[]

nedir bu iphone/apple nefretinin kaynağı?

selam napıosunuz, aşağıda güzide bi duyuruda da gördüğümüz üzere iphone'a karşı özel bi nefreti olan insanlar var, neden ya çok merak ettim ama ciddi anlamda merak ettim fiyat desen hemen hemen hepsi aynı gir bak vatana, 4s s3 le arasında 100 tl var, 1700 ye iphone 5 satan gördüm bugün, 100 de kayıt de 1800. ee s3 de 1700, 100 tl mi yani her şeyin sebebi, yoksa statü simgesi gibi gören manyaklar yüzünden mi gelişti bu nefret? apple batsa oynayacaklar ya yazık değil mi olm, niye batsın, nokia batıyordu valla üzüldüm ben, geçen merkezi sattılar adeta babam dükkanımızı satmış kadar üzüldüm yani iphone'u rahat bırakın taam mıaaa assdsafddassd :D neyse evet cevaplarınız? teşekkür ederim iyi geceler.




 
burası türkiye. her şeyin fanatikliği, kavgası yapılması şart. yarın senle ben iki tane manav şirketi kurup türkiye'de zincir olsak. ekaterina manavı sevenlerle bagdf manavı sevenler birbirine ana avrat küfür etmeye başlar. sebebi yok yani. türkiye burası.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (16.12.12 23:49:18) 
bence sebebi apple fanboy'larının apple'ı kör bir şekilde savunması. (not: Apple'ı tercih ediyorum bilgisayarda ve tablette. Telefonda nötrüm.) Mesela geçen Apple'ın sihirli elma forumu mu blogumu ne, oraya bir soru sordum. şarjla ilgili. dedim ki yeni macbook pro'mun şarjı 3 saat gidiyor. daha alalı iki gün oldu. yaptıklarım da bunlar bunlar. biri cevap verdi: "başka bir bilgisayarla yapsanız çok daha az giderdi. pro'nun gücünü hafife almayın" falan diye. sanki bir şey dedik amına koyım. beğenmişim, tercih etmişim ki gidip almışım di mi? yok. illa savunacak. bok attığımı sanacak falan. (sonradan ortaya fan çıkışlarını yorganla kapadığım ortaya çıktı. sert bir zemine koyunca aynı alet 7 - 8 saat gitmeye başladı. aynı işlemlerle üstelik.)

bu sadece bir örnek. adama "galaxy s3'te şöyle bir özellik var, süper" diyorum. adam "iPhone daha iyi" diyor. lan ben aksini iddia etmedim ki? neyse tamam sakinim.
  • sen git ben geliyorum  (16.12.12 23:50:11) 
epılında ayfon kullananında ALLAH belasını versin emi :)


edit:şaka heeee.aman bela mela uzak dursun bizden.
  • selma  (16.12.12 23:50:19 ~ 23:54:36) 
hani fakirler zenginleri sevmez ya türk filmlerinde zenginler hep kötü adamlardır işte onun gibi bir şey

özet: fakirler sevmiyor
  • leontikhos  (16.12.12 23:54:25) 
kullanışlılığının yanında gelen saymakla tükenmeyecek derece çok fazla olan olmusuzluğundan dolayı oluşan bir durum bu. ben ilk iphone kullanan insanlardan biriyim diyebilirim mac kullacısıyım telefon çıkmadan 1 yıl öncesinden telefonu beklemeye başlamıştım usa da çıktığı ilk ay içerisinde bi tane edinmiştim kendime çokta uzun bir süre kullanmıştım. ancak apple öyle bi üreticiki daima bişeyler eksik oluyo merette (bana göre).
misal: data yüklemek için ektra yazılımlara ihtiyacın olması (muhtemelen illegal yazılımlar), yada görüntülü konuşmak (facetime dışında), yükseltilebilir bi hafıza desteği sunmaması, sim karta numara kaydetmemek gibi gibi bir çok olumsuz yanı var. ben şahsen hiç haz etmiyorum bu makinayı ayrıca 10 yıldır apple bilgisayar kullanıyorum. yani gayet aşinayım diline. kalkıp bana ios un üstün işlemci performansı geyiği yapmayın rica ediyorum.

  • erdemkayhan  (16.12.12 23:55:06) 
@sen git ben geliyorum tahmin etmiştim asıcaksın bi kaç tanesini meydanda bak bakalım bi daha yapabiliyorlar mı asdfsadfa D: hakkaten ne gerizekalı insanlar var yahu.


