[]

Askerlik için tavsiye

Bir kaza bela olmazsa 12 aralıkta kısa dönem askerim.

Biliyorum komik gelecek ama, askerlikle ilgili kafaya en çok taktığım şey orada lazım olacak şeyler listesi.

Donundan kilidine, çengelli iğnesine kadar hiçbir şey eksik kalmasın istiyorum giderken.

Gerek burada, gerek diğer sitelerde tavsiyeleri okudum milyon tane şey alın yanınıza diyor fakat bir kısım da boşa yanına alma kantinde çorap don eldiven vs bile bulunur diyor.

Bu işin standartı yok mudur? tamamen gittiğimiz yere göre mi değişiyor nedir durum.

Bir de bu kantin denilen yerde her şey bulunuyor mu arkadaş ben anlamadım ki.

 
melaba, ben de 12 aralıkta askere gideceğim. arkadaşlarımdan aldığım tavsiyeler doğrultusunda şunları söyleyebilirim. Polar eldiveni gitmeden önce almakta fayda var, zira orada genelde örme eldiven bulunuyormuş. bunun dışında, kişisel temizlik malzemelerini de almakta yarar var. kalanları için ise 10 aralığı beklemek en iyi çözüm gibi. gidilecek yerin imkanlarına göre alınabilir. iç çamaşır vb. ise askeri kantinlerde oldukça ucuz bulunabiliyormuş. bir de dolap kilidi alabilirsin.


  • gochebe  (19.11.12 15:02:32) 
ben çıkacak yeri bekleyeceğim, sonra duyuru forum vs nasıl yerdir diye soracağım. Kantin sağlamsa bomboş gidicem.


  • tzum_tzum  (19.11.12 15:06:14) 
ben de 12 aralıkta askerim de 10 aralıkta mı belli olucak kesin bu olaylar.
ayrıca kısa dönem olduğunu nerden biliyorsun ki? onun da belli olmaması lazım henüz.

  • tepedeki psychedelic adam  (19.11.12 15:06:45) 
Kisa donem olacagini nereden biliyorsun? :-)

Neyse benden de bir tavsiye, kredi karti gotur. Ankesorlu telefonlarda calistigini neredeyse kimse bilmez. En cok bu isime yaramisti benim. Asker kart falan hic ugrasmamistim. Yok kantinde bitti, yok kontor az kaldi derdi yok.
  • esmer  (19.11.12 15:06:50) 
çoğu zaman gittiğin yerin kantininde her şey oluyor evet ama ben askere gittiğimde kantin hesaplarında açık olduğu için kantine ceza verip 3 haftalığına kapatmışlardı kantini. mal gibi kalmıştık, şimdi versen hayatta içmem ama 10 gün sonunda kola içmeyi özlemiştim amk. püskevit bile yiyemiyorduk. sen gene tedarikli git ama abartma. yeminden sonra çarşıya çıkar ne istersen alırsın.


  • ozmania  (19.11.12 15:09:27) 
ben işletme mezunuyum kısa dönem çıkacağını oradan ümit ediyorum :)

tzum_tzum un dediği de doğru aslında
gidecek yeri görüp duyuru verip bilgi almak sanki daha iyi de
arkadaş 1 günde de tüm eksiklikler hazırlanır mı insan bilemiyor :)

@esmer
kredi kartım yok kardeşim maalesef:)
  • mvpdirk  (19.11.12 15:11:52) 
illa ki küçük bir bavulun olacak, kantinde bulamayacağını düşündüğün şeyler bellidir, temel ihtiyaç dışındaki şeylerden götür işte.


  • 9kuyruklukedi  (19.11.12 15:13:22) 
çok kafana takma. oraya elini cebine atıp yanına kimliğini ve sevk kağıdını alıp gitsen de halledersin her işini. o yüzden stres yapma kendine. yazılanların hepsi kişiden kişiye değişir, kimi çok titizdir, kimine göre önemli başka şeyler vardır. yanına al denilen şeylerin nedenini sorgula, kendine göre ayarla. bir de herşeyin gittiğin yere göre değişeceğini unutma. benim tavsiyelerim:

- dolap kilidi anlamsız, çünkü dolapların kilitlenmesi yasak. bot kilidi olabilir ama.
- yanına en fazla 5 takım al, bir takım don-tişort-çorap olacak şekilde. fazlasına gerek yok, acemilikten sonra istersen alırsın zaten.
- en önemlisi bence :) bir rulo tuvalet kağıdı al yanına.
- bizim ankesörlü telefonlarımızda kredi kartı işe yaramıyordu, ancak yanında olması mantıklı. eğer çalışırsa seni çok büyük zahmetten kurtarır.
- kışın gideceğin için; içlik alt-üst ve polar eldiven-bere önemli, bunları bile aslında veriyorlar asker çantanın içinde herşey hazır normalde, ama kısa dönemlere vermedikleri oluyor. kışın gideceğin için verebilirler, ama tedbirli ol yine de.
- eğer ilaç kullanıyorsan yanına al, orda ilaç yazdırmak falan sıkıntı. girerken sokarsın çantanın içine hiçbişey olmaz, zaten ilk gün sorarlar ilaç kullanan var mı diye o zaman ister söylersin ister saklarsın. benim dolabımda zulada her zaman ağrı kesici-grip hapı falan vardı çok işime yaradı kışın. özellikle strepsil gibi pastiller süper oluyo kışın ağrıyan boğazlara.


bak ben bile coştum yazıyorum daha bıraksan iki üç sayfa yazarım :) o yüzden takma çok kafana, herkesin söylediği bazı şeyleri al yeter. ortama alışınca zaten her türlü ihtiyacını giderirsin.
  • altikereyedi  (19.11.12 15:18:23) 
Askerde olmazsa olmaz diye bir ihtiyac listesi bana gore olamaz. Varsay ki bes kurus paran yok, ustunde kot gomlekle nizamiyeden iceri girdin. Boyle adamlar da vardi ama gayet hayatta kaldilar. Asker sana gereken her seyi veriyor, yemegini yediriyor. Doguda yaparsan 250-300 tl ye kadar maas aliyorsun. Yaptim oradan biliyorum. Merak etme olmezsin. Yani listede eksik kaldi diye uzulme.

Gidecegin yere gore hazirlaman en iyisi. Kantinlerde de temel ihtiyaclarini gayet karsilarsin.
  • esmer  (19.11.12 15:20:18) 
peki ben bir şey soruyum. hani olmaz ama kantinde kredi kartı geçiyor mu? yoksa bozuk para istifleyelim mi?


  • cbe  (19.11.12 15:50:32) 
Öncelikle hayırlı olsun diyelim.

Birkaç sene öncesinde gazetede bir haber okumuştum. İki kısa dönem kafadar askerde tanışmışlar ve özellikle kısa dönem askere gideceklerin ihtiyaçlarını karşılamak için askerden sonra bir websitesi kurmuşlardı. Set halinde tüm ihtiyaçları satıyorlardı, hatta merak edip siteye de girmiştim ama siteyi bulamadım ama şunu buldum;

www.webmastersitesi.com

Neyse, askere yıllar önce gidip gelmiş biri olarak, üstelik Sivas'ın dondurucu kışında, gideceğin yere göre hareket etmeni tavsiye ederim. Soğuk bir yerse yün içlik ya da termal içlik, mümkünse su geçirmeyen, boynuna asabileceğin bir cüzdan, ayaklarını sıcak tutabileceğin tarzda çorap, tabii ki içlikler ve çoraplar haki-siyah renkte olmalı. Bir miktar para ama çok getirme yanında, telefon kartı,nemlendirici krem (eller, dudaklar çatlar hep) Kantinde her türlü malzeme bulunur ama kalitesini sen beğenir misin onu bilmem. Ben donu bir kere giyerim sonra atarım dersen o ayrı mevzu tabii ki. Bir de kantine güvenip de hiç birşey getirmemezlik etme zira ilk günler kantine gidemeyecek vaki bulamayabilirsin ya da gittiğinde çok sıra olabilir vs. Sonra aldığın şeyler süper kaliteli de olmasın, ilk zamanlar bize dolaplarımızı kilitlettirmediler, tabii ki bazı arkadaşların mach3 traş bıçakları başta olmak üzere pahalı sayılabilecek aletler ortadan kayboldu. Bir de tavsiye sana; ne yaparsan yap dikkatli ol, kimseyle kavga etme, hasta olma, uykuna dikkat et, özellikle acemilikte bilmem kimin maçı varmış izleyeyim yatarım deme, yat verilince direk yat uyu.
  • Tutkun  (19.11.12 15:52:42) 
bozuk para da geçmez kredi kartı da. ziraat bankasının bir kartı var onu verecekler, ona para yükleyip oradan kullanacaksın. bozuk para, otomatlarda veya çay makinelerinde işe yarar, nöbetten dönerken sıcak bi çay içersin.


  • altikereyedi  (19.11.12 19:23:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.