[]

Bazı duyuruların niteliksiz olduğunu düşünüyorum.

-Napıyonuz ?
-Ne çalıyo ?
-Sabah ne yediniz ?

Bu duyurular bence saçmalıktan başka bir şey değil. Nasıl ki "soruya cevap değil" diye bir şikayet sebebi var, bunlar için de benzeri olmalı ve silinmeliler. Ha dersin ki:

"Ben yeni müzikler istiyorum, neler popüler ? Siz neler dinliyorsunuz ?"

...canımı ye. Ama logosu nazar boncuklu forumlardan çıkma başlıkları ben buraya yakıştıramıyorum. Bana sie elitist entel derseniz de kabul, hala arkasındayım bunun.

Bu da anket: sites.eksiduyuru.com

 
ya akşamın durgun saatlerinde çıkan bu tür sorular can sıkıntısından. o yüzden bir zararları yok bence. kaldı ki en yoğun zamnlarda sorsun insanlar ama bence hangi sorunun gerekli olup olmadığı değişir haci.


  • wessago  (10.03.12 22:59:00) 
easy champ. boşverin abi, insanlar kurallar çerçevesinde istediğini sorsun. belki orada stres atıyor? rahat yani.

neticede onlar da birer soru. napıyonuz?
  • esmer  (10.03.12 23:01:07) 
insanlar buna cevap verebildiklerine göre onlara saçma gelmiyordur. ben şahsen cevap vermiyorum. benim sabah ne yediğim yada şuan naptığım onun ne işine yarayabilir ki? haa derki şuan işte şöyle şöyle birşey araştırıyorum kabülümdür.


  • traxes  (10.03.12 23:02:01) 
istemediginizi okumayıp cevap vermeyebilirsiniz bu sizi neden rahatsız ediyor ki?


  • eliffxsx  (10.03.12 23:08:55) 
@eliffxsx, yani rahatsız olmak için önce seni ikna etmem gerek ?


  • celeron 300a  (10.03.12 23:12:07 ~ 23:13:10) 
duyurunun şu anki kuralları/yasakları ideal bence. bundan fazlası kullanıcıları sıkardı. niteliği değerlendirmek her zaman kolay olmuyor sonuçta.

yine de bu tür içerikler duyurunun işlevini baltalayacak sıklıkta olursa müdahale edileceğini düşünüyorum. tam örnek değil ama inci saldırılarında olduğu gibi.

ben de açıyorum böyle niteliksiz, geyik sorular. ama işlek saatlerde yapmamaya gayret ediyorum. önemli bir durum için duyuruya başvuran insanın sorusu sırf benim can sıkıntım yüzünden alta düşsün istemem çünkü.
  • jangara  (10.03.12 23:12:31 ~ 23:13:41) 
rss ile takip ediyorum duyuruyu. %80 gereksiz şeyler. 2-3 gün daha böyle giderse rss'den kaldırıp arada bir uğrayacağım yer olacak burası.


  • alideemir1  (10.03.12 23:13:24) 
@jangara harika dedin, işlevi baltalama olayı. ama işte bunun bi ölçütü yok, öznel yani, benim dikkatimi mesela bu aralar çekmiş ama bak adamın canına tak etmiş şimdiden.


  • celeron 300a  (10.03.12 23:16:45 ~ 23:17:02) 
bence bir zararı yok, iyice katı kurallar arasında anca böyle geyik yapılabiliyor. ya da ara sıra insan gerçekten boşlukta hissettiği zaman sorma ihtiyacı duyabiliyor. yani bir kere yaşadım ama sormadım :)


  • dieselsingle2  (10.03.12 23:17:59) 
yoo @celeron 300a


  • eliffxsx  (10.03.12 23:18:44) 
bence bir çözüme gerek yok ama şöyle bir çözüm olabilir belki: o tür bariz geyik içeren sorular "süreli duyuru" olarak açılır, veya moderasyon tarafından sonradan süreli hale getirilir. x dakika sonra otomatik olarak silinir. moderasyonun atladıklarını da biz ispiyonlarız.

en azından duyuru arşivinde yer almamış olur.
  • jangara  (10.03.12 23:23:55) 
abi bu tartışmanın sözlükteki troll tartışmasından hiçbir farkı yok. insanların ne yapacağına kurallar karar verir, kurallar çerçevesinde de isteyen istediğini yapar. sizin göz zevkinize göre mi davranmak zorundalar? sen "ne içiyorsunuz?" sorusunu beğenmezsin, ben bu duyuruyu beğenmedim mesela. ne yapalım sana da mı aynısını uygulayalım?

afedersiniz ama tartışmanın gideceği nokta şudur; inciswf.com
  • esmer  (10.03.12 23:28:12) 
oo vurun kahpeye.

"sana mı sorcaz ?" kafasına girmeden önce farkediniz ki ben duyuru tipini seçerken "duyuru" değil, "soru" seçtim ki insanlar fikirlerini yazabilsin. anket de belki görsel olursa daha iyi olur diye. yaptığım şey bir konuda fikrimi söylemek ve diğerlerinin fikrini sormak. aldığım ise "istemeszen okuma böö" ya da "sen mi karar vericeksin" gibi 11 yaş öfkesi dolu cevaplar.
  • celeron 300a  (10.03.12 23:34:57) 
öfkenin ne alakası var şimdi. :)

öznel bir meselede varacağın noktayı işaret ediyoruz sana. ne yapabilirsin yani?

hayır hiç mi düşünmüyorsun, ne yapacaksın bu konuda? öznel tartışmaların sonu hep aynıdır. soruyu sordun, dileyen cevaplıyor. ben öfkeli değilim şahsen. öpücük*
  • esmer  (10.03.12 23:37:56) 
yanlış olmasın ben öfkeli değildim smiley koymayı unutmusum. :):)))))))):):)):):):):):):)):=)))))))


  • eliffxsx  (10.03.12 23:42:11 ~ 23:42:38) 
Ozellikle gecenin bir saatinde donen geyiklere bir sey demiyoruz, hatta cogunlukla silmiyoruz, sabahlari yeni gelen duzgun sorularla gidiyor zaten arkaya. Ama duyurunun %90'i burayi foruma cevirseydi, o zaman ne bileyim oylama getirirdim, millet negatif oylardi anlamsiz duyurulari, -5 olunca da gozukmezdi mesela.. Ama bence su anda boyle bir seye ihtiyac yok.


  • compumaster  (11.03.12 01:05:30 ~ 01:06:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.