[]

dizüstü bilgisayar uyku durumundayken taşınır mı?

dizüstü bilgisayar uyku durumundayken taşınır mı? taşınırsa zarar görür mü? bi de bu uyku durumu ile hazırda beklet arasında ne fark var?




 
uykuda taşıyorum ben sıklıkla. 3 yıldır falan ne zaman kısa mesafeye gitsem. bi sakıncası var mı bilemedim tabii de ben böyle yapıyorum. tek olan şey 3 saat giden batarya şimdi 2 saat gidiyor, ama 3 yılda bu kadar dayanması bile mucize bence zaten :P


  • madyb  (07.04.12 17:07:18) 
aralarında ki farkı bilmem de, kapağını kapattığında uyku moduna geçmiyor mu zaten?
cümle alem öyle kullanıyor.

  • pangea  (07.04.12 17:07:38) 
taşınır dedilerdi.

(git: 363136)
  • dahinnotha  (07.04.12 17:08:37 ~ 17:09:37) 
taşınır, bir sorun olmaz. güç kesilmesin yeterli.

uyku: sadece ram'leri canlı tutacak kadar güç tüketilir (bu çok çok düşük bir miktar). düğmeye bastığınızda, hard disk hızlandığı an her şey hazırdır.

hazırda beklet: daha ciddisi, ram'de ne varsa sabit diske yazılır, (çünkü ramler güç olmazsa veri saklayamaz) ardından bütün güç kesilir. hazırda beklemede güç tüketimi sıfırdır. açılırken diske yazılan bu veri okunup ram'e geri yazılır.

farkı: uykudaki bilgisayarın pilini çıkarırsanız "ölür". hazırda bekleyene bir şey olmaz.

uykudaki bilgisayar tekrar boot olmaz, hemen canlanıverir. hazırda bekleyen hayata bir nevi sıfırdan başlar. (yine de kapalı bilgisayardan daha hızlı açılacaktır, boot bittiğinde lazım olan her şey ram'de hazırdır, sıfır açılmış bilgisayar gibi tekrar okunması gerekmez)
  • celeron 300a  (07.04.12 17:09:02 ~ 17:10:31) 
uyku durumunda taşınmaz. uyku durumunda pc çalışmaya devam eder, herhangi bir tuşa vs basıldığında pc açılır, ve kaldığı yerden çalışmaya devam eder.
Hazırda beklet modunda ise, pc ramdeki tüm veriyi hdd'ye kaydeder ve pc tamamen kapanır. pc'yi açtığınızda yine kaldığınız yerden işlemleriniz devam eder.

Uyku modu, hazırda bekletten çok daha hızlı açılsa da taşınmaya uygun değildir. Ve batarya tüketmeye devam eder.

ek: uyku modunda pc'yi taşırsanız, ve çanta içinde pc ısınırsa fanlar devreye girebilir. Fan devreye girdiğinde pil tüketimi bir yana çanta içinde soğuyamayan laptop arızalanabilir. Ayrıca gücü tamamen kesilmemiş hdd sarsıntı esnasılda çizilebilir.
  • waryemez  (07.04.12 17:09:47 ~ 17:23:46) 
uykudayken çantada taşınmaz, tehlikeli ısınabilir, fan çalışır sonra olaylar olaylar. ben daima hibernate (hazırda beklet) kullanıyorum. hatta bu modu kullanmayan laptop kullanıcılarını adamdan saymıyorum.


  • kisa bisey olsun istemistim  (07.04.12 17:41:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.