[]

Patronunuz sizi evlendirmek isterse...

tuhaf bi durumla karşı karşıyayım sevgili duyurucular
Şimdi bilenler var zaten ben çok yoğun çalışan hayatı işi olmuş hatun kişilerden biriyim. İlişkiler konusunda becerikli olduğum da söylenemez.
Patronum (aslında ortada kurumsal bi şirket filan yok, işçi-patron ilişkimiz de artık ortaklık-arkadaşlık olmuş durumda. İyi niyet ve güven sermayesiyle 2 senede güzel bi ciroya ulaştık bu sırada da epey bi tanıdık birbirimizi) bugün artık sizinle ciddi bişey konuşacam diyerekten başladı (ki epey ciddi bi proje teklifi var onunla ilgili bişey bekliyordum ben) ve dediği şu. Hanımı diyormuş ki "kızı bi rahat bıraksan da artık bi çıksa etrafına baksa, bu kız senin yüzünden evlenemeyecek" hani, vebali boynuna, gibisinden.
he he hiç profesyonel durmadığını biliyorum :) ben orasında deilim.
Sorum şu sizi tanıyan ve aşırı girişimci bi arkadaşınız tutturdu illa bulucam ben sana birini yoksa senin bi halt edeceğin yok! ne dersiniz. Ne denir ki? Görücü usulü gibi bişey bu ya. Hiç akla yatkın gelmiyor bana, sizce?
---ek bilgiler:kimsenin tanıştırmasıyla kimseyle tanışmadım. Bi halt edeceğim yok kısmı doğru ama hevesim de yok nasıl bi çelişkiyse. Kadın tarafı olarak adamın sizi artık evlendirmek lazım demesiyle resmen utandım ki evlenmek istemiyor filan da deilim. Ne diyeceğimi bilemedim (ve tanıyabileceğiniz en geveze kadınlardan biriyimdir normalde sustuğum vaki deil!). Buyrun bakalım yorumları alayım, ne diyeyim? bu mesele ve işi hiç karıştırmasam mı?

 
peki derdim.

gayet güzel bi davranış. hoş yani. görücü usulu deyip geçme.
  • cecilia  (17.01.13 20:16:49) 
bir araya geleceğiniz arkadaşça bir ortam oluşturulacaksa reddetmenin gereği yok. kimsenin kasılmadığı, karşındakini doğal ortamında tanıyabileceğin şekilde olmasını istediğini belirt sadece.


  • zgrydn  (17.01.13 20:19:45) 
haddim olmayarak cevap vermiş olacağım ama ben peki bi deneyelim derdim, görücü usulünden ziyade referans usulune benziyor ki sağdan soldan duyduğum kadarıyla birinin tavsiyesiyle başlayan ilişkiler düşünüldüğü kadar da kötü değilmiş.


  • dahinnotha  (17.01.13 20:21:23) 
boşver yorumları gel evlenelim. ehe.

bu işin utanması yok başkan, madem sen de istiyorsun... tanışırsın 1-2 kişiyle. ne olacak ki. :)

belki adam ayağına kadar senin hayatının aşkını getirecek?
  • esmer  (17.01.13 20:22:25) 
olur de
varsa adayı tanış derim.

  • basond  (17.01.13 20:36:12) 
Ortak arkadaş aracılığıyla kurulan her evlilik bir nevi görücü usulüdür zaten. Bunda bir gariplik yok. İki tarafı da iyi tanıyan biri çok da güzel kotarabiliyor üstelik bu işi. Bence bir düşünün.


  • saatgeceninonikisi  (17.01.13 20:42:54) 
Olabilir neden olmasın de.İnşallah da olur ne güzel hem iş hem koca. :) bak daha şimdiden kıskandım :P git tanış ne kaybedersin ki?


  • kırmızıkalem  (17.01.13 20:44:50) 
hiç aklıma yatmadı demişsin ama buraya yazmışsın. istemem yan cebime koy diyorsun, ya da kendini ikna etmeye çalışıyorsun.
kendine karşı dürüst ol ve kabul et.

  • de jure  (17.01.13 21:01:46) 
bazı insanlar bunu kendilerine görev ediniyolar başka işleri yok gibi.biri bana böyle bişey dese çok sinirlenirdim.


  • rock n roll  (17.01.13 21:06:40) 
iki insan nasil tanisabilir ki?

belki de sizi birisi gormustur patronun tanidiklarindan adama demistir tanistir bizi.

adam dakonuza nereden girdi dersin? iste buradan. olamaz mi? olabilir.
  • ykyt  (17.01.13 21:06:54) 
@de jure, aklıma yatmayan kısmı; görücü usulü gibi bişey olması ve işimle özelimi karıştırmak istememem. Adamın iyi niyetinden de tanıştırmak isteyeceği insanların objektif bakıldığında kalibresinden de eminim evlenmeye zaten karşı değilim. (ha adayı bana uyar uymaz orası ayrı, orası sanırım kader-kısmet)
istemem yan cebime koy kafasında değilim emin ol :) doğru karar vermek tek amacım ve karşımdaki insan en çat çat çat iş yapan adamlardan birisi. Sürüncemede bırakamam kesin konuşmalıyım.
@ykyt, evet aday birisi var diye tahmin ediyorum hatta bu kişi direk aileden birisi sanırım :)
  • niye ama  (17.01.13 21:11:09 ~ 21:13:54) 
eğer patronunuz, tanıştırdığım kişiyi neden beğenmedin, neden olmadı, küstüm vs gibi triplere girmeyecekse bir deneyin elbette.


  • pinking of you  (17.01.13 21:52:21) 
Patronun karısı bence de seni kıskanıyor. Ayrıca patronun bence halihazırda bi arkadaşına sizi tanıştırma sözü vermiş.

ne kadar önyargılı bi cevap oldu yahu. ama öyle bence.
  • gonulsever  (17.01.13 22:11:25) 
bırak bakalım yapsın elinden geleni, attığı taş ürküttüğü kuşa değecekse ala.


  • sannora  (18.01.13 07:35:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.