[]

ingiltere.ye girebiliyor muyum?

fransada erasmusçuyum. 6 aylık vizem var. ingiltere.nin sorun çıkardığını söylediler. kime sorun çıkarıyorlar? gitsem kapıdan döndertirler mi beni? vizemde long sejour temproire yazıyor.




 
birleşik krallık vizen yoksa giremezsin nasl gireceksin? sendeki şengen c+d vizesidir muhtemelen.


  • in vino veritas  (02.11.12 23:33:38) 
mesele ingiltere'nin sorun çıkarması değil. ingiltere şengen bölgesi olmadığından fransadan aldığın şengenle giremezsin; gitsen kapıdan döndürürler. şengen sana ingiltere'ye giriş hakkı tanımaz.


  • the dunedan  (02.11.12 23:43:41) 
londra.yı görmek istiyorum. bu durumda yapabileceğim bir şeyler var mı?


  • dahinnotha  (02.11.12 23:48:10) 
londra da birleşik krallığın bir parçası olduğunda sadece şengen vizenle, tipi ne olursa olsun, yeterli değil. durum basit, hangi şehri görmek istediğinin hiç bir önemi yok, birleşik kralık vizen var mı. UK entry clearence yazan üzerinde, ve birleşik krallık konsolosluğunca verilmiş?


  • the dunedan  (02.11.12 23:48:53) 
hayır.
şuan bulunduğum yerden, fransadan, UK konsolosluğuna başvurup vize almam mümkün mü?

  • dahinnotha  (02.11.12 23:56:52) 
fransa'da sana yakın bir birleşik krallık konsolosluğundan vize başvurusu yapmayı deneyebilirsin. oralarda çok vize başvrusu olmadığından yoğunluk olacağını sanmam. 10 günde filan 6 aylık turistik vizeni alırsın.


  • the dunedan  (02.11.12 23:57:58) 
birleşik krallık vizesine başvurman gerekiyor, ona da fransa'da kalıcı oturumun olmadığı için sadece türkiye'den başvurabiliyorsun.


  • slackerbitch  (02.11.12 23:58:11) 
gidip ingiltere vizesi alacaksın elbette.
o kadar fransaya gitmişsin, vize nedir ne değildir nasıl alınır öğrenmiş olmalısın.
sorun çıkarmaktan kasıt vize verirken ince eleyip sık dokuyup uğraştırmaları.

belgesi tam olana, öğrenciye, schengende bulunan, çok bulunmuş kişilere zorluk çıkarmaz niye çıkarsın.

millet eksik belgeyle gidiyor, sonra uğraş dur. neymiş ingiltere sorun çıkarıyor. çıkarır tabi. adamların gözünde düzgün bir imajımız mı var? kapıdan döndürür mü diyorsun? adamlar her vizesiz ülkeye girmeye çalışanla uğraşacaklarsa zorluk çıkarırlar elbet.
  • goldentitan  (02.11.12 23:59:31) 
uk konsolosluğunu bulup başvuru için gerekli belgeleri öğrenebilirsin mesela. okulun tatil olduğu bir aralığa sıkıştırırsan alman kolaylaşabilir zira öğrencisin okula niye gitmiyorsun falan 100milyon tane soruyla karşılaşman muhtemel.


  • birberberbirberberebreberber  (03.11.12 00:06:07) 
uk'de öğrenci olarak kalan arkadaşlarım ülkesine göre şengene buradan başvurup alabiliyorlardı avrupa ülkelerini gezecekleri zaman. kesin bir bilgi olarak değil ama mantıken aynı şekilde şengen ülkesinden de uk için vize başvurusunda bulunulabilir. gidip dnemekte araştırmakta fayda var.


  • birberberbirberberebreberber  (03.11.12 00:10:42) 
bulunduğun ildeki ingiliz konsolosluk/büyükelçiliğine gideceksin. ingiltere için vize alacaksın. türkiyeden almana gerek yok


  • meteonur  (03.11.12 00:55:17) 
Calais ile Dover arasındaki Manş denizini yüzerek geçebilirseniz vizesiz ingiltere'ye girebilirsiniz :)


  • spankenstein  (03.11.12 04:07:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.