istatistiki olarak bilgisayarlarin degistirilme sureleri 2-3 sene. Eger 6 sene gidecek bir bilgisayar almak istiyorsaniz butcenizin karsilayabilecegi en iyi bilgisayari almaniz lazim. O bile 3 sene sonra ortalama hatta ortalama alti bir bilgisayar olacak. 6 sene sonra ne olur bilinmez.


  • crown  (27.04.13 21:07:25) 
illa laptop olması gerekmiyorsa bence masaüstü alın. kralını da alsanız 5-6 sene gitmez, hele oyun açısından asla. onun yerine masaüstü alın, bu paraya çok daha iyisi toplanır. hemde anakartı en son modellerden alırsanız ilerde çok para harcamadan sadece kısmi yükseltmelerle bilgisayarın performansını koruyabilirsiniz. olmadı sadece yeni kasa alınması bile maliyeti kısar.


  • yakuza123  (27.04.13 21:10:15) 
Ya o mesele değil, hem benim 3 yıl oldu kendi bilgisayarımı alalı hala çok süper, oyun da oynuyor hala böyle olsa yeter yani. Çocuk laptop istiyor ya laptop pratik hem, bu ikisinden hangisini alalım? Fark verip i7 almaya değer mi soru bu.


  • ekaterina  (27.04.13 21:32:22) 
ikisi de oyun amaçlı değil, oyun oynasın diyorsanız, oyun amaçlı modellere bakın, biraz daha pahalı olabilir tabi.


  • yalnux  (27.04.13 21:59:45 ~ 21:59:56) 
değer i7 olanı alın. i7 4 çekirdek i5 ise 2 çekirdekli, hızları sizi etkilemesin.


  • cdiyez  (27.04.13 22:21:46 ~ 22:25:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.