[]

Sizin de midenizi bulandırmıyor mu?

Ekşiduyuru'da da zaman zaman görüyorum. asinth alıp, burada 200 tl'den satıyorlar mesela.

Ben bu içkiyi sadece 14 euro'ya aldım. Yani 30 tl gibi bir şey.

Adam bunu orada 30 tl'ye alıp, buraya gelip 200 tl'ye alıcı arıyor.

Bu durum sizin de midenizi bulandırıyor mu, yoksa bende mi bir anormallik var? İçinizden verdiğiniz tepki ne oluyor bu tür başlıkları görünce?

 
Açıkgöz satıcı ticaretin doğuşundan beri var. Kazıklanan insan da öyle.
Eğer bir kişi alacağı şeyin fiyatını araştırmadan pahalısına atlıyorsa, müstehaktır diyorum. Kendi derdi.

  • whoosie  (14.09.12 13:30:59) 
eğer o adamdan istediği fiyata almazsam, başka yerden alma şansım var mı, bulunuyor mu, bulunursa daha mı ucuz olacak. bu tip faktörler var. eğer o içkiyi içmek için tek şansım o elemansa, serbest piyasa ekonomisi, istediği fiyatı çekmeye hakkı var.


  • ruhibirbanyo  (14.09.12 13:31:54 ~ 13:32:15) 
Hayır bulandırmıyor. Ticaret bu. ruhibirbanyo'nun dediği gibi eğer bulabiliyorsan daha ucuza alırsın. bulamazsan ve 200 TL vermeye razıysan ya da birileri razıysa... senin neden miden bulanıyor?

hayır her şeyi geçtim bu ülkede her türlü elektronik, ıvır zıvır diğer ülkelere göre daha pahalı satılıyor. ve ticaretle uğraşan birileri zengin oluyor (sırf TR'de olmayan bir şeyi getirip sattığı için) sen kalkmış birisi 30 liraya aldığı şeyi 200'e sattı diye miden bulanıyor. enteresan.
  • crystalsoul  (14.09.12 13:44:37) 
@crystalsoul, sadece bu içki konusunda değil, onu sadece örnek verdim.

benzer şekilde, buraya getirenin, üreten kişiden daha fazla kazanıyor olması da midemi bulandırıyor. bu absinth meselesi sadece bir örnek. aynı şey elektronik cihazlar vs için de geçerli. onlar da bulandırıyor.
  • gogu delen adam  (14.09.12 13:48:22) 
serbest piyasa. adam kaça alıcısı varsa o fiyata satıyor.
alıcısı memnun olduktan sonra sizin dert etmemeniz gerekiyor bence.

  • bugategonline  (14.09.12 13:53:12) 
Tamam da benim de söylemek istediğim şu:
Herhangi bir ürünü konteynırlarla getirip, istediği fiyattan internetten, mağazasından dilediği gibi satan koca koca şirketler var. Zengin oluyorlar. (Ki benim bu duruma da midem bulanmıyor, serbest piyasa) Senin verdiğin örnekte ise adam bi tane bişey almış, gelmiş ekşiduyurudan ya da eşine dostuna 3 - 5 katı fiyatına satmaya çalışıyor. Bunun hesabını yapıyosun. Yani satsa ne olur?

Bir de hep şöyle düşünmüşümdür; Ben bana ait bir şeyi satıyorsam, istediğim fiyatı söyleme hakkım var. Ama satılır ama satılmaz. Mide bulandırıcı bir şey gerçekten görmüyorum.
  • crystalsoul  (14.09.12 13:54:12 ~ 13:54:46) 
bu şekilde insanları enayi yerine koymaları midemi bulandırıyor benim de. ama ben zaten genel olarak ticaretin adi bir şey olduğunu düşünüyorum.


  • there is a light that never goes out  (14.09.12 13:57:06 ~ 13:57:31) 
30 liraya alıp 50 liraya satmaktan farksız. Bir kullanıcının dediği gibi; ticaretin kendisi mide bulandırıcı zaten. Fakat elden bir şey gelmiyor.


  • ahmetcan44  (14.09.12 15:11:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.