[]

siz de aranıyor musunuz ?

merhaba,

biraz önce digiturk internet hakkında bilgi verilmek için ev telefonundan arandım. daha önce de başka bir yerden medikal şeyler satışı için aranmıştım. böyle bir iki şey için daha arandığımı hatırlıyorum.

ilgilenmediğim için çok üzerinde durmuyorum ama ev telefonlarımız, adımız soyadımız filan nereden bulunuyor da böyle aranıyoruz merak ediyorum.
böyle aranıp bilgilerimizin çıktığı bir sistem filan mı var nedir, evde digiturk var mesela ama benim adıma değil ne alaka arandım anlamadım.

benim bilmediğim ne var bu konu hakkında ? siz bir şeyler biliyor musunuz ?

 
sağlık bakanlığı sigara bıraktırma hattına telefon numaramı ve ismimi "operatörden" aldıklarını itiraf ettirdim. açık açık "operatörden" demese de biraz sıkıştırınca onu demeye getirdi.


  • kibritsuyu  (16.01.13 12:30:38) 
siz yine iyiymişsiniz, sizin söyledikleriniz arıyor bir de üstüne kuran satmak için arıyolar, elektrik kutusu satmak için arıyolar. ben yıldım. bi de telefon benim üstüme kayıtlı değil, ailemden bağımsız birinin adına kayıtlı, babamın adıyla benim telefonumu arıyorlar. adam da deli mi herhangi bir yere benim telefonumu vermiş olsun, verecekse kendi telefonunu verir. nasıl iş ben çözemedim.


  • golgem var iyi ki golgem var  (16.01.13 12:34:32) 
fırsat kartları, web siteleri, bankalar, türk telekom gibi hizmet sağlayıcılar okumadığınız minik yazılı sözleşmede bu hakkı edinip kişisel bilgilerinizi satmış olabiliyor.


  • kayranin kedisi  (16.01.13 12:37:17) 
digital uydu platformlarına üye olduğunuz zaman verdiğiniz kişisel bilgiler firmalara uçuk paralara satılıyor.


  • aliyoni  (16.01.13 12:41:14) 
bu tarz bilgiler satın alınıyor artık. ben de aranıyorum d-smart ve digiturk'ten, en son twitter'dan şikayet edince d-smart bıraktı aramayı..


  • hosein  (16.01.13 12:42:49) 
Mesela geçen darty mağazasından televizyon aldık. Numaramızı vermiştik, ertesi gün digitürk'ten mesaj gelmeye başladı


  • clones  (16.01.13 13:05:26) 
sahibinden.com ilanlarından çalıyorlar bazıları da.


  • godless frog  (16.01.13 13:24:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.