[]

italya - para çekme - erasmus vs.

merhaba romalılar ve desiderus erasmus'un torunları,

çok sevdiğim bir arkadaşım erasmusla italya'ya gidiyor önümüzdeki akademik yıl, lakin sormak istediği bir soru var:

-nasıl para çekecek? ziraat bankasında euro hesabı açmaya çalıştı ama açamadı (daha doğrusu mevcut hesabına euro hesabı eklemeye çalıştı sanırım ama olmamış). şöyle bir şey duymuş, internet bankacılığını kullanarak nakit para çekilebiliyormuş, ama nasıl? özetle, bu arkadaşımız nasıl para çekecek?

şimdiden teşekkürler

 
öyle bir dünya yok öncelikle.

yurtdışında bankadan para çekebilmek istiyorsa öncelikle gittiği yerde hesap açtıracak oturma izni aldıktan sonra ve türkiye'de kullandığı bankanın internet bankacılığıyla o açtırdığı hesaba havale yapıcak ki bunun astarı yüzünden pahalıya gelebiliyor, VEYA, -hibe yatıyorsa- ailesine noter'den vekaletname bırakıcak, aile parayı çekip western union ile göndericek, VEYA, yapı kredi'den VADESİZ EURO hesabı açtırıcak, parasını euro'ya çevirip bu hesaba yatırıcak ve gittiği yerde unicredit'e üye bir banka bulucak, parasını onun atm'sinden çekicek ki yine para kesiyorlar.

anlayacağın zor dostum zor. hiçbir mantıklı yol yok bu iş için. en az masraflı olanı gittiği ülkede hesap açtırması.
  • fluorescein  (28.08.12 22:22:45 ~ 22:23:46) 
arkadaşın da diğer tüm erasmus öğrencilerinin yaptığını yapacak ve tl hesabına ait bir adet euro hesabı açtıracak ve yanında bi miktar para götürecek. bu götürdüğü parayı orda hemen bi hesap açtırıp ordaki hesabına yatıracak. (bunun için oturma izni şart değil.en azından fransada değildi) diğer hesaptaki paradan da(türkiyedeki euro hesabı) belirli miktarda komisyonlar karşılığında parasını çekebilecek.


  • provezza  (28.08.12 22:41:01) 
arkadaşınız zaten sorunu halletmiştir ama arama yapıp da bu duyuruyla karşılaşanlar için bi önerim olacak. hiç uğraşmayın bankalarla, hesaplarla falan.
turkish bank.ın nakito isimde bi ön ödemeli kartı var. banka hesabı olmadan bunu temin edwebiliyorsunuz, sadece 5 liraya. siz yurtdışında iken aileniz yine 5 TL karşılığında para yatırabiliyor. yurtdışında yaptığınız alışverişlerden komisyon alınmıyor ve atm.den nakit çekmek isterseniz (max 230 euro sınır var tek seferde) yine yalnızca 5 tl, yani 2 euro düşüyor. oldukça memnun kaldığım bi kart.

  • dahinnotha  (09.12.12 14:09:10 ~ 14:09:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.