[]

ataletten öleceğim!

hiiç bi şey yapmak istemiyor canım. iki gün önce telefonumu kapattım. arayan soran olur, kimseye konuşacak halde değilim. cevaplanması gereken mailler var. üşendim. yarın yurtdışı vize görüşmem var, otobüs biletimi aldım ama gitmek çook zor geliyor. evrakları bi şekilde tamamladım ama formları hala doldurmadım. doldurmak da çook zor geliyor. kitap okumak konusunda bi sıkıntım yok, zor gelmeyen tek aktivite o. yaz tatilim hiç bir şey yapmadan bitti diye de üzülüyorum bi yandan. gerçi bi ay var ama bitti sayıyorum ben. şu vizeyi almadan rahat da edemiyorum.

suyu bile sevmiyorum. duş almak zulüm gibi geliyor. suyun vücuduma temas etmesi rahatsız ediyor. evden dışarı çıkıp mecruben biriyle görüşeceğim zaman zorluyorum kendimi duşa. yoksa bu sıcakta bile iki hafta yıkanmayacağım.

yemek de yemiyorum, canım istemiyor. ilaç kullandığım için yiyorum yine bir şeyler. ama açım. üstelik bi de ramazan olayı var.

bi kaç haftadır depresif belirtiler de gösteriyorum üstelik.

sıkıldım, paylaşayım babında açtım. belki yazacaklarınız vardır. spor yap ve bkz: procastation dendi varsayıyorum.

usulüne uyduralım soru soralım: suyu sevmeme depresif şeylerle mi ilgili?

hepsini geçtim de suyu neden sevmiyorum. ben ki günde elli defa elini yüzünü yıkayan, sıkıldıkça duşa girip uzun uzun duran biriydim.

 
bence kullandıgın ilaçların yan etkisi olabilir bu. eger olmazsa acilen sevişmeniz lazım geçer.


  • wessago  (23.07.12 12:29:53 ~ 12:30:14) 
Erkek kardeşim de bir dönem depresyonda idi -ilaç kullanıyordu- ve suyu sevmiyordu, 10 gün, 15 gün yıkanmadığını bilirim. Depresyonla ilgili, olur yani böyle şeyler. Bir de buna kafayı takma. Ama hakikaten depresyondasın, kendin istemediğin sürece de çıkamazsın. İlaçlar bile bir yerden sonra fayda etmez. Hemen o koltuktan kalk, bilgisayarını da kapa, hava nasıl olursa olsun dışarı at kendini, bol bol yürü. Hareket etmezsen daha da kötü hissedeceksin, bunu da kendimden biliyorum. Gene de, bazı durumlarda profesyonel yardım almadan işin içinden çıkamazsın, zaten alıyorsan da, muhakkak sosyalleşmeye çalış, zorla kendini. Hoşlanmasan da zorla. Öyle yatınca olmuyor çünkü. Ben 6 ay evden dışarı çıkmadım, gerçi okb vardı benden, ondan dolayı çıkamadım, ama bir şekilde zorunlu kalınca çıkıyorsun işte. Alışmaya başlıyorsun sonra. İşlerin de yarım kalmasın hem. Kendin için ne kadar önemli olduğunu düşün, geleceğin için. Çok yararlı olmadı belki söylediklerim ama, yap bu dediklerimi. İyi gelebilir.


  • pasp  (23.07.12 12:39:10) 
(bkz: casual sex)

yanliz dus almadan zor haa les gibi kokuyorsundur sen simdi
  • burgundy  (23.07.12 12:45:34) 
suyu sevmeme bence cok bariz depresyonla alakali hatta bizim arkadaslarla geyik konularimizdan biridir, yani ben cok insanda duydum yani anormal bir durum degil. aksine de dus almak insana iyi gelir, suyun notrlestirici etkisi vardir, serinlik haricinde bir rahatlama yaratir vucutta.
bir is yapmak icin anlik rahatlamak istiyorsan dusa girmeden michel telo'nun sarkisini ac, dusunmeden sadece insanlarin enerjisini somur, daha dusun icindeyken bir iki dans hareketi yap, yani beynini kandir, mesela aslinda evde dusta degilsin, gece disari cikmissin, dans edip cosuyosun falan diye dusun. dustan cikinca sanki tiyatro egzersizi gibi siritmaya basla ve o ifade yuzunde kalsin yani normalde mutlu oldugunda guluyorsun ya. simdi bu tepkiyi geri dondurup beynini kandirmak icin kullan. var boyle bisiy, bi tarafimdan sallamiyorum. simdi zaten gozeneklerin acildi, vucudun nefes aliyor, bir de sen kendin kapiyi pencereyi ac, derin derin burnundan nefes al.
bu soylediklerim gecici de olsa seni idare eder, en azindan kisa sureli isini halledersin. yarim saatlik kendi kendine terapi olur.
  • mavicorap  (23.07.12 12:48:43) 
eczaneye git bir d3 vit ampülü al iç. bir defalık.
10-14 arası günde 1 saat eller yüzler bacaklar açık güneş altında yürü.
bol balık yağı, ceviz, keten tohumu omega 3 içeren besinler tüket.
bol lahana brokoli karnıbahar ailesinden besinler tüket.
  • joepiscopo  (23.07.12 13:06:32) 
joepiscopo + 1

yumurta ve kirmizi et de ye...
  • compadrito  (23.07.12 21:10:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.