[]

RedHack'İn Terör Örgütü İlan Edilmesi

sözlükten öğrendim. gerekçe olarak da, orak ve çekiç'in kullanılması, ek olarak da manifestoları olduğu için savcılık tarafından terör örgütü ilan edilmişler.
gerekçeler bana bir tuhaf geldi. bir siyasi ideolojiye sahip olmak ve o ideolojiyi simgeleyen bir sembol kullanmak neden terör örgütü olarak anlaşılsın ki?
RedHack'İn savunduğu ideolojiye inanan başka insanlar da var bu ülkede.
haliyle, onlarda mı terör örgütü mensubu oluyorlar?
bir de, merak ediyorum o manifesto da ne yazıyor acaba?
RedHack'in cana kastı yok, eylemleri şiddet içermiyor, emellerine ulaşmak için sivillere saldırısı yok.
dolayısıyla nasıl bir anda terör örgütü ilan edildiğini de anlayabilmiş değilim.
siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

 
devlet kurumlarına saldırıyorlar, gizli belge falan fistan takılıyorlar bildiğim kadarıyla. illa ki, kan dökülmesi gerekmez, yarın etrafta greenhack, bozkurthack ismi ile sindiremedikleri görüşlere ait siteleri çökerten ve belli gruplarca meşru görülen ergenler görmek istemem açıkçası, devlet doğru bir karar vermiş, elbette terör örgütüdür, tabiiki bir pkk değildir, ama yaptığı sanal şiddettir bence. olayın orak çekiçle ilgisi olduğunu sanmıyorum.


  • tck35  (06.07.12 11:28:48) 
çünkü batıyor birilerine. biliyorsunuz dış işleri bakanlığına internet saldırısında bulundu. "siber savunma yapmak için milyon lira harcadınız nerde hani" dedi. bakanlara mesaj gönderdi, önceden de böyle saldırılara imza atmış.

bizim türkiyede işler nasıl yürüyor peki? karşısında duramıyorsan direk fişini çekiyorsun. eleştri yok, itaat var. son hack saldırısında kişisel verilerin dropbox.tan dağıtılması üzerine birileri "dropbox.u da yasaklayım" demişse bu zihniyetin açık ve net olarak nasıl olduğunun göstergesidir, ki zaten biliyoruz kim nedir ne değildir.
  • dahinnotha  (06.07.12 11:29:37) 
maalesef yukaridaki iki arkadas da hakli. devlet nezdinde bu tarz seylerin yikimi buyuk oluyor. ilaveten sanal veya reel olsun devlete yapilan her turlu saldiri suctur.

ama diger taraftan devletin, beceriksizligini yasaklayarak yada kapatarak gecistirmesi sozkonusu.

dolayisiyla ceza almalilar. ehehe hackledik cunku herkese bunun mumkun oldugunu gostermek istedik demekle hicbirseyden muaf olamazlar. madem niyetin bunu gostermek bunu daha mesru yada devlete daha az zarar verecek yontemlerle yapmalisin.
  • keltikfrost  (06.07.12 11:36:24 ~ 11:37:03) 
bu sanırım talep edilmiş, henüz yapılan bir şey yok. Buradaki amaç bilişim suçları kapsamında bu kişileri yakalamanın neredeyse imkansız olması nedeniyle suçu terör kapsamına alıp bunun verdiği tüm gücü kullanmak.


  • bilan  (06.07.12 11:45:23 ~ 11:45:37) 
AMERIKALILARA SORMAK GEREK BU KONUYU TEORLE MUCADELEDEN IYI ANLARLAR 11 EYLUL DOLASIYLE BAYA BIR BIRIKIMLERI VAR BENIM AKLIM YETMEZ BU KONUYA


  • iplikci  (06.07.12 14:54:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.