[]

Kablo TV, D-Smart, Uydu, DigiTurk,,,

Ayptr solemesi 42'' bir lcd tv aldik. Evdede kablo tv var. Fakat satan adamin dedigine gore kablo tv yayini dusuk kalitede oldugundan iyi randiman alamazmisiz.

Sanirim adam hakli cikti. Dvd ile kiyaslayinca arada bayaa bi fark oluyor.

Basliktaki uydu mamullerine mi basvurmali? ne yapmali, ne etmeli? Hangisini tavsiye edersiniz?

 
saydiklarin arasinda en iyi cozunurlukte yayin yapan digiturk'tur derim ben. ama yine de HD yayin yapan yok su anda turkiye'de (digiturk'un pahali digiturk plus yayinlarini saymazsan)


  • kezzy homeros  (23.06.08 12:36:53) 
42" plazma + digiturk mükemmel sonuçlar doğuruyor lcd farketmez heralde.
d-smart ve uyduyu bilmiyorum.

  • weros  (23.06.08 12:39:15) 
Digiturk diyorsunuz yani...

@theconqueror dvd player ile ilgili verdigin bilgi ayrica isime yaricak. tesekkurler.

edit: ha birde d-smart in HD yayin paketi cikmis, sitesinde yaziyor ama tuzlu tabi..
  • theli  (23.06.08 12:43:03 ~ 12:43:55) 
d-smart'ın normal kalitesi de gayet iyi. Digitürk'ten kalır yanı yok bana göre. Hatta bazen d-smart'ın görüntü kalitesinin digitürk'ün HD olmayan aboneliğindeki görüntüden daha kaliteli olduğunu bile düşünüyorum. Bende uydu var. O da kötü değil ama, tabii ki digiturk ve d-smart kadar değil.


  • nuage  (23.06.08 12:49:01 ~ 12:49:41) 
d-smart 'i 106 ekran plazma ile kullaniyorum. sanki evin icindeler :)
digiturk'e o kadar para verecegime d-smart'a bir kereligine 250 ytl veririm daha iyi. ustelik d-smart kanallari gayet doyurucu.

  • trimpot  (23.06.08 12:52:17 ~ 13:01:56) 
donanımhaber de bir eleman tv sinin dahili dvb tuner i ile yaptıgı aramadan kablo tv de 14 tane dijital kanal bulmus(atv, show kanald vs...) goruntulere de cok iyi diyordu. yani cok yakında kablo da tum kanallar dijital olacak. beklemek size kalmış


  • quadropol  (23.06.08 13:11:24) 
digiturk'u gecen ay birakip uyduya gecmistim, daha dogrusu evde vardi zaten de, digiturk'u biraktim. uydunun kalitesi inanilmaz fark ediyor, cam gibi. simdi kablo tv yaptirttim, en kotusu o icinde.

siralama yaparsak;
uydu
digiturk
kablo
  • no christ requiress  (23.06.08 14:18:37) 
digiturk plus izliyorum ben şu anda. yani tam bu yazıyı yazarken. film izlemek çok zevkli. maçlar ayrı keyifli oluyor. gerçekten.

digiturk plus başlığında konu hakkında uzunca bir entry'm var.
  • co2s2  (23.06.08 14:21:56) 
Ulan hepsine tick attim da neye yaradi, hepsi birbirinden farkli cevaplar.

Neyse digiturk'u aradim acmadilar. size sorayim. Bu reklamda Acun ile pazarlik yapan dede kuruluma, kutuya, ilk ay butun kanallara para odemedi, ayda 9,90 dan fazla para odemedi.. Peki ya canak?

canagi bizmi alcaz? kac tane alcaz? apartmanda muhtemelen ortak bi kullanim yok.
  • theli  (23.06.08 14:25:20) 
son soruna cevap: canagi getirip onlar takarlar.

ilk soruna cevap: "kaliteli yayin", cevaplardan da anlasildigi gibi cok goreceli bir kavram. kablodan digiturk'e gecen ove ove bitiremiyor. ben 2 yildir digiturk kullaniyorum, tanidiktan da digiplus tecrubem var. ama evde bluray olayina girdikten sonra algim cok degisti. kablo ve anten yayinina zaten uzun yillardir tahammul edemiyorum. digiturk duz yayini ahim sahim degil, zorunluluktan izliyorum. digiplus iyi ama 3 kanal icin o paraya degmez. bluray ile kiyaslayinca hepsi "shitty" kaliyor.

