[]

sınavda çıkan skandal soru - laiklik

www.facebook.com

burda kemalist insanlar neye kızmış? ne anlamışlar? ya da ben mi yanlış anladım nedir?


 
e tarifte bir sıkıntı yok. kemalist kişilik bozukluğu dedikleri bu oluyor galiba.


  • zgrydn  (08.11.12 22:35:50) 
gerizekalı süzgeci olmuş..şuana kadar gördüğüm en güzel laiklik tanımı..
tipik ezik kemalizm kafası olmuş eleştirilmesi

  • yapmabunuyapmabunu  (08.11.12 22:37:23) 
atamıza hakaret edilmiş.


  • partizan  (08.11.12 22:43:33) 
ulayn bunun neresi Laiklik tanımı.Laik tanımı bütün dinsel görüşlerin devlete yönetimine girmesini engellemek.Kemalizm tanımı da bi sitik laiklik tanımına kaldıysa ölsün bu ülkede ki ezik küçük burjuva takımı.


  • superjax  (08.11.12 22:43:55) 
laikliğin vatandaşın diniyle bir alıp veremediği yok. soruda laiklik, devletin vatandaşların inançlarını icra etmelerine engel oluyormuş gibi lanse edilmek istenmiş.

bir de söylediğimden farklı olarak "devletin" den sonra virgül koyup değişen anlam da var.


aslında demek istediği devletin bir dine üstünlük sağlayıp sağlamayacağı olacakken ikinci cümleyle akılları karıştırmış.
  • nedensizce  (08.11.12 22:44:21 ~ 23:03:38) 
makara bi soru olmuş.. tutarsız biraz


  • louismadsen  (08.11.12 22:49:41) 
laikliğin tanımı bu değil ki.din ve devlet işlerinin ayrılması değil miydi.tanım yanlış gibi duruyor.tam soru tanım üzerinden sorulmalıdır.


  • keller  (08.11.12 22:51:26) 
bu ne gerzek bi soru böyle.


  • megerse  (08.11.12 22:58:53) 
keller + 1, adam haklı femciler tanımı yanlış verip, o sınava giren öğrencilere yanlış bilgi aktarımı yapıyor. sorun bu. bu femciler bi işi de doğru yapsınlar...


  • Kreuzberg  (08.11.12 23:02:13) 
"laiklik devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısındaki tarafsızlığını savunan bir prensiptir." tanım bu. neresiyle çelişiyor rica ederim söyleyin.

pek iyi niyetle sorulmadığını ben de düşünüyorum ama suç duyurusunda bulunmaya hazırlananlar var. bu biraz gereksiz yere gaza gelmek değil mi?
  • zgrydn  (08.11.12 23:03:34 ~ 23:05:08) 
zor değil gir worde yaz aynısnı çıkar yazıcıdan çek fotosunu koy faceye, bok atmak kolay.


  • ananza  (08.11.12 23:03:50) 
devlet zaten bir dinin kurallarını vatandaşlara benimsetmekle ya da benimsetmemekle yükümlü bir aracı, kurum ya da başka bir şey değildir. bunu sağlayan da laiklik oluyor. ama soruda devletin görevi öyleymiş de laiklik bunu engelliyor gibi gösterilmiş.

hala anlamadıysanız yapacak bir şeyim yok.
  • nedensizce  (08.11.12 23:08:05 ~ 23:08:44) 
zgrydn +1
yapmabunuyapmabunu +1
trolleri eşekler kovalasın.

yukarıda şarlayanları görünce kendime soruyorum, ben mi okuduğumu anlamıyorum? laiklik sayesinde devletin bir dini tüm vatandaşa varsayılan ayar yapmasından kurtulduğumuzu belirtiyor bu soru, dolaylı yoldan, ve tabii anlayana...üçnokta.. :)
laikliğin güzel denebilecek bir tanımı bu zaten. neden laikçilere batmış acep?
islamı nüfus hanemize kadar işleyen, tarikatlar güçlenir korkusuyla kendi kontrollü mezhebini imamını sentezleyen besleyen rejim arada okuduğunu anlamaktan aciz yavrular da doğurmayı başarmış açık alınla. sen kendi elinle kendi tarih mitini yaratırsan, türk islam sentezleyecem deyip ulus bilincini kafalara vura vura sokarsan olacağı bu: en doğru laiklik benim laikliğim diyen kemalistler. maalesef be, o laiklik bu laiklik değil.
  • kargn  (08.11.12 23:12:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.