[]

Balık aldım.

evet balık aldım, getirdim masanın üstüne koydum. turuncu bir balık, japon balığı.
lakin bu balık dün akşamdan beri 3 bilemedim 4 kez hareket etti . hayır aslında ben hareket ettiğini de görmedim, kendisini fanusun 4 farklı yerinde gördüm, .
gözü falan hareket ediyo
solungaç da çalışıyo hafif hafif
dişi bi de bu
ayrıca bi sürü arkadaşı vardır balıçıda onların arasından aldım ..(hani yalnızlıktan mı acab)

sorum şu ki;

bu balık hareket etmeli, yüzmeli, dolanmalı akvaryumun içinde, öyle durmamalı, bana hareketli balık lazım..
ne yapabilirim, ? ex mi atsam, kahve özütü falan mı damlatsam... öf ya..

fotosunu da kydum işte.. (acaba yerini mi yadırgadı bitki gibi)

 
ben de capon balığı beslediydim zamanında. böyle garip huyları oluyor fakat ya ölür ya da bir kaç gün sonra dolanır durur.


  • haggi bulut  (26.04.08 14:05:48 ~ 14:06:06) 
biraz zaman alacaktir.
birkac gun gectikten sonra kendine gelir.

  • trimpot  (26.04.08 14:13:32) 
benim japon balıgına annem yarım ekmek içi atmıştı.hepsini yemişti balık.2 gün hiç hareket edemedi öyle şişti kaldi ama ondan sonra 1 yıl falan yaşadı.
ama böyle bir durum yoksa muhtemelen birkaç gün sonra belli aralıklarla ters dönüp yatmaya başlar,kısa süre sonra da ölür.

  • aynali  (26.04.08 14:15:36 ~ 14:16:01) 
Soğuktandır, akvaryumcudaki suyun şartları(minarelleri, ısısı, tadı) farklı olduğpundan adaptasyon süreci yaşuıyordur, yeri değiştiğinden dolayı adaptasyon süreci yaşıyortdur. Eğer kafasında gözünde kuyruğunda beyaz benekler yoksa, genel anlamda adaptasyon süreci içinde olanm bir balık psikolojisindeymiş gibi geldi bana.


  • 3200  (26.04.08 14:48:04) 
japon balıklarının doğal ortamı soğuk sulardır. sakın ha suyunu ısıtmaya çalışmayınız.


  • kriker  (26.04.08 15:13:41) 
kesinlikle beklemis su koymalisin. haa balik aldim geldim dur su cesmeden suyu doldurayim icine de baligimi atayim dersen yakin zamanda ya felc gecirir ya da olur.

en az 1 gun beklemis suyun icine koyman lazim baligi. sicak degil, normal oda sicakliginda beklemis olabilir. cesme suyu olabilir ama dinlenmis olmasi sart.
  • safepassage  (26.04.08 16:06:02) 
ortam değişikliğinden olabilir. hem yazıktır yau, fanusta beslemeyin.
www.bilyap.com.tr

  • yapacakbirseyyok  (26.04.08 17:12:54) 
1) Hiçbir balık fanusta beslenmemeli.
2) İlla beslenecekse japon tercih edilmeli. :)
3) Yerine alışınca biraz daha hareketlenecektir. Bir sorun görünmüyor ortalıkta.

NOT: Su değişim sıklığı ve oranı ile yemleme esasları ile ilgili çarçabuk bilgilen. balığın bu konulara dikkat etmezsen esas o zaman ölür.

NOT 2: Fanus ortamında istediğin gibi öyle hareketli balık falan olmaz. Bunun için normal, hava motorlu, filtreli ve ısıtıcılı bir akvaryuma geçmelisin. Fanusta her ne kadar işkence de olsa sadece japon ve betta splendes beslenir(aslında bu ölmeden idare edebilir demek). Onlar da hareket falan etmez doğru dürüst.
  • delikan76  (26.04.08 20:59:47 ~ 21:00:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.