[]

Türk dizileri neden bu kadar uzun?

40 45 dakikalık diziler yapılsa izlenmiyor mu? Neden Türk dizileri hep bu kadar uzun?




 
sektörden artık götüm götüm kaçan biri olarak yazıyorum:

Dizi zamanlarının artması hem yapım şirketlerinin hem de kanalların işine gelir. ne kadar çok reklam alırlarsa hepsi için kar.Yani sizin diziniz 45 dakika olsa ki eskiden öyleydi, süresi az olduğu için o kadar çok reklam alamayacaktır. Az reklam alacaktır = kazancı daha az olacaktır. bunun için zamanında yerli dizi yersiz uzun diye sesimizi duyurmaya çalıştık ama nafile.

durum kısaca bundan ibaret. işsiz kalıcam korkusuyla ölümüne çalışan ekibin vehametini hiç anlatmayayım bile ben size...
  • saatleriazarlamaenstisusu  (20.02.13 20:36:44) 
offfffff..
(bkz: yerli dizi yersiz uzun)

  • ben smyrna  (20.02.13 20:37:19) 
türk insanının vakti bol. 3 saat dahi olsa soluksuz izler. millet 40 45er dakikalık dizi yaparken bizimkiler resmen film çekiyor. olsun. 10 sene sonra anca anlarız.


  • cetoxim  (20.02.13 20:38:36) 
melodrama ekolünü de es geçmemek gerekir. bizim kültür sevemiyor hızlı gelişen dizileri, akşam yemeği kalça kısmına oval şeklini verirken, televizyon karşında erimeye bırakılmış üç gram beyni de yük binmiş naylon poşet gibi gerinsin istiyor.


  • fluorescein  (20.02.13 20:46:29) 
Açgözlülük / daha çok reklam alma hırsı


  • compadrito  (20.02.13 21:44:26) 
yakın zamanda böyle bir olay yapılmıştı sanırım ama o da 2 bölüm arka arkayaydı :D

ismini hatırlayamadım şimdi ama stardaydı sanırım.
  • Skey295  (20.02.13 23:10:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.