[]

göbeğimden ne zaman kurtulurum ben? :)

selamlar. göbek derdinden muzdarip boyu 1.70 kilosu ise 61 olan er kişiyim. 1 yıldır gayet güzel spor yapıyorum, beslenmemi de zaman zaman bozsam da çok kötü beslenmiyorum.

www.eksiduyuru.com

daha önceki duyurumda eylülde bel ölçüm 93 müş.

şu anda 83 cm belim var. kilom da dediğim gibi 61. yani kilolu değilim, sadece göbeğimde fazlalık var. kilo verdikçe azalıyor ama ben bu gidişle 50 kilo falan mı olayım yani göbek gitsin diye?

nedir bu işin sistematiği? ayrıca tam 1 yıl önce bugün 76 kiloymuşum ve 105 cm belim varmış, 22 cm gitmiş ama hala göbek var ve kilo da 61

 
o işte bi tuhaflık var gibime geldi? 70 boya 61 de nasıl göbek olur? 93 bel nasıl olur çözemedim ben.


  • obaa  (22.02.13 12:27:55) 
göbek olmaması için boy-kilo arası 10 kilodan biraz daha fazla olmalı. 13 gibi falan. o klişeleşmiş şeye bakma 10 kiloysa tamamdır gibi. boyum 175 65 de64 de göbek çıkıyor. 63,62 daha iyi. bu yüzden 57,58e falan düş.


  • secilmis uye  (22.02.13 12:35:04) 
Plates işe yarıyormuş, yapanlar öyle diyor .


  • crime girl  (22.02.13 12:36:36) 
kardiyo ve mide hareketlerini düzenli yapıyormusun ve diyet


  • SemihCebrail  (22.02.13 12:39:41) 
spor yapmaktan kastın sadece kardiyo ise yeterli bi çalışma değil.
bol bol karın çalışman gerekiyor ki şekle girsin. haftada 3-4 gün 20 dk düzenli olarak karın çalışırsan bi kaç aya farkını hissetmeye başlarsın.

  • 3dillustrator  (22.02.13 12:40:19) 
alkole bağlıdır. sürekli spor yapıp, düzenli sebze yiyorsan ve hala varsa doktora git.


  • female demon  (22.02.13 12:41:43) 
sporu karına yönelik yap yağları iyice yak.. kardiyoyu ağırlaştır biraz daaha.. sıfır yağa geçiş yap.. 1.81 e 75 kiloda sıfır göbeği görmüştüm


  • veilofsin  (22.02.13 12:43:45) 
Yağların toplanma bölgeleri genetiktir.

Beliniz 105'den 83'e düşmüş. Eğer dümdüz olsun istiyorsanız bu malesef genetiğiniz nedeniyle mümkün değil. İncelirken her bölgenizden inceliyorsunuz, ama göbek kısmınız diğer bölgelerinize göre orantısal olarak daha fazla yağ tuttuğu için orası her zaman bir çıkıntı ve en kalın bölgeniz olarak kalacaktır.

Sizin ölçülerinizin oranında göbeğiniz daha geniş. Kilo verdiğinizde orası ölçüsel olarak daralacak ama yine de bir çıkıntı mevcut olacak ve bunun adına göbek diyeceksiniz.

Bunu engellemek için ne yapmalı? Kas yapmalı. Yeterli geniş omuz ve göğüs kaslarınız olursa, yeterli karın kası da alttan desteklerse, görüntüsel olarak o göbek yok olur. Yağ seviyenizi çok düşürseniz bile kaslı olduğunuz için ufalıp gitmezsiniz. Kaslarınız daha fazla detaylanır, parçalanır ve vücudunuz kilo vermeyi kaldırır.

Ayrıca sadece kilo vermeye takılmayın. Tartıda ne kadar düştüğünüz önemli değil, görüntü olarak nasıl değiştiğiniz önemli. Adele kaybediyor da olabilirsiniz. Omuz, göğüs kafesi ve biceps çevresi ölçülerinizi de takip edin. Üst vücuttan ne kadar ufaldığınızı da gözlemleyin.

Edit: karın çalışmak o bölgedeki yağların yakılmasına sebep olmaz.
  • hiko seijuro  (22.02.13 12:45:23 ~ 12:47:23) 
@obaa, 61 kiloyum belim 93 değil 83 ve hafif göbek var, ama bu kiloya da göbek olmaması lazım sanki?

@secilmis uye, 57-58 kg da sanki biraz zayıf gibi ya?

@crime girl, cevap için teşekkürler ama pek benim tarzım değil o :)

@SemihCebrail, yapıyorum hocam kardiyo hayvan gibi hemde.

@3dillustrator, karın da çalışıyorum ama belki o kısmı eksik çalışmış olabilirim.

@female demon, alkol kullanmıyorum. eskiden abur cuburu çok yerdim son 4-5 senedir spor da yapmadım onun etkisi sanırım. artık sebze falan yemeye çalışıyorum.
  • reachr  (22.02.13 12:46:37) 
@hiko seijuro, dediklerinizi dikkate alacağım ama genetik olduğunu pek sanmıyorum. çünkü hayatı boyunca göbeği olmayan, spor yapan, zayıf görünümde hatta 17'li yaşlarında karın kasları hafif belli biriydim.

devamındaki 6-7 yılda spor ya çok az yaptım ya hiç yapmadım beslenmeme dikkat etmedim. 1 senedir dikkat ediyorum. karın bölgem dümdüz olsun öyle vücut geliştirmeye başlayayım dedim geçtiğimiz yıl ama 1 yıldır kardiyodan da bıktım biraz açıkçası.

acaba kardiyoyu azaltıp ağırlık çalışsam da bel bölgemi genişletmeden ve yağlanmadan şekle girebilir miyim. zira üst bölge olarak da biraz zayıf görünür oldum, bu da pek istediğim bir şey değildi.
  • reachr  (22.02.13 12:49:54 ~ 12:51:04) 
Ben genetik olarak obeziteye yatkınsınız demiyorum. Genetik olarak yağ depolanma bölgelerinizin dağılımında abdominal bölgenin oranı daha fazla. Ömrünün bir dönemine gelip kilo aldığınızda en çok kiloyu abdominalden aldınız. Belki sadece göbek kısmı daha fazla topluyor da olabilir sizin durumunuzda.

Genetik olduğu kesin. Kardio zaten minimum 30, maksimum 40 dakika yapılır. Bunun ardından 40 dakikalık temiz bir ağırlık antrenmanı çıkartabilirsiniz.

Yediklerinizde protein oranının yüksek olmasına dikkat edin.
  • hiko seijuro  (22.02.13 12:58:55) 
göbeği unut,yokmuş gibi çalışmaya devam et. beyin taktı mı takıyor hakkaten her gün göbeğe bakarsan eritemezsin. ve bu işin büyük kısmı beslenmede. hamur işini bırak tatlıyı bırak alşam 7-8 den sonra yemeği bırak.


  • Golgi  (22.02.13 13:35:44) 
ben erkek değilim, senden çok az uzunum ve 61 kiloda sadece küçük bir ayva göbeğim oluyor. çok mu yağlı yiyorsun nedir? ben 40dk kardio ve sonrasında da pilates ya da fat losing adlı bir çalışma yapıyorum. spordan kastın sadece yürümekse belki yeterli gelmiyordur.


  • kayranin kedisi  (22.02.13 14:20:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.