[]

vaio vs macbook

(mac'in windows'tan genel olarak üstün olduğunu vs biliyorum o yüzden lütfen mac vs windows başlığına dönmesin rica ediyorum, sorduğum o değil)

seneye erasmus vesilesiyle ispanya'da olacağım için nihayet emektar on board ekran kartlı masaüstümü terk edip bir adet laptop alacağım. aşağı yukarı 1000-1500 liralık bir fiyat aralığı bana uygundur. bu aralıkta asus, dell, toshiba falan filan baktım, beğendim. vaio'nun sağlamlığı ve ömrünü okuyunca biraz daha çıkayım vaio olsun diyerek şu modeli gözüme kestirdim:

www.vatanbilgisayar.com

fakat tabi insanın aklının bir köşesinde mac hep kurcalayıp duruyor. baktığım kadarıyla en ucuz macbook 2500 lira civarında. yani neredeyse vaio'dan 800-900 lira daha fazla. benim sorum: kağıt üstünde o fiyata değecek çok bir artısı olmamasına rağmen, ıkınıp sıkınıp o fiyata çıkmaya değer mi? 3dmax vb. programlar kullanmayacağım. photoshop, indesign benzeri programlar kullanıp en fazla işte diablo 3 gibi dört gözle beklenen efsaneler çıktıkça oyun oynayacağım. özetle profilim ve durumum budur. tavisye ve görüşlerinizi bekliyorum. teşekkür ederim, babalar gününüz kutlu olsun :)

 
şahsi kanaatimce bu saydıkların için vaio bile fazla;
hiç mac kasma bence.
alet kötü olduğundan değil ihtiyacın olmadığından.
  • mhm  (19.06.11 15:58:46) 
diablo 3'ü büyük ihtimalle vaio olan laptopta da rahat oynayamayacaksın.

onun dışında tabi ki mac.
  • esenboga  (19.06.11 15:59:40) 
bence ps ve oyun için mac almana değmez. ha ama ben mac almak için gün sayıyorum. sorunsuz, temiz, mis gibi alet. fakat senin durumunda boşuna vermek olur o parayı. vaio yeter de artar bile.


  • sen git ben geliyorum  (19.06.11 16:00:06) 
eğer mac alacaksan git ispanyadan al. tr'den o fiyatlarla alman hata. ispanyada en ucuz macbook 899 euro gördüğün gibi. store.apple.com

o da 2000 lira desek, tr deb 500 lira ucuza gelir. O 500 lirayla da ispanya da neler neler yapmazsın benden söylemesi.

yalnız ispanyolca çalışmaya başla.
  • cbe  (19.06.11 16:36:50) 
yukarıdaki mesajda 899 euro olan 989 euro olacak. pardon.


  • cbe  (19.06.11 16:37:32) 
Vaio'nun e serisi iyi değil. f serisine bak.


  • blackdog  (19.06.11 17:12:54) 
mac de max yok zati , ama adobe serisi için mac derim kesinlikle


  • busuta  (19.06.11 17:37:46) 
Apple tax Free iadesininalabilirsen bayağı ucuza gelir


  • priboi  (19.06.11 19:35:08) 
yurtdışında çoğu yerde apple'ın öğrencilere indirimi de var.


  • kayranin kedisi  (19.06.11 21:31:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.