[]

bizim insanımız neden bu kadar gurursuz?

cidden merak ediyorum onca hakaret lafa rağmen sorsan dünyanın en gururuna düşkün milleti biziz-işin garibi yabancılarda böyle düşünüyor yurtdışında türklerin gururuna düşkün olduğu algısı var- hesapta. geçenlerde bir tv de eski programlardan kısımalr gösteriliyordu kardak sıkıntısı dönemleri sanırım kadının birine diyorlar ki "teyze(40 yaşlarında teyze) yunanistan diyor ki biz karasularımızı 12 mil'e çıkartıcaz türkiye ses çıkartmasın ne diyorsun? ne yapmak lazım?" kadın diyor ki kesinlikle savaşmayalım ne olursa olsun adam bu sefer "ama kıyılarımızdan ayrılırken hatta izmirden istanbula giderken bile(deniz yoluyla) yunanistandan izin istemek zorundayız" kadınından el cevap "olsun ne olursa olsun kabul edelim yeter ki savaş olmasın?!" şimdi bu cahillik denilip geçilecek şey fakat toplumun genelinde bu hakkından hemen cayma hakkını savunamama tembellik yerleşmiş durumda. başbakan hakaret eder "ee adam başbakan ne var bunda", salak saçma kurtlar vadisini izleyip zihin mastürbasyonu yapar ama o filmlerin çekilmesine sebep olan askerin kafasına çuval geçirmesine neden nota vermedik diye soranlara bu müzik notası mı ne verecez diyen adama %50 oy veriyor falan. sorsak o %50 içinde kürt türk çerkez arap milliyetçi solcu liberal ne ararsan var ve hepside ulusal gururdan bahseder kimi milliyetçilikten bahseder, kimi emperyalizmden ama mutlaka gururdan bahseder ee nerde bizim gurur? başımızdaki adamlar yüzünden israilden filistinden rumlardan avrupadan abd den ıraktan irandan laf yediğmizde asıp kesip ama bir bok yapmıyoruz halk ise "kim ulan bunlar biz osmanlı torunuyuz" ayağı çekip o lafları yedirtenlere asıp kesip hiçbir şey yapmayanlara oy veriyor.

sınır kapılarından 3 kuruşluk adamlardan laf yiyip ertesi tatilde gene o ülkeye gitmeye çalışıyoruz, adam vize kaldırdım deyip sınırda aynı prosedürler eşşek yüküyle para iseteyip kapısında gene bekletiyor ama biz bokunda boncuk varmış gibi gene o adamların boktan adalarına gitmeye çalışıyoruz. elimize geçen bütün fırsatları(örneğin yunanistanın fransanın natoya girişine izin vermek) salak salak harcayıp böbürleniyoruz bu durumu dile getirenleri yani durumdan rahatsız olup düzeltmeliyiz diyenleri ise dangalak gibi sözlerle küçümsüyoruz. neden böyleyiz lan biz?


 
"*bne dersin alınır da s*kersin aldırmaz" durumu açıklayan söz galiba


  • saqopanner  (05.07.12 20:41:09) 
reel politika çok farklı birşey. şimdi evet bizimkilerin bunda çok yetenekli olmadıkları aşikar ama hangi durumun ne zaman senin çıkarına ters düşeceği falan belli olmaz. ayrıca sen ne dersen de türkiye 3. dünya ülkesi arkadaş kabullenelim. bize vize koyan o herifin ülkesi istese amına koyar türkiyenin. gerçek bu.

yunanistan 12 mile çıkartma falan o zamanın atmosferini bilmiyorum ama kadını savaş istemediği için suçlamazdım. savaş denen naneyi aklı başında hiçbir insan istemez.

senin deidğin hakkından cayma ise farklı bir durum. türkiyenin kültüründe yaş büyük oldu mu veya lider pozisyonunda bir adam oldu mu bunlara saygı ve her denilenini yapma yerleşmiş birşey. türkiye bireysellikten çok toplumsal. ben de pek saçmaladım ama öyle işte. bireysel haklar çok kolayca toplum çıkarı için reddediliyor. oysa bu ikisi arasında bir denge olması lazım. adamın oğlu ölüyor pisi pisine mesela. adam kalkıp vatan sapolsun ikincisini de yollarım öleceğini bile bile diyor. ben mesela adamı veya benim için ölen oğlunu tanımıyorum bile. onlar da beni tanımıyor ama birbirini kollama hissi gibi birşey bu sanırsam. ben onlar gibi düşünmüyorum da neyse.

akp ye oy veren kesim halkın en geniş taban dediğimiz en cahil kesimi. ya gidip parasını sahte evliyaya kaptıran öğretmen, hakim falan var. hani inanılmaz gibi gelebilir ama valla gerçek abi bizim toplumda salak çok.

ulusal gurur biraz da eziklikten geliyor. her haberde türk bilim dünyasını şaşırttı olayları var. e ego da şişiyor haliyle o yüzden insanlar böyle aval aval kolayca gaza geliyor.
  • wessago  (05.07.12 20:44:11) 
wessago, güzel açıklamış.
benim de nacizane bir tespitim olacak.
şimdi, biz, kendimizi ya göklerde görüyoruz ya da yerin bir kaç metre altında görüyoruz.
yeri geliyor, en muktedir ve faziletli olan biziz diyoruz; yeri geliyor, bizden hiç bi bok olmaz deyip kendimizi yerden yere çalıyoruz.
bu dengesiz algı da doğru, düzgün ussal kararlar vermemizi zorlaştırıyor.
henüz, bir kimlik sahibi olamamışız. biz, doğu ülkesi miyiz yoksa batı ülkesi miyiz? Ne tam batılı olabiliyoruz, ne de tam doğulu. dolayısıyla bu kaotiklik çeşitli çelişkileri de beraberinde getiriyor.
geçenlerde türkiye hakkında bir t-shirt gördüm, şöyle yazıyordu üstünde;
"IRONY"
Made in Turkey.
  • pangea  (06.07.12 00:46:23 ~ 00:48:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.