sonuc: hd uydu reciever tavsiye ederim. evet simdilik hd yerli kanal yok ama hem bu tavsiye edilenlerin hepsini alabilir, ustune de eurosport hd gibi otantik seyler izlenebilir (sifre mifre girme olayini forumlardan cozebilecek durumda oldugunu varsayiyorum). ve ulke dinamik, 2 yil sonra lokaller hd denemelerine gecince sistem yeniden kurulmak zorunda kalmaz.
  • 507  (23.06.08 14:41:16 ~ 14:43:49) 
canak manak hepsi bedava ama 2 yillik anla$ma yapiyorsun. 1 aydan sonra butun kanallari kapatiyorlar hatta normal telli melli antenlerin cektigi bazi kanallar bile yok. o yuzden siz siktir edin o dolandiricilari.
ben digiturk kullaniyorum, televizyonum samsung 37r88b. 37" ama yayin o kadar boktan ki pixel sayiyorsun. esasinda digiturk bu kampanya ile siyah bi alici veriyor, belki ondan sebep yayin kalitesi igrenctir, bilemedim. mesela bazi kanallar eh idare ederken bazilari berbat otesi oluyor.

ama o kampanyayi bo$verin yahu, uydu alin hic olmadi normal digiturk alin.
  • dengesiz pamuk  (23.06.08 14:41:51) 
su cevaplarin hepsinin tek ortak fikri, kablo tv kalitesinin berbat oldugu.


  • no christ requiress  (23.06.08 14:46:54) 
nuage ile hemfikirim. ilk aldığımda (bundan 4 ay önce) ile bugün arasında yayın kalitesi olarak d-smart müthiş bir atılım yaptı ve bence görüntüsü çok daha iyi.
ikisini de halen kullanıyorum, bence digiturk'un kanal zenginliği güzel, d-smart'ın yayın kalitesi.

  • ezeriko  (23.06.08 14:52:06) 
al sana düzgün bi cevap o zaman;
parayı verip düdüğü çalmış lcd tv (hd olduğunu yazmamışsın ama öyle olduğunu sanıyorum) almışsın. şimdi bi daha paraya kıyıp digiturk plus alacaksın (800-900 civarı) ve sonrada aylık 10 ytl ye mis gibi (lig tv, moviemax, foxsports ve national geographic) hd yayın izleyeceksin. digiturkte yakın zamanda hd kanalları artacak olmasının bir avantajıda var ayrıca. o kadar param yok diyosan HD smart gelir ondan sonra, ama onda da sadece şampiyonlar ligi maçlarını hd izleyebilirsin. ilerde hangi kanalları eklerler bilmiyorum. sanırım discovery yakın bi zamanda hd olacak HD smartta. ona da yok diyorsan HD uydu receiver alacaksın. next'in hd modeli hakkında oldukça iyi yazılar okudum. ama tabiki onda da türkçe hd yayın (olmadığı için) izleyemeyeceksin. ikinci bir çanakla (hatta üçüncü) avrupadaki hd yayınları izleyeceksin. bu üçüne de olmaz diyorsan normal uydu anteniyle idare edeceksin ki ben seni çok ayıplarım, o televizyonu almışsın izlediğin yayınlara bak diye.
hadi kolay gelsin.
  • etna  (23.06.08 15:00:44) 
etna'ya baştan sona katılıyorum. eğer lcd aldıysan, hd yayın da al. yani digiturk plus. hele hele maç izleyen bir insansan, kesinlikle al.


  • co2s2  (23.06.08 15:18:08) 
digiplus alacaklara not: hd yayindan vazgecerseniz o bi yigin ozellikli kara kutunun tum ozellikleri kapatiliyor. bu yuzden 800 ytl verip satin almak yerine, digiplus'un diger kampanyasina dahil olun:

aylik kiralama 25 ytl. yani pesin odeme arti 10ytl/aylik diger kampanyayla kiyaslayinca: 15 ytl fazla veriliyor; bir nevi satin almak yerine o parayla 53 ay kiralama parasi' 4.5 yilda veriliyor. o zamana kadar bu kutunun fiyati bir hayli indirilmis olur ve hatta kiralama ucreti de indirilir. bu yuzden 800ytl'yi aninda verip yazik etmeyin.
  • 507  (23.06.08 15:31:35) 
Hepsine eyvallah ama TV nin ortami aile ortami. yani oyle fanatik futbol tutkunu falan yok evde. TV de hediye sayilir. yani oyle 800-900 vermek pek uygun degil.

Su an kablo tv ye ayda 15 papel oduyoruz. Masrafi arttirmak istemiyoruz. Ve Aile ortami dolayisiyla yerli kanallar bizim icin olmazsa olmaz.

Dolayisiyla HD ozelligini yayinda degilde DVD de hissetmek bizim icin simdilik yeterli.

Secenek yelpazesi, upgrade (paket degistirme), ekonomiklik ve sizin yorumlariniz dogrultusunda digiturk e karar verdim diyebilirim.

Herkese tesekkurler. öpüdüm canlar..
  • theli  (23.06.08 16:14:07) 
çanak digiturkden daha kaliteli olabilemez gibi geliyor bana. sonuçta ikisi de dvb s kullanıyor diye buluyorum aynı kalite yani.
ha ben bırak hd filan boş işler derdim ama 42" tv olunca lazım evet.

  • kofteburger  (23.06.08 17:53:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.