[]

Lütfen Bir Akıl Verin

Kafayı yemek üzereyim. Yaz için turizm bölgelerinde iş arayıp duruyorum uzun zamandır. Şu anda elimde 4 alternatif var. Karar veremiyorum. Siz olsanız şu alternatiflerden hangisine yönelirdiniz.

1) Bodrum'da bir otel. Pozisyon resepsiyon. Maaş 800 TL. Günde 8 saat çalışmamı istiyorlar.

2) Bodrum'da başka bir otel. Pozisyon resepsiyon. Maaş 900 TL. Günde 12 saat ve tatil yok. Otel ormanın içinde. Eğlence merkezlerine uzak. Dinlenme yeri tam anlamıyla.

3) Bodrum'da başka bir otel. Pozisyon bellboy. Maaş asgari ücret. Günde 8 saat çalışma ve haftada bir gün izin.

4) Alanya'da bir apart otel. Pozisyon resepsiyon. Maaş 800-1000 arası. Çalışma da günde 8 veya 12 saat. Burası daha kesinleşmedi.

Hepsinde sigorta, kalacak yer ve yemek otelden.

Şimdi ben bu alternatiflerden 1. ile anlaştım aslında. Ama dün tesadüfen bunların 2008 yılında çalışanlarıyla maaş ödemedikleri için mahkemelik olduklarını öğrendim. Çalışanlar maaş alamadık demiş, otel de biz verdik onlar bize şantaj yapmaya çalıştı falan demiş. Sonu ne olmuş bilmiyorum. O nedenle baya soğudum diyebilirim.

Paraya çok fena ihtiyacım var. Bu nedenle bellboy pozisyonu çok mantıklı duruyor ama kafam karma karışık.

Siz olsanız ne yapardınız?

 
paraya ihtiyacınız varsa 2'ye
paraya ihtiyacınız var ama yinede az çalışıp tatilde yapayım diyorsanız 1'e
daha kesinleşmemiş olsa bile maaşı cüzi , saati belli olmayan iş için 4'e basınız.
  • allanpoe  (28.05.11 12:43:14) 
siz olsaydınız ne yapardınız?
ben olsam 2numarayı tercih ederim. orman içinde, dinlenme yeri tam anlamıyla. hayattan sıkıldığım bu anlarda ilaç gibi gelir bana.

  • dahinnotha  (28.05.11 12:46:50) 
100 lira için 4 saat fazladan çalışma. kendini harap etmenin bir anlamı yok. 12 saat boru değil...


  • vito andolini  (28.05.11 12:48:30) 
bence çalışma saatleri hepsinde uzar.bellboylukta bahşişler fazla olabilir.


  • eli eli lema sevaktani  (28.05.11 12:49:56) 
ben 1 ya da 4 derdim


  • qweqwe  (28.05.11 13:12:57) 
Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Daha önce de söylediğim gibi 1'in daha önce yaşadığı maaş problemi beni çok korkuttuğu için eledim.

Az önce Alanya kesinleşti. Alanya'yı tercih etmemin sebebi aracı olan kişinin ödemelere kefil olması. Daha önce orda çalışmış biri. Günü gününe ödeme alırsın dedi. Şartlarda da anlaştık ve kabul ettim.

Tekrardan teşekkürler.
  • hayattan sikilan adam  (28.05.11 13:20:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.