[]

ekşi duyuru fetva hattı

www.eksiduyuru.com

bu duyuruyu görünce şu aklıma geldi, mesela anne vefat etmeye yakın bir durumdayken, kızı ve kızın kocası(damadı) maaşı alabilmek için boşanırlarsa, bunun dini hükmü ne olur?

boşanma işi muvazalı tamamen ve amaç devleti kandırmak sonuçta parayı alabilmek için.

 
haram oluyormuş o para.


  • ekaterina  (10.06.12 14:14:34) 
Boşandıktan sonra karı kocalık yapamazsınız zaten. islamda mantık boşanması diye bir şey yok diye biliyorum.


  • yakuza123  (10.06.12 14:52:07) 
@yakuza islamda resmi nikah diye bir şey olmadığı için, imam nikahıyla devam ediyoruz diyorlar ama yanlış bir olay, nihat hatipoğlu haram demiş.


  • ekaterina  (10.06.12 15:04:48) 
dini hükmünü siksinler o işin. böyle bariz bir sahtekarlık, dolandırıcılık, haysiyetsizlik için soru sormak bile ayıptır. o şekilde elde edilecek yetim maaşı, milyonlarca emekçinin her ay yatırdığı primlerden haksız şekilde karşılanacak.

bunu akıl edemeyecek kadar vahim durumda olanlara engelli maaşı bağlanabilir ama.

"haram oluyormuş" diye mişli muşlu cevap veren var hala ya. "haram olur." diyemiyor musunuz? kendi aklınız yetmiyor mu? illa hacı hoca bildiklerinizin söylediklerine mi dayandırmak zorundasınız görüşlerinizi. adam "helal" dese hiç çekinmeden gidip alacak mısınız o parayı.

dellendirdiniz beni yine ya.
  • silvio dante  (10.06.12 15:53:18) 
yanlış anlaşılmışım sanırım, ben imam nikahımız duruyor işte evliyiz olayının da haram olduğunu nihat hatipoğlu dedi dedim, insanlar düşüncenin yanlışlığının bile farkında değiller işte yoksa diğerinin haram olduğu zaten aşikardır.


  • ekaterina  (10.06.12 16:33:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.