[]

çok işiyorum, böbreklerde sorun mu var?

şimdi böbreklerimle olan ilişkimi 2 ye ayırıyorum yaz-kış diye.

yazın çok spor yaparım, günde 2 hatta 3 lt su içerim, tabi yanında içtiğim soda, çay, süt vb hariç. ve yazları işeme düzenim normaldir. yani günde 2-3 kere giderim normal periyotlarla.

kişın ise spor pek yapmam, hiç su içmem. yani cidden hiç su içmem. unuturum su içmeyi, mesela sadece öğlen ve akşam yemeğinde 1 er bardak içerim yemekhanede. hatta haftasonları yemekhane açık olmadığı için 1-2 gün su içmediğim zamanlar olur.

fakat özellikle kışın ne zaman bira,çay, soda içsem içtiğim miktarın 2 katını 10-15 dkka içersinde işerim. 33 lük bira içiyorum 1 saat içinde 1 lt işiyorum. çay da aynı şekilde mesela.

var mı bi sorun sizce gideyim mi doktora?

 
bende de aynısı var. doktora da gittim birkaç kere. hiçbir şey çıkmadı. böbreklerin iyi süzüyor dedi. o kadar.


  • thejester  (11.11.12 21:04:00) 
çay içerdiği teanin sebebiyle sıvı atımını hızlandırır.


  • ne olsun ne olsun  (11.11.12 21:04:26) 
bira affetmez ama. sanmıyorum sorun olduğunu.


  • 1 saat bende 50 dolar  (11.11.12 21:05:07) 
herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum.
öncelikle, gece uykudan sık sık uyanıyor musun tuvalet için? yapmadan önce veya yaparken bir ağrı hissediyor musun? sidiğin kıvamı ve rengi nasıl?
aklında soru işareti varsa git biyerde idrar tahlili yaptır, 15 dakikada çıkar sonuçları. böbreklerde bir problem varsa tahlilde neredeyse bütün değerler alt-üst çıkar zaten.
sık idrara çıkmaktan başka herhangi bir şikayetin yoksa pek ciddiye alınacak bir durum değildir bence.
  • bugategonline  (11.11.12 21:11:09) 
Akdeniz gibi yazin sicakliklarin insanliktan ciktigi bir yerde yasiyorsan ondan olabilir bence. Vucut nerdeyse alinan suyun tamamini sogutmaya kullandigindan tuvalet ihtiyaci hissetmiyor bile nerdeyse. Kisin ise tam tersi hic durmuyor vucutta.


  • sAINT  (11.11.12 21:35:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.