[]

mitolojiye merak sardım

erich fromm"un "rüyalar masallar mitoslar" kitabını okuyorum bu aralar.konu ilginç geldi.truva veya dede korkut gibi çok bilinenlerin dışında neler var başka daha.




 
nart mitolojisi güzel oluyo. fin mitolojisi de gayet keyiflidir, sadece yunanlara takılma özellikle kuzey avrupalılardan çok güzel şeyler çıkıyor.


  • hypervaskulerdondurucu  (31.01.13 00:15:56) 
ilyada destani var en bilinenlerinden (gerci truva demissiniz ama olsun)homeros ve odysseia var yunan mitolojisinden.Mahabharata destanini okuyorum ben simdi o da hint mitolojisinden.Isimleri akilda tutmak biraz zor oluyor ama ilgi cekici bir kitap.


  • fraise  (31.01.13 00:37:31 ~ 00:39:52) 
iskandinav mitolojisi oldukça ilgini çekecektir islamiyet hakkında bilgin varsa. çünkü çok fazla ortak nokta var islamiyet ve iskandinav mitolojisi arasında.

üstteki arkadaş mahabaratta demiş, hint destanları arasında en ünlüsüdür ve felsefi anlamda çok yoğun bi eserdir. en can alıcı noktası olan bhagavad gita, mahabaratta'nın özet hali gibi bir bölümü.

donan rosenburg.un dünya mitolojisi adında bi kitabı var. oldukça güzel ve kapsamlı bi kitap. inceleyebilirsiniz onu da.

felsefeye merakınız varsa mısır mitolojisini de incelemelisiniz. sembollerini çözmeye kalkarsanız bir ömür giderilmeyecek merak dolu mısır mitolojisi epey ilgi celbeder (cümleyi toparlayamadım, haha)
  • dahinnotha  (31.01.13 00:47:05) 
ayrıca bütün mitolojilerin anası diyebileceğimiz sümer mitolojisi var


  • bizatihizururi  (31.01.13 01:15:24) 
Edith Hamilton - Mitologya

Bunu kesin oku.
  • teodosic  (31.01.13 07:07:59) 
evet hatırlayamadığım isimler bunlardı:ilyada,homeros,odysea..diğer tavsiyeler için de teşekkür ederim.


  • izole  (31.01.13 20:22:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.