[]

Yunan Adaları-balayı???

selam arkadaşlar...
haziran ayında balayına çıkacağız. balayı için yunan adalarını istiyoruz ama gemi turlarıyla mı gitsek mantıklı, yoksa bireysel gidip oradaki otellerde konaklasak mı daha iyi olur bilemedik. santorini, mikonos en çok istediklerimiz. ets tur'un cruise gemileri avantajlı gibi. siz ne dersiniz? deneyenleriniz var mı aranızda? Ya da başka tur önerebilecekleriniz? Bunla ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim... Bir de fiyat bilgisi, vize ücreti, ayakbastı parası vs... lütfen... Şimdiden teşekkürler:)



 
merhaba,

ets tur'la bu yaz gittim. gemidekiler genelde yaşlı çocuklu insanlar oluyor ama kara turlarına katılmayız derseniz pek onlarla işiniz olmuyor zaten. gemide çok yapcak bişey olmuyor, zaten karada çok yorulduğunuzdan bir de balayındaysanız zaten, paso odada geçer sizin gezi. kamaranın balkonu kesin olsun, diğer yerler kalabalık olur çok eğlenemezsiniz.

vize ücreti olmuyor. kara turları pahalı zaten bence onlara katılmayın boşuna.
-santorini de atv kiralayıp onunla gezin. oia'ya kesin gidin.
-mikonos'tan çok erken hareket ediyorsun ondan gece hayatını pek göremiyorsun. beach club'larda hayat 2-3 gibi başlıyor. boşu boşuna onlara gitmek yerine merkeze yakın daha eğlenceli yerler var.
-atina'da da tura gerek yok. 1 çift daha bulun, taksiyle ünlü tepe'ye gidin ismini şimdi hatırlayamadım, ondan sonra yürüyerek eski atina'yı gezin.

diğer turları salla.
  • ethros  (16.12.12 12:05:22 ~ 12:06:04) 
gemi turuyla gitmeyin.. ayvaliktan feribotla gidin ada ada gezin derim.. zaten herkese kolayca vize veriyorlar sıkıntı yasatmiyorlar.. benim calismayan parasi olmayan arkadasim bile 3 aylik multi vize aldi..


  • Mügüs  (16.12.12 12:28:59) 
gemi turlarına bu yaz katıldık. sizin gibi balayına.
öncelikle 1) herkes deneyimini farklı yorumlayabiliyor, o yüzden bu yorumlara hem inanın hem inanmayın.
2)daha önce tura katılmayıp, onu yapacağını tur yerine kafanıza göre takılın hede hödö diyenlere asla inanmayın.

biz apex tour'la katıldık. bu konudaki fiyat/performans'ı en yüksek şirket bence. ets yeni gemi almış ama apex'in louis olympia'sı, ocean majesty'si de iyidir.
gemilerin de oteller gibi yıldızları var, bizim ocean majesty 3 yıldızdı. ama harika derecede lüks ve konforluydu bizce. (birkaç şehir oteli ve yazlık şehirde 5 yıldızlı otellerde kalmış gezi meraklısı bir çiftiz) ets'nin kendi gemiai daha lükstü sanırım.
gemilerde birçok farklı kabin tipi var, fakat şunu bilin ki, en lüks kabinle en ucuz kabin arasında konfor açısından o kadar da fark olmasa da, fiyat olarak nerdeyse 3 katı bir fark vardır. kapıdan çıkınca herkes aynı gemide olmasına, aynı yemekleri yemesine rağmen.

şu var ki, iç kabinlerde pencere yoktur. dış kabinlerde pencere bulunur, iki tür pencere vardır, lomboz cam ve kare cam. kare camlı pencereler daha büyüktür. lombozlar klasik gemi penceresi yuvarlaktır. daha lüks kabinlerde balkon bulunur.

ayrıca lüks kabinler haricinde birçok kabinde yataklar ayrı olabilir. dikkat etmek lazım. balayı çiftleri için sıkıntı olabilir. çift kişilik yatakları olan iç kabinlerde var, deck planda bu belirtilir zaten.


ayrıca gemide içecekler ücretlidir. biz içki paketi almıştık kişi başı 40euro verip. ulan acaba çok mu diye düşünürken, gemiye giriince bu içki paketiyle viskisinden kokteyline, suydu çaydı kahveydi herşeyin sınırsız dahil olduğu söylenince bizim için tatil harika geçti. yemeklerdeki içecekler de dahil.

yemekler demişken. iki tür restoran vardı. biri belli saatler içinde misafir kabul eden alakart diğeri üst kattaki açık büfe.

açık büfe bizim antalyadaki açık büfelerin gemideki mini hali. deniz yemekleri ve damak tadımızın biraz değişik bulacağı yemekler barındırırken. alakart restoranlarda, yemekler, sunum, garsonlar, şef, müzik, ambiyans vs harikaydı.akşam yemekleri harikaydı. kahvaltılar da baya iyiydi.

turlara gelirsek, boş yere para vermeyin. aynı turu kendi başınıza daha kısa sürede ve daha fazla yeri, çok ucuza gezebilirsiniz.
mikonos
santorini
rodos
gezdiğimiz yerler. hiçbirinde de ekstra tura gerek yok. fazlasını gezdik.

tur fiyatı kişi başı 100 euro liman vergisi,180 euro tur bedeli,50 euro vizesi hizmet bedeli 40 euro içecek paketi. bence çok iyi bir fiyata çok eğlenerek lüks bir tatil yaptık. bir de günlük 7 euro bahşişler var gemide ödenen ki bu da gitmeden önce zaten size tebliğ ediliyor tur kapsamı anlatılırken.

daha spesifik sorularınızı yanıtlayabilirim.

feribotla filan gitmeyin, daha fazla para verirsiniz, hiçbirşey anlamazsınız. zaten vize 125 euro tek başına.
  • corona  (16.12.12 13:05:03 ~ 13:05:48) 
gemi turları ekonomik olmasına rağmen çok yorucu ve koşuşturmacalı geçiyor. bazı turların özellikle mikonos'a yanaşma saatleri çok ters oluyor, hiçbir şey görecek vakti olmuyor insanın. zaten genel olarak tüm cruise bir acele içerisinde geçiyor.

eğer kendi kendinize bir şeyler ayarlamak gözünüzü korkutuyorsa ya da kısıtlı bütçeyle çok yer görmek istiyorsanız gemi turu daha iyi, ama ben olsam balayımda cruise yapmak istemem. mikonos'a istanbul'dan uçabilirsiniz, ya da ayvalık'tan/çeşme'den/bodrum'dan vs. feribotla başlayarak araba kiralayıp iki adayı doğru düzgün her yerini görerek, keyfinize göre takılarak gezmiş olursunuz. izmir'den sakız'a geçiş yazın gidiş dönüş 8 euro mesela, gemiye göre çok da pahalıya gelmiyor (ki zaten gemideki içkilere ödenen ekstra para, yanaşılan limanlarda satın alınan turlar falan derken gemi turu fiyatına bir sürü şey ekleniyor).

gemi turu yapacaksanız geminin ekstra turlarına katılmak yerine ya araba falan kiralayıp kendiniz gezin ya da dışarıdan ekstra tur satın alın.

yeşil pasaporta vize yok, normal pasaporta da geçen sene 60 euroydu schengen. şu an ne kadar bilmiyorum.
  • slackerbitch  (16.12.12 13:36:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.