[]

nazım hikmet ve benzeri şairlerin yazı stili

mesela nazım hikmet.in kerem gibi şiirine baktığımzda kelimeler kesme işaretiyle kesilmiş, satırlar alt alta yazılmış. sadece nazım hikmette değil birçok şairde buna benzer farklı şekiller kullandığını görüyoruz. niçin?




 
nazım hikmet mayakovski den etkilenmiş derler. onun stili de öyle merdiven dedikleri biçimdedir. bildiğim kadarıyla rus şairlerin bulduğu bir yazım şekli. bulanın mayakovski olup olmadığından emin değilim ama.

niçini yok o da öyle bir tarz.
  • nedensizce  (22.02.12 23:14:57 ~ 23:18:54) 
bence vardır bir nedeni, bazı şairlerde farklı olma çabası, bazı şairlerde de sıradanlığın dışına çıkma, kalıplarla sınırlandırılmama gibi düşünceler var. özgürlüğün yansıması olarak görüyorlar. attila ilhan da bir başkaldırı olarak bu tarzda yazıyor sanırım. herhalde daha özgürlükçü bir düşüncenin getirisi.


  • dahinnotha  (22.02.12 23:23:01) 
e yani "tarz" işte diğerlerinden farklı kılma amaçlı tabiki. bizdeki yenilikçi şairler gibi düşün. onlar da biraz yazımda şekilciliğe önem vermiş diyelim. misal o kesme işaretleri okunurken kendi istedikleri şekilde vurgu olsun diye. nazım'ın sesli şiirlerini dinlersen daha iyi anlarsın.


  • nedensizce  (22.02.12 23:25:39) 
şekil olsun diye değil tabi, evet vurgu :)


  • Demet  (22.02.12 23:53:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.