[]

yurtdışına gitme saplantısı

benim küçüklükten beridir yurtdısında okuma, yaşama isteğim var. okuma isteğim gerçekleşmedi fakat yaşama isteğim resmen bir saplantıya dönüştü. kuzenlerim kanada, almanya, çin gibi geniş bir skalada yaşıyorlar ve ben düşününce feci kıskançlık duyuyorum bazen. yaşama amacım buymuş gibi davranıyorm falan. fakat bu durum beni çok rahatsız ediyor, boşuna mutsuz oluyorum sonuçta.

bu saplantıyı aşmak için ne yapabilirim? psikoloğa gitmek dışında.


 
yurtdışına gidebilirsin mesela? kökten çözüm bence..


  • deeperdown  (18.07.11 00:08:22) 
aynı şey bendede var,ama daha çok motivede olabilirsin işlerine yani çalış para biriktir istediğin ülkeye bi süreliğine seyahate çık kaliteli olanından :D ne bileyim ben de kafayı yicem :D anam izin verse düşünmeden köpek alıcam dost olsun diye bana da eve istemiolar :D psikoloğa sakın gitme paranı çöpe atarsın bi işe yaramaz sana o kadarını söylim yani


  • semson  (18.07.11 00:10:06) 
@ deeperdown
gitmek değil derdim, yaşamak istiyorum. yoksa bissürü yere gittim zaten. bir de daha üni bitmedi.

  • goldentitan  (18.07.11 00:10:22 ~ 00:11:53) 
panpa ben 9 ay new york da yasayip calistim, simdi de calismak icin hollanda'ya geldim bi kac hafta once. sana su kadarini soyleyebilirim, biz turklerde inanilmaz bir yurtdisi abartmasi soz konusu. tamam is imkanlari, hayat standarti fln iyi ama atla deve degil. eger iyi bir isin, guzel maasin vs varsa, istanbul'da yasiyorsan guzel bir hayatin olabilir. yurtdisi insana guzel deneyimler katiyor ve bir suru artisi var dogru ama abartildigi, ugrunda depresyona girecek kadar guzel bir yani yok.


  • perkele  (18.07.11 00:11:18 ~ 00:12:21) 
kendine sosyal uğraşılar bul, yurt dışına gidince insanların bir tarafı arşa değmiyor. yurt dışında yaşamakta o kadar kolay değil ayrıca. bir çok yerde ırkçılık, eğer dışardansan işte yükselememe hat safhada. ayrıca malum feysbuk insanlar artık birbirlerinin ne zaman sıçtığını bile öğrenir oldu. ama kimse pembe sıçmıyor. eğer hayatında çeşitli sosyal aktiveteler varsa, ihtiyaçlarını karşılayabileceğin kadar maaş+arabanda varsa emin ol onlardan daha iyi bir konumdasındır.


  • morcivert  (18.07.11 00:11:39 ~ 00:14:39) 
Bir yere tatil için gitmekle orada yaşamak malesef aynı değil. ben de hep amerika'da yaşamak, orada okumak isterdim. amerika'da mühendislik işi buldum, gittim gördüm ve arkama dahi bakmadan geri döndüm. üstelik berkeley'de doktora için ön kabul (hocalar ve admission department'tan) dahi almıştım. en iyisi burada çalışarak para biriktirip sadece tatil için yurt dışına gitmek. böylece herşey hep hayal ettiğiniz gibi kalır ;)


  • exordinary  (18.07.11 00:15:27 ~ 00:18:12) 
enteresandır ki bir kişi de git dememiş. bas git abi, ben kanada'ya gidiyorum bak sen de gel işte. en kötü g.t olup geri dönersin. hani sevgilin filan yoksa zaten hiç düşünme. benim en büyük ikilemim o şu anda.

edit: bitsin öyle git zaten.
  • fortisvita  (18.07.11 00:18:49 ~ 00:59:47) 
@fortisvita
dediğim gibi üni bitmeden hiçbiryere kıpırdayamam, ama benim asıl istediğim bu düşünceyi kafamdan atmak

  • goldentitan  (18.07.11 00:22:39) 
Perkele çok haklı. O çok şatafatlı "yurtdışı" yaşamlarının ardında ne zorluklar, ne dramlar yatıyor bir bilsen. 10 günlük turistik geziyle ancak şehrin tarihi yerlerini falan öğrenirsin. Hakkaten "yaşadım" demen için minimum 6 ay kalman, özellikle yabancılar dairesine falan uğraman lazım. Vize sorunlarıyla boğuşman, 3. sınıf vatandaş olarak ayrımcılığa uğraman falan.

Yani TR'de kralsan TR'de kalmak en iyisi gibi.
  • roket adam  (18.07.11 00:25:07) 
neyse ki bu sefer "hemen git", "durduğun zarar", "burada yaşanmaz" cevapları gelmemiş. insan oturduğu yerden fikir edinemiyor dışarısı ile ilgili ya da her şehirde 2-3 gün kalarak bütün bir ülkeyi tanıdığını sanan turist modunda gezerken...

düşünün, istanbul'da bir hafta, tatil beldelerinden birkaçında birkaç gün kalan bir turist türkiye'yi tanımış olur mu?

çok içinizde kalıyorsa, deneyin; mezun olunca işe filan başvurun, iş güç halledilirse orada sosyal hayatın, iş hayatının nasıl olduğunu görün. insan haklarının bizden katbekat ileride olduğu, o "ileri", o "asri" memleketlerde neler olduğunu bizzat yaşayın. sonra karar verirsiniz nerede ve nasıl yaşamak istediğinize.

