[]

Person of Interest

Selamlar.

Bu diziyi izleyen birisi bana spoiler vermeden ne tarz bir dizi olduğunu biraz anlatabilir mi ? Neyle ilgili ? CSI falan gibi her bölüm ayrı olay mı yoksa bir "big picture" üzerinden mi ilerliyor ?


 
çok klişe bir dizi.


  • wessago  (01.08.12 12:16:08) 
ABD olasi teror saldirilarini yakalamak icin her seyi (email, telefon, sokaktaki kamera, telefon konusmalari vs) takip eden bir bilgisayar sistemi kuruyor. Ama asil hedef cok kisiyi etkileyecek teror saldirilari oldugu icin mesela bir kisiyi oldurmeye yonelik olaylari sistem irrelevant diyerek eliyor.

Bu sistemi kuran adam da bu irrelevant olaylari yanina bir de aksiyon adami alip engellemeye calisiyor.
  • crown  (01.08.12 12:19:12) 
adamın biri devlete terörle mücadele için devletin tüm kaynaklarını (güvenlik kameraları, telefon görüşmeleri vs) inceleyen ve olacakları önceden tahmin edebilen bir sistem geliştiriyor. bu sistem terör saldırılarının yanında sıradan insanların karıştığı sıradan suçları da tespit ediyor, ama devlet bunlarla uğraşamayız diyerek sallamıyor bu önemsiz kayıtları silmesini istiyor. bu adam da eski bir ajan'ı bulup onunla beraber devletin sallamadığı bu olaylara müdahale ediyor. genel olarak ilk bölümünde bu şekilde özetleniyor konu. her bölümde ayrı bir suç vakasına karşı mücadele ediyorlar ama dizinin genel bir hikayesi de mevcut.


  • ne gerek var ki  (01.08.12 12:20:07) 
bölümler birbirinden bağımsız izlenebiliyor ama bir big picture var aslında. içinde mutlak iyileri ve mutlak kötüleri barındıran özünde tırto bir dizi, 3-5 bölümden sonra copy paste devam ediyor.


  • spankenstein  (01.08.12 12:22:49) 
bu sezonki dizilerin içinde en iyisi diyebiliriz. bitaraftan bölümlük olaylar diğer yandan big picture denen örgü.. açık arayacam diye izlersen zibilyon tane bulabilirsin tabi ama vaktimi harcayacak dizi arıyorum diyosan ideal dizidir kendisi


  • hosein  (01.08.12 12:46:07) 
İlk sezon söylenilenler gibi ama son bölümleri soluksuz izliyorum.


  • wampex  (01.08.12 12:53:23) 
en yararlı şekilde cevap vermek gerekirse, fantastik boyutlar haricinde bütün beklentilerini karşılar, ya da eminim ki ileriki sezonlarda karşılayacaktır. komedi unsuru olarak finch ve reese arasında geçen aşırıya kaçmadan inceden güldüren diyaloglar mevcut, bilimkurgu var, dizi kurgusu ve senaryo çok sağlam, polisiye desen var, mafya desen var, kovalamaca desen var, seks dersen ilerde bizim zoe morgan denen dedektif hatunla reese arasında olacak bişeyler galiba. kısacası iyi dizi hoş dizi, boş dizi değil. 1. bölümden 23. bölüme kadar soluksuz izlersin garantisini veriyorum.


  • calmdown  (01.08.12 12:53:43 ~ 12:58:54) 
hükümetin her yerde gözü olmasını aklayan bir dizi. big brother sizi düşünüyor misali. ayrıca ana karakteri acayip tek boyutlu ve klişe. seveni var ama bence daha güzelini bulabilirsiniz.


  • jellyfishjam  (01.08.12 13:22:52) 
başla başla. ilk 10 bölüm sarmayabilir sonra bırakamazsın.(sanki çok bölümü varmış gibi)


  • jackyr  (02.08.12 18:56:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.