[]

bu millet basıl iş buluyor???

selamün aleyküm millet...ulan bakıyorum,adam daha yeni mezun olmuş,iş buluyor...ne iş tecrübesi,ne de başka bir şeyi...bir de ne bileyim ya aslında ne yazacağımı pek bilememekle birlikte,mesela kpss'ye girdim,adamlar soruları çalmışlar felan diyorlar...yahu biz boşuna mı girdik sınava? isyan ediyorum valla...yahu şu ülke de hiç mi ağasız,dayısız,iş bulamayacağız...geçen gün kardeşim 7 yakın iş görüşmesine gittim hepsi tırt yerler ama ne yapacaksın....ulan onlar bile torpille eleman alıyorlar.....peki kardeşim ne bok karıştıracağız...demek onca yıl boşuna okumuşuz....mesela geçen gün herifçioğlunun biriyle konuşuyoruz,herif diyor ak partiye girdin mi? yok,cemaate katıldın mı(biraz siyasi oldu ama işte sinirlerim bozuldu hafızlar)o zaman iş bulamam dedi..hani adamı tersledim bayağı ama herifçioğlu gerçeklerden bahsediyor..ama kardeşim bana göre değil bu işler ....evet birazcık kırık döküklük var cümlelerimde ama böyle işte...şimdi biz nasıl iş bulabiliriz canlar...ne yapmalı ne etmeli nasıl etmeli...

not:lütfen imalı,yok efendim böyle garip cevaplar yazmayın....sinir katsayım oldukça yüksek olduğu için karışıklık olmuş olabilir,mazur gör


 
tanidik,es, dost... faktoru cok onemli haber sal tanidiklara cikar bir seyler.


  • nekodunlangafana  (30.07.12 12:55:24) 
hangi meslektensin? önce kendi meslek grubuna ait oda-kuruluş varsa buraya ait siteyi kullan. linkedin'e üye olup kendi mesleğinle ilgili gruba üye ol. ben üç ayda o şekilde iş bulabildim, emo'nun sitesinden uygun iş bulabildim.


  • hosein  (30.07.12 13:22:32) 
meslek ne hocam?


  • ekaterina  (30.07.12 13:23:30) 
Hangi taraftan olursa olsun, kesinlikle eş-dost faktörü çok oynuyor. Eğer eşin dostun yoksa üniversitedeki hocan yardımcı oluyor. Bir yerden başlayınca bu şekilde -biraz da şansın varsa- devamı da geliyor, ama öteki türlü çok çok zor, en iyi/isim yapmış üniversiteden çıksan dahi bu böyle. Seni anlıyorum ve aynı durumdan ben de yakınıyorum, ama ben de bu şekilde iş buldum daha önce. Ve tanıdığım ne kadar insan varsa bu şekilde iş buldu, böyle bulmayan çok az insan tanıyorum, onların da tamamen şansına, senden benden farklı değiller ama denk gelmişler işte. Tanıdığın varsa tanıdık işi, değilse cidden şans işi. Ne yazık ki bu hale geldik. 2 yabancı dil biliyormuşsun, mühendismişsin, ortalaman yüksekmiş, okulun iyiymiş.. Hayatta takmıyorlar! Hatta, yıllarca deneyimin varmış, çok kalifiye bir elemanmışsın'a bile bakmıyorlar ki artık?

Sakin ol ve iş bakmaya devam et, illa ki karşına bir şeyler çıkacak, ama tanıdık faktörünü de lütfen göz önüne al. Okuldan hocan olur, yan kapıdan komşun olur, etrafına sor en olmadı. Öyle gurur yapılıp da "Ben kendim iş bulurum!" muhabbeti de yok artık, neresi olursa giriyorsun bir yerde, çünkü herkes böyle. Hiç birimiz de değiştiremiyoruz, bunun için uğraşacak bile halimiz yok ya, hoş. :(

Kolay gelsin, umarım istediğin gibi bir iş bulursun.
  • pasp  (30.07.12 13:28:05) 
benim arkadaslarin cogu calismak istedikleri yerlerde okul zamani staj+ part time calisiyolar, okul bitmeden de is bulmus oluyolar, bence en efektif yöntem tanidik yoksa.

cogu cok iyi firmalarda zaten stajlarini yapiyorlar, böylece daha iyi yerlere girebiliyolar, okul icinde aktivitelerde networkler yapip, ordan da olanaklarini arttiriyolar.yabanci dil ögreniyolar.
  • serabetan  (30.07.12 13:33:23 ~ 13:34:29) 
yalnız şunuda bilin
iş bulanlar "ulan ben üniversite mezunuyum 3000 lira maaşla masabaşında müdürlükle başlarım" diye konuşmayanlardır!
iş bulanlar, çalıştığı yere "asgari ücretle girerim, bir süre çalışırım, işimi hakkıyla yaparım gittikçe hem mevkimi hem maaşımı yükseltirim" diyenlerdir.
  • etna  (30.07.12 13:36:43) 
@etna +1


  • lepetitprince  (30.07.12 13:47:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.