özet: psikologluk bir şey diyil, deneyerek halledin. deneyin ve karar verin. olur da orada yaşama şansı bile elde edemezseniz, bu da bir fikir verir zaten "oralar" hakkında. telaş etmeyin, mutsuz olup olmayacağınıza zamanı gelince karar verin.
  • tedirginlik hucresi  (18.07.11 00:27:22) 
ya oglum yuru gitt.bak bu kadar da sert girerim.deli etme beni...ne yurtdisisi sevdasi lan bu. birak siktir et. cikar at o dusunceyi kafandan.he gelirsen bikac ay kalirsin ya da en fazla 6 ay kalirsin guzel dusuncelerle giidersin ama inan bana burda yasamaya baslayinca hic de disaridan gorundugu gibi olmuyor...avrupa icin konusuyorum...irkcilik hat safhada. bir de ustune ingiltereye falan gitmeyeceksen gittigin ulkenin siktiri boktan dilini ogrenmek zorunda kalacaksin(is,okul vs)ingilizzce bilmen yetmez..kiingilizce bildigini varsayiyorum.neyse diyeceklerm bu kadar...sinirlendim tamam sakinim :)


  • anti-kahraman  (18.07.11 00:29:06) 
tamam işte onu soruyorum ben de, nasıl atabilirim kafamdan, yurtdışı sevdalısı olmak istemiyorum, değilim de zaten, seviyorum burayı.


  • goldentitan  (18.07.11 00:36:22) 
sende bu psikolojinin olusmasinin tek sebebi yurtdisinda yasayan bir cok sikik turkun bok varmis gibi herseyi abarttikca abartmasi ve vize/is bulmak vs gibi konularin cok kolay olmamasindan dolayi yurtdisinda yasayabilmenin ulasilmasi guc bir hedef oldugu gercegi.

yoksa yurtdisinda yasayip da "abi burasi soyle guzel, turkiye'de yasanmazz yeaaa" diyen adamlarin büyük cogunlugu gittikleri ulkede 3. sinif insan muamelesi goruyorlar, hintliler ve diger turkler disinda fazla arkadaslari olmuyor. o ulkenin kulturuyle buyumedigi icin sosyal yasantilari sikik oluyor. metallica dinleyip amerikan filmi/dizisi izleyerek amerikali olamiyorsun. amerikali olmadigin icin de heriflerin muhabbetinden keyif alamiyorsun. firsatini bulursan git, olmuyorsa da cok uzulme.
  • perkele  (18.07.11 00:43:05) 
sözlük zirvelerine katıl. özellikle kadıköyde olanlarına ;) sosyal çevren genişledikçe ve geliştikçe buradan kopamayacak hale geleceksin zaten.


  • exordinary  (18.07.11 00:44:06) 
exordinary + 1


  • schizophrenia  (18.07.11 00:51:57) 
istanbul dünyanın en güzel şehridir.


  • jangbogo  (18.07.11 00:59:41) 
Uçan spagetti canavarına şükürler olsun ki avrupa'da olup sıkılan tek ben değilmişim ahahahhaha. Dışarıdan bakınca herkes "oo kanka avrupa çok süper bira hatun karı takıl para bok porşe" modunda ama öyle değil yani :)


  • roket adam  (18.07.11 01:30:08) 
exo hergün yaptığım şeyi özendire özemndire anlatman (poğaça meselesi ) benim gibi türkiye dışında bir yer görmemiş bir adama acayip moral oldu :Dd


  • eksi  (18.07.11 02:36:26) 
2 senedir yurtdışında okuyorum, çalışma hayatına girmediğim için o konuda bir şey diyemem, tahmin yürütebilirim, ama cidden bir şey yok burada. eminim türkiye'deki hayatından zaten memnun olmayan birileri gelip yurtdışında iyi hayatlar kuruyorlardır kendilerine, onu da ballandıra ballandıra anlatıyorlardır. ama kazın ayağı öyle değil.

uzun vadeli yaşamak apayrı bir şey. başlarda iyi oluyor diyorsun, tecrübe oluyor diyorsun ama zamanla farkediyorsun ki, bizle aynı kafada olan kimse yok. spesifik olarak türk milletinden bahsediyorum şu anda, özellikle batı milletleri kafa olarak benzer mesela, farkları var ama ortak özellikeri de çok. bizde durum böyle değil. bizim kafayla aynıyı geç, benzer bir millete mensup bir kişi ben daha tanımadım. yaşayabileceğin olası dil, iletişim problemlerinden bahsetmiyorum bile.

her şeyden önemlisi, kim ne derse desin, biz türkiye'ye alışmışız. en ufak şeyleri bile insan bir yerden sonra acayip özlüyor. şu anda saat gece 2 burada, hava buz gibi, deseler ki çay+simit+beyaz peynir var, ayağıma üşenmem kalkar bir saatlik yolu yürürüm. simit ya, 75 kuruşluk, açlığını bastırsın diye almanın dışında yüzüne bakmadığın simit. ama insan bir yerden sonra böyle ufak şeyleri bile arıyor.

kısacası, eğer türkiye'deki halinden memnunsan, burada seni çekecek pek bir şey yok. benim de niyetim mezun olup biraz çalıştıktan sonra dönmek kısmetse. başka türlü zor yoksa.
  • resistance is futile  (18.07.11 03:06:43 ~ 03:13:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.