[]

Nasıl uyandım?

Aynı saatte yatıp aynı saatte kalkarım haftaiçi.
İki gecedir sabaha karşı uyanıyorum.
Önceki gün sabaha karşı 5:20'de, bu sabaha karşı 5:21'de uyandım programlanmış gibi. (Alarma daha bir kaç saat var ve uykuyu çok severim)
Ezan saatlerine baktım, uymuyor, ezan duymuş olamam.
Nasıl becerebilir bu kadar düzenli bozulmayı biyolojik saat?
Fikri olan varsa teşekkür ederim şimdiden.

 
panpa, ben sabahlari saat calar calmaz hemen kalkiyorum, bazen bi 5dk daha uyuyim sonra kalkarim diyip uyuyorum alarmi kurmadan, uyandigimda tam 5dk gecmis oluyor. bunlar garip seyler.


  • nawres  (05.01.12 21:24:37) 
bi arkadaşım var, alarmlı saat kullanmaz hiç. adam akşam kaçta yatarsa yatsın sabah istediği saatte kalkıyor, çocukluğundan beri böyleymiş. ilginç bir durum.


  • toshiro  (05.01.12 21:37:01) 
5 dakika sonra uyanabilmek güzel bir şartlanmaymış gerçekten tebrikler
aynı saatte kalkmalar için (aynı saatte yatmak kaydıyla) uyku dilimi diye bişey olduğunu kişiye göre değişmekle beraber 40 dakika civarında olduğunu ve kişinin bu dilimlerin sonunda uyandığını (uykusunun hafiflediğini) tam içindeyken çalar saat vs nedeniyle uyandığında ise sersem kalktıgını okumustum
nerde okumuştun diye sormayın 10 senedir makale okuyorum kaynak da hatırlayabiliyor olsaydım bölüm başkanı neyim olurdum :(
  • niye ama  (05.01.12 21:39:58) 
ben yıllardır sabah 8 de bile kalkamayan biri olarak geçenlerde sabah 6 da uyanmaya başladım aynen. çok güzel bir şey ancak bozulmak üzere yine :) ben de bir hafta idare etti bu durum.

sebebini ben de merak ediyorum.
  • nedensizce  (05.01.12 21:54:08) 
@toshiro aynı şey bende de mevcut. tabi yemiyor , saat de kuruyorum.

çok denedim;
gece 3'te yattım, 4te kalkcam dedim. uyanıyorum, saate bakıyorum bir iki dk oynuyor en fazla. ( sonra devam uykuya tabi :) )
12'de yattım, 3:25'te kalkcam dedim yine isabet...

birkaç kere daha denedim böyle, hepsinde becerdim. kenarda duran bir yetenek işte.

fazla zorlamaya gerek yok :)
  • fakyoras  (05.01.12 22:23:36 ~ 22:24:02) 
9kuyruklukedi, şu duyuruma bir bak istersen. benim problem geçti. ancak ara ara yine uyanıyorum fakat ardından uykuya dalabiliyorum.
www.eksiduyuru.com

  • lucky_meh  (06.01.12 08:07:43) 
Ben de bu hafta hep saat 4:00-4:10 gibi uyandım. 5 yıldır düzenli olarak saat 00:00 da yatıp 7:00de kalkan ve istisnalar hariç hiç uyanmayan biriyimdir. Salgın mı var acaba? (Bu arada 4:04 uyku not found zonundaymışım resmen)


  • dasblankewesen  (06.01.12 19:57:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.