[]

Bölüme birinci girmek

Odtü moleküler biyoloji ve genetiğe girmeyi planlıyorum, geçen sene birinciden daha yüksek puanım var ve birinci girebilirim, bu durumda bunun bana bir katkısı olur mu? Burs felan getirir mi?




 
hiçbir katkısı olmaz diye düşünüyorum. eğer olursa kampanya başlatıp bu uygulamayı bitirmelerini istiycem.

sen değilsin şimdi bir başka herif vardı benim oda arkadaşı. spoiler küfür geliyor.

orospu çocuğunun evladı paso sınıfta yok ben şu şu puanla şu sıralamadan girdim, finans bölümünden 1. girmiş oluyorum. öyle böyle ben farklıyım. ben aslında boğaziçine gidecektim ama burada birinci giriyordum bölüme diye burayı seçtim. sana yemin ediyorum orospu çocuğu varya odada kalan 6 kişinin beynine kazıdı bölüme birinci olarak girdiğini. gelmeseydin aq bu kadar kafa şişirecek olsaydın. ananı siktigimin çocuğu sanki össde ilkokul lise bilgileri ile kıytırık boktan bir sınavdan aldıgın siktiriboktan bir puanın önemi varmış gibi. allahaşkına bu öss de aldıgın puanın sana kattıgı nesi var amk ? oh rahatladım. sağol duyuruyu açtıgın için.
  • wessago  (23.07.12 12:55:05 ~ 12:56:38) 
omuzlarda girersin bölüme, ayrıca sadece birincilerin kullanabildiği odalar ve tesisler var. bir de sana bir inci verirler...


  • hacer ul esved  (23.07.12 12:55:31) 
"Ayrıca sadece birincilerin kullanabildiği odalar ve tesisler var"

Kayseri erciyes üni de hakkaten böle bişey vardı. 1 sene kullanabiliyordun ama öyle hatırlıyorum.

Cevap: birinci yada sonuncu girmen hiçbirşeyi değiştirmiyor.
  • basond  (23.07.12 12:58:50 ~ 12:59:15) 
boğaziçinde bölüme giren ilk 5'e burs çıkıyordu sanırım. odtü'de de o tarz bi şey olabilir araştır.


  • cilgin fantezilerin adami  (23.07.12 13:02:54) 
vizelerde ve finallerde diğer rakiplerinden +10 puan averajıyla başlarsın. yıl sonunda rakiplerinin puanı yarıya indirilir, seninki ikiyle çarpılır. nasıl girdiysen öyle çıkarsın bölümden. bir inci gibi...


  • henrychinaski  (23.07.12 13:03:01) 
Mezun olunca ozel sirketlere ya da yuksek lisansa basvururken cv'nizde bir satir yer tutar, o isinize yarar. Ama o zaman bile kacinci girdiginizden ziyade kacinci ciktiginiza dikkat ederler...


  • crown  (23.07.12 13:03:32) 
birincilikle girmen değil, çıkman önemli. sen o puanla, girebileceğin en iyi okulun, en çok istediğin bölümüne git.


  • sanxis  (23.07.12 13:06:23) 
@cilgin fantezilerin adami
Hah sağolasın, zaten tek derdim bu durumda bir burs felan oluyor mu onu öğrenmek idi, başka bir yararının olmayacağını bende biliyorum :)

  • Haldamir  (23.07.12 13:06:31) 
hiç faydasımı görmezsin diye bir şey yok. Bazı burs veren kurumlar giriş sıralamasına bakabiliyor. Örnek; Türk Eğitim Vakfı. Sınıf sıralamasında ilk yarıda olman gerekiyor gibi bir şartları var.


  • himmet dayi  (23.07.12 13:17:42) 
odtü bölümüne göre bi uygulama yapıyordu zamanında, şu bölümlere ilk bilmem kaçta(öss sırası olarak) girersen şöyle burslar diye. ayrıca bölümün ilk üçünde diye arkadaşa parasını ödemek koşuluyla istediği yurdu seçme hakkı vermişlerdi.


  • noluyo yaa  (23.07.12 14:07:22) 
Ben de kayıt esnasında şampanya patlatıyorlar diye duydum.


  • joker hakki  (23.07.12 14:18:02) 
kayıt sırasında hurma veriyorlar :) şaka bir yana tübitaktan burs alma şansın artar herhalde. bu bursa mutlaka başvur.


  • schizophrenia  (23.07.12 14:38:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.