[]

Kilo vermek için tavsiyelerinizi bekliyorum?

Benzer bir duyuruyu dün de actim, saolsun yardimci oldu arkadaşlar ama daha fazla öneri almak icin bir daha açıyorum.

boyum yaklaşık 1.80, kilom da 94 civarı. 75'e falan inmek istiyorum, baya istekliyim 11 gündür de yemekten kıstım ve spor yapıyorum.

size günlük beslenmemi anlatayım, yanlış falan yapıyorsam söyleyin.

sabah- 2-3 dilim ekmek(kepek, tam buğday, çavdar vb.), 4-5 zeytin, kibrit kutusu kadar light peynir, domates, salatalık, bir tane de çok pişmiş yumurta.

öğlen- genel de tavuk ağırlıklı yiyorum, tabi okulda çok sağlıklı bir şey bulmak zor ama şöyle oluyor genelde. çok büyük olmayan bir tabağın çeyreğine tavuk döner, çeyreğine salata, çeyreğine havuç rendesi, öbür çeyreğine kısır, bir dilim de kepek ekmeği. bazen tavuk döner yerine köfte oluyor, bazen tavuk şiş falan.

akşam - genel de 8'den önce yemeye çalışıyorum. burda da salata ve tavuk veya kuru fasulye, bezelye, patates yemeği, kepekli makarna tarzı şeyler yiyyorum.

ama akşam 22.30'dan sonra evdeki eliptik bisikletin üzerinde 50dk falan spor yapıyorum, aletin dediğine göre 1250 kcal falan yakıyorum.

gün içinde de çay, kahve falan içiyorum ama minimumda tutmaya çalışıyorum. günde 4-5 küp şekerden fazla tüketmiyorum.

alakalı mı pek bilmem ama 1 paket de sigaram var günde.

yanlış yaptığım, düzeltmem gerekn yerler neler? ekstra önerileriniz falan var mı?

 
Maksimum etkiyi yaratmak için şekeri çıkar hayatından. Azaltarak o geçişi kolaylaştırabilirsin.


  • reyals  (18.04.13 13:53:07) 
şekeri tamamen kes derim. ekmeği de kahvaltı harici tüketme bence... ayıca bol bol su iç...


  • ruhibirbanyo  (18.04.13 13:54:07) 
bence iyi.
akşam yemeği en geç 7'ye çekilebilir sadece.
bir de birkaç ara öğün, yoğurt meyve mesela.
  • pinkket  (18.04.13 14:09:47) 
meyvenin içindeki şeker bile vücut için çok fazladır. ara öğünlerde tam yağlı yoğurt ya da birkaç tane ceviz, badem ya da fındık içi yiyin. kepek ekmeğinin kalorisi beyaz ekmekten daha fazladır. tam tahıllı ya da tam buğday ekmeğini her zaman tercih edin. patates yemeği epeyce kalori içerebilir. kısır gibi şeyler tükettiğiniz öğünlerden ekmeği tamamen çıkarın. hatta sabah dışında ekmek yemeseniz de olur. şekeri kesinlikle bırakın. türk kahvesi ya da filtre kahve espresso gibi şeyler yani telveli kahveler haricindeki o dandik çözünebilir kahveler midenizi genişletir. yemekten 15-20 dakika önce sıcağa yakın su için. yemek sırasında ve yemekten yarım saat sonrasına kadar sıvı almayın. midenizi genişletir. bakliyat iyidir. hem besleyici hem de sağlıklıdır. tabii miktarını abartmamak koşuluyla. kullandığınız tabakların boyutunu küçültün. peynir, yoğurt gibi ürünleri light değil tam yağlı tercih edin. vücudunuzun o yağa ihtiyacı var. üstelik içlerindeki koruyucu maddeler size çok zararlı. imkan varsa günlük sütten kendinize peynir yapın. inanın çok az vakit alan ve çok kolay bir işlemdir. alabileceğiniz kaloriyi çoktan aza sıralarsak kahvaltı > öğle yemeği > akşam yemeği olsun.


  • kedili madam  (18.04.13 14:23:40) 
(git: 588776)

şurada anlattım 1-2 şey. onlara uyarsan kilo vermemen im-kan-sız.
  • esmer  (18.04.13 14:36:14 ~ 14:37:04) 
karbonhidratı, şekeri tamamen kes diyen arkadaşlar fen derslerine hiç girmemişler galiba ya. beynin tek enerji kaynağı glikoz karbonhidrat ve şekerden sağlanıyor, tamamen kesersen vücudun glikoz dengesini bozarsın,metabolizman yavaşlar, ruh sağlığını da etkiler bu durum. tabiki tüketiceksin ama dozajında ayrıca kepekli ekmek yiyeceğine ot ye daha iyi 0 besin değeri.


  • feykalade  (18.04.13 15:17:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.