  • ekaterina  (16.12.12 23:55:25 ~ 23:55:47) 
@erdemkayhan kastım o değildi sevmezsin almazsın onu anlıyorum da, iphone muu iğrenç tamam mı s3 varken alan da akıl yok diyecek kadar da kötü değil yani böyle diyenlere benim sözüm.


  • ekaterina  (16.12.12 23:57:21) 
@ekaterina ben aşağıdaki sorumda var olan bi zıtlaşmayı şaka yollu yazdım.bak yukarıya da öyle yazdım da,kendi açımdan durumu özetlim.şimdi adam telefon öner diyo.ben de diyorum ki bak şu telefonda şu şu şu özellikler var.hatta şunlar şunlar şunlar iphone da yok.hemde 400-500 TL daha ucuz.cebinde sarsılmaz diyorum.adamın tepkisi şu abartmıyorum;yok ya iphone alıcam ben havası var.ulan havası batsın.telefon öner dedik o kadar açıklama yaptık boşuna mı konuştuk diye kızarım sonunda.üstelik alan adam da biriktirmiş yemeden içmeden 2000 TL küsur,gözü kapalı ona veriyo.ya al işte benim dediğim teli,yazık gerçekten diyorum :))


  • selma  (16.12.12 23:57:59 ~ 23:59:11) 
@selma @ok by, işte bunlar hakkaten hep seksmiş :P eheh, anladım ben anladım ayfona anlamsız anlam yükleyen kitle yüzünden, o kitleye oluşan nefret ayfona yansımış. ben de güldümdü senin duyuruda @selma ama fader silmiş onu :D


  • ekaterina  (17.12.12 00:00:00) 
şu haberi oku da biraz gülümse :) ekonomi.haberturk.com


  • selma  (17.12.12 00:00:07) 
yorumları oku daha da kop kop :) yoo fader silmemiş bişey :) dur bu cevabıda silmesin düzgün bişey yazıcam...

Ben lumia 920 almam,çünkü ilk WP 8 li olduğu için 1 sene daha bekleme taraftarıyım,1700 küsur TL bayılmak için bir tele.çünkü asgari maaşlıyım ben.lumia 920 de problemler olabilir vs elimde patlayabilir yani.ama WP 8 deneyimini yaşamak istiyorum.ve orta-alt segment lumia 620 yi tercih ediyorum.gelsin alacam,700 tl civarında olur,bütçeyi sarsmaz.windowslu telim olmuş olur. :)
  • selma  (17.12.12 00:05:13) 
hocam bu arada s3'e 1700 TL demişsin ama 1000-1100 TL ye kayıtlı bulabilirsin. bu durumda arada 700-800 TL fark oluşuyor. benim düşüncem, insanlar daha ucuza daha iyi bir ürün aldıklarını düşünüyorlar (ki bana göre de öyle). daha fazla para verenler ise nedense kendilerini korumaya alıyorlar ve üstede örneği görüldüğü gibi kullandıkları ürüne toz kondurmamak için bazen saçma cevaplar verebiliyorlar. bu durumda komik durumlara düştükleri içinde insanların tepkisini çekiyorlar.

not: ne apple ürünüm var ne de samsung.
  • arşivci  (17.12.12 00:06:05) 
@arşivci tamamen kayıtlı telefon üzerinden konuşursak da iphone 5 in dengi note 2 desek, 350 tl var ya yine fazla yok ama dediğin gibi o komik duruma düşme olayı var sanırım oldukça fazla hem de.


  • ekaterina  (17.12.12 00:11:17) 
@ekaterina
evet aynen öyle.

  • arşivci  (17.12.12 00:15:26) 
kişisel özgürlüğünü elinden alan bir şeye o kadar para dökülmesi bana manasız geliyor. eminim birçok insana da aynı şekilde geliyordur. istediğin gibi özelleştiremiyorsun bile telefonu, adamların istediği şekilde kullanmak zorundasın. e neden o kadar para verip üstüne bir de deli gibi savunayım ki ben apple'ı?


  • devilred  (17.12.12 01:13:43) 
iphone ya da apple'a özel bir nefretim yok, iphone dışındaki apple ürünlerini kullanıyorum zaten senelerdir. telefon vb. teknolojik aletleri statü sembolü gibi gören ve bu tür şeylerin her yeni modeli çıktığında alamazsa ölecek hastalığına tutulup kendinden geçen insan modeline antipatim var, şu anda da bu insan modelini genelde apple fanatikleri temsil ediyor.


  • slackerbitch  (17.12.12 02:46